αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται δικαίωμα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες

Έρχεται δικαίωμα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες

α χαρακτηριστικά του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σκιαγράφησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, βασικός κορμός του νομοσχεδίου είναι η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θα αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματα του. Ή θεσπίζουμε την περίοδο του δοκίμου εργαζομένου, ένας εργαζόμενος εργάζεται σε μια επιχείρηση και μπορεί να λύεται η σύμβαση του αυτομάτως και αζημίως σε περίοδο 6 μηνών», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας επεσήμανε ότι «στόχος είναι να εφαρμοστεί σιγά – σιγά σε όλη την οικονομία, όλες τις επιχειρήσεις, με εξαντλητικό διάλογο με τους φορείς και με βάση τις ιδιομορφίες του κάθε κλάδου.

«Η ψηφιακή κάρτα είναι προς όφελος των εργαζομένων και των καλών εργοδοτών, όμως θεσπίζουμε και το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για τις επιχειρήσεις που έχουν ψηφιακή κάρτα εργασίας στην περίπτωση της υποδηλωμένης εργασίας» συμπλήρωσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 5 =