αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί ξοδεύω 4 ώρες κάθε εβδομάδα κατά τις οποίες δεν κάνω τίποτα»: Ένας CEO εξηγεί την τακτική του

«Γιατί ξοδεύω 4 ώρες κάθε εβδομάδα κατά τις οποίες δεν κάνω τίποτα»: Ένας CEO εξηγεί την τακτική του

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε ότι πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι ανά τα χρόνια, αφιέρωσαν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους σε αυτό που ονομάζουμε «νεκρό χρόνο». Τι είναι αυτό; Ο Steven Kotler, συγγραφέας του βιβλίου «Η Τέχνη του Αδύνατου», και ομιλητής TEDx, εξηγεί ότι ο «νεκρός χρόνος» είναι ουσιαστικά μια ήσυχη στιγμή κατά την οποία ένα άτομο μπορεί να απομονωθεί από τον θόρυβο και τις υποχρεώσεις. Είναι χρόνος κατά τον οποίο… δεν κάνεις φαινομενικά τίποτα.

Με άλλα λόγια, o «νεκρός χρόνος» μας βοηθά να χαλαρώσουμε αρκετά για να δούμε τη «μεγάλη εικόνα» και να έρθουν στην επιφάνεια οι μεγάλες ιδέες. Αν είσαι συνεχώς μέσα στην φασαρία και την πίεση, το πιο πιθανό είναι ότι αυτές οι ιδέες δεν θα έρθουν ποτέ στο φως.

Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein, εφάρμοζαν όλο αυτό το κόνσεπτ. Ο Albert Einstein έφτασε σε μερικές από τις πιο σπουδαίες ιδέες του, μέσα σε έναν τέτοιο «νεκρό χρόνο». Μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, δηλαδή, κατά το οποίο δεν έκανε τίποτα. Απλά σκεφτόταν και επεξεργαζόταν ιδέες.

Με αυτό το μοντέλο έρχεται τώρα να συμφωνήσει ο Doug Hirsch, Co-Founder και CEO της GoodRx. Όπως λέει, ξοδεύει 3-4 ώρες κάθε εβδομάδα, κατά τις οποίες δεν κάνει τίποτα. Απλά κάθεται κάπου μόνος, αφήνοντας το μυαλό του να ταξιδέψει και να φέρει στην επιφάνεια τις καλύτερες ιδέες.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/105923346-1558380735380p5150745.jpg?v=1558380747&w=740&h=416

Ο ίδιος πιστεύει τόσο έντονα στη μέθοδο αυτή, που ενσωματώνει σκόπιμα αυτόν τον χρόνο στο πρόγραμμα εργασίας που στήνει κάθε εβδομάδα. «Είναι κάτι σαν ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό μου. Απλώς μένω μακριά από τα πάντα και πραγματικά μπαίνω σε βαθιά σκέψη για να σκεφτώ τις καλύτερες ιδέες»λέει στο CNBC.

Για τον Hirsch, αυτό σημαίνει να κάθεται εντελώς μόνος του κάπου, συχνά γράφοντας σε χαρτί ή σε έναν πίνακα για να χτίσει τις σκέψεις του. Αυτές οι λίγες, κενές ώρες κατά τις οποίες δεν τον διακόπτει κανένας, τον βοηθούν να αντλήσει τις «καλύτερες ιδέες» του για την ανάπτυξη της εταιρίας του και όχι μόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =