αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓεωργιάδης: Όταν βλέπω πολύ φθηνή βενζίνη δεν βάζω. Γιατί είναι προβληματική (ΒΙΝΤΕΟ)

Γεωργιάδης: Όταν βλέπω πολύ φθηνή βενζίνη δεν βάζω. Γιατί είναι προβληματική (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, εστίασε στο θέμα της ακρίβειας κάνοντας λόγο για ένα παγκόσμιο φαινόμενο και σύνθετο πρόβλημα, καθώς πέρα από τις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αύξηση του κόστους δανεισμού που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τον τερματισμό του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης.

Υπογράμμισε όμως πως «αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για μια παγκόσμια κρίση, η χώρα μας τα πηγαίνει καλά και σίγουρα η οικονομία πηγαίνει προς το καλύτερο».

Ερωτηθείς για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, είπε ότι αυτό είναι ένα από τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, αλλά «δεν μπορούμε να παίρνουμε μέτρα κάθε μέρα γιατί η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι που θα τελειώσει άμεσα και θα χρειαστεί να κρατήσουμε δυνάμεις».

Ο κ. Γεωργιάδης πάντως αναγνώρισε πως «όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολία πληρωμών», όταν ρωτήθηκε για τις οικογένειες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Σε ότι αφορά την αισχροκέρδεια, τόνισε ότι τόσο οι έλεγχοι, όσο και τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι συνεχή.

Σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για τα βενζινάδικα που έχουν χαμηλές τιμές, λέγοντας: «Εγώ αν δω πρατήριο με εξαιρετικά χαμηλή τιμή καυσίμου, δεν βάζω ποτέ βενζίνη εκεί. Θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι το καύσιμο να είναι προβληματικό. Και η ζημιά που θα κάνει στον κινητήρα πολύ μεγαλύτερη».

Ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι από την μεριά του κράτους δεν υπάρχει κάποιο πλαφόν προς τα κάτω, σε ότι αφορά τις τιμές που μπορούν να πουλάνε τα πρατήρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =