αρχικηVIRALΓιατί κάποιοι άνθρωποι δεν είναι ποτέ χαρούμενοι- Εδώ είναι 5 πράγματα που συμβαίνουν

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν είναι ποτέ χαρούμενοι- Εδώ είναι 5 πράγματα που συμβαίνουν

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που φαίνονται σαν να μην είναι ποτέ ικανοποιημένοι – με τα χρήματα που βγάζουν, τους ανθρώπους που έχουν γύρω τους ή τα πράγματα που κάνουν.

Ίσως αναρωτιέστε ποια είναι η ρίζα της δυσαρέσκειάς τους, ειδικά όταν φαίνεται ότι έχουν ήδη περισσότερα από τον μέσο όρο.

Τώρα θα δούμε 5 λόγους για τους οποίους κάποιος δεν θα ήταν ποτέ ικανοποιημένος με τίποτα.

1) Κυνηγούν τα λάθος πράγματα

Ένας λόγος για τον οποίο κάποιος δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος με οτιδήποτε πάρει είναι επειδή κυνηγάει το λάθος πράγμα. Είναι δυστυχώς πολύ εύκολο να δει κανείς τον εαυτό του να πέφτει σε αυτήν την παγίδα, με πράγματα όπως οι προσδοκίες των άλλων.

Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε οτιδήποτε—να μην είστε ικανοποιημένοι με τον μισθό σας επειδή δεν είναι πραγματικά μια καριέρα που σας αρέσει, να μην είστε ικανοποιημένοι με το σπίτι σας επειδή δεν είναι πραγματικά η γειτονιά στην οποία θέλετε να ζήσετε.

Το άτομο που κυνηγάει το λάθος πράγμα δεν γνωρίζει ότι το κάνει, έτσι προσπαθεί να προσθέσει όλο και περισσότερα… στο φλιτζάνι του ελπίζοντας ότι θα γεμίσει. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι κρατούν λάθος κούπα!

Αν νομίζετε ότι είστε εσείς, αφιερώστε χρόνο για να αναρωτηθείτε εάν κάνετε κάτι λάθος ή κρατάτε το λάθος κύπελλο. Προσπαθήστε να ανακινήσετε τα πράγματα αντί να στύβετε κάθε σταγόνα χυμού σε κάτι που δεν σας έχει δώσει τη χαρά που αναζητάτε.

2) Οι διαφημίσεις συνεχίζουν να τους λένε ότι δεν έχουν αρκετά

Έχουν γίνει μελέτες που δείχνουν ότι η έκθεση σε διαφημίσεις οδηγεί σε μεγαλύτερη δυσαρέσκεια. Και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη – αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν οι διαφημίσεις! Μπορεί να ακούγεται απαίσιο, αλλά οι διαφημίσεις υποτίθεται ότι θα σας κάνουν να νιώθετε ότι σας λείπει κάτι- και στη συνέχεια θα σας πείσουν ότι το προϊόν που προσφέρεται είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να καλύψει αυτήν την τρύπα.

Αν το σκεφτείς, πώς μπορεί κανείς να είναι ποτέ ικανοποιημένος όταν σχεδόν κάθε φορά που ελέγχει το Instagram ή βλέπει τηλεόραση, υπάρχει πάντα κάτι εκεί για να του υπενθυμίζει ότι κάτι λείπει από τη ζωή του;

Γιατί να παραμείνετε με το τριών ετών iPhone σας όταν μπορείτε να αποκτήσετε το πιο πρόσφατο και καλύτερο μοντέλο με όλες τις νέες δυνατότητες;

3) Δεν ζουν για τον εαυτό τους

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν θα βρουν ποτέ ικανοποίηση είναι επειδή επικεντρώνονται στους άλλους.

Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν ο πιανίστας που παίζει στη σκηνή όχι επειδή το απολαμβάνει, αλλά επειδή θέλει να κερδίσει την έγκριση των συνομηλίκων του ή των αγαπημένων του προσώπων. Όταν κάποιος ζει έτσι ώστε να μπορεί να ευχαριστεί τους άλλους ανθρώπους ή όταν μετράει την αυτοεκτίμησή του με βάση τις απόψεις των άλλων για αυτόν, δεν θα βρει ποτέ ικανοποίηση.

Το λυπηρό είναι ότι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται έτσι. Ζουν για να υπηρετούν τους άλλους και νιώθουν ένοχοι όταν δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν, γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν να γνωρίζουν ποια είναι η αξία τους. Αντί να προσπαθούν να βρουν επικύρωση από τους άλλους, θα πρέπει να μάθουν να την δίνουν στον εαυτό τους.

4) Πολύ υψηλές προσδοκίες

Μερικές φορές ονειρευόμαστε τόσο πολύ για τα πράγματα που μας αρέσουν που θέτουμε τις προσδοκίες μας πολύ ψηλά.

Η επαγγελματική επιτυχία, τα ταξίδια, η φήμη, ο θαυμασμός, η αγάπη, είναι από εκείνα τα πράγματα στα οποία οι άνθρωποι αγαπούν να εστιάζουν τόσο πολύ που φαίνονται σχεδόν… μυθικά.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτοί οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί που έχετε ονειρευτεί είναι στην πραγματικότητα αρκετά συνηθισμένοι. ‘Η μπορεί να φτάσεις στην επαγγελματική επιτυχία και να διαπιστώσεις ότι δεν σε γεμίζει.

Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να σταματάμε κάθε τόσο να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι πρέπει να κρατάμε τις προσδοκίες μας σε ρεαλιστικά επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν κάτι τελικά καταλήγει λίγο καλύτερα από αυτό που περιμέναμε, είναι εύκολο για εμάς να είμαστε ικανοποιημένοι.

5) Αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα που οι άλλοι δεν βλέπουν

Σκεφτείτε κάποιον/α που δεν έχει προβλήματα με χρήματα ή με τους φίλους και συντρόφους του. Θα έλεγες «Αν ήμουν στη θέση του, θα ήμουν ευτυχισμένος». Μπορεί να νομίζετε ότι είναι απλώς αχάριστοι ή τυφλοί.

Σκεφτείτε εκείνον τον κωμικό που φαίνεται να χαμογελά πάντα, φαινομενικά να έχει ό,τι μπορούσε να ονειρευτεί, αλλά τελικά πεθαίνει μια μέρα επειδή πάλευε με γνήσια κατάθλιψη και κανείς δεν το είχε καταλάβει. Αρκετές φορές, οι άνθρωποι αντιμετωπίουν μεγαλύτερα προβλήματα που οι άλλοι δεν τα βλέπουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =