αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓεωργιάδης προς εστιάτορες: «Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησης του, τα παίρνω εγώ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Γεωργιάδης προς εστιάτορες: «Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά της επιχείρησης του, τα παίρνω εγώ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους δηλώνουν ότι θέλουν να παραδώσουν στο Μαξίμου οι εστιάτορες. Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα.

O λόγος της συγκεκριμένης δράσης, όπως σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, είναι “η μη παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου”.

Τώρα ήρθε η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, πάνω στο θέμα. Ο ίδιος βρέθηκε καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, και είπε το εξής: «Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα οτι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτεα προκαταβολή και το κράτος του πληρώνει τα πάγια έξοδα, θεωρεί οτι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα. Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμφοράς δεν μου αρέσει».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στα πλαίσια επίσημης συνάντησης που έγινε οι επιχειρηματίες της εστίασης του μετέφεραν ότι δεν θέλουν να ανοίξουν τον Φεβρουάριο με περιορισμούς, αλλά προτιμούν να παραμείνουν κλειστοί, με τα βοηθήματα της Κυβέρνησης.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Τα γυμναστήρια, έχουν πληγεί πολύ περισσότερο. Τα θέατρα έχουν πληγεί πολύ περισσότερο. Τα νυχτερινά κέντρα έχουν πληγεί περισσότερο. Η εστίαση δούλεψε κάποιους μήνες και καλά».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη του υπουργού:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − five =