αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 42χρονος βγάζει 1 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Μέσα από δύο projects που μπορούν να ξεκινήσουν από το δωμάτιο ενός σπιτιού

Αυτός ο 42χρονος βγάζει 1 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Μέσα από δύο projects που μπορούν να ξεκινήσουν από το δωμάτιο ενός σπιτιού

Ο Lenny Rachitsky έχει ξεκινήσει μερικά επιτυχημένα εγχειρήματα στη ζωή του. Ο 42χρονος ίδρυσε το Newsletter του, Lenny’s Newsletter,  το 2019 και εστιάζει στο product management. Έχει πλέον περισσότερους από 570.000 συνδρομητές και του αποφέρει περισσότερα από 500.000 $ ετησίως. Γράφει ένα post την εβδομάδα και εργάζεται για κάθε ένα από 10 έως 20 ώρες.

Το 2022, ο Rachitsky ξεκίνησε το Lenny’s Podcast. Κυκλοφορεί δύο επεισόδια την εβδομάδα και παίρνει συνεντεύξεις από τους ηγέτες στον χώρο του project management. Εκείνοι παρέχουν συγκεκριμένες συμβουλές σχετικά με τη δουλειά τους. Προσέλαβε έναν παραγωγό για να βοηθήσει στο κομμάτι της επεξεργασίας ήχου και αφιερώνει συνολικά μόνο τέσσερις έως πέντε ώρες την εβδομάδα σε αυτό.

Το Lenny’s Podcast του φέρνει τώρα περισσότερα από 500.000 $ ετησίως.

Για όποιον θέλει να φτάσει στην επιτυχία ξεκινώντας ένα δικό του project, ειδικά αν βασίζεται στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτυχθούν και να πετύχουν σε έναν συγκεκριμένο τομέα, ο Rachitsky έχει μια συμβουλή: Αποκτήστε πρώτα κάποια εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

«Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να ποστάρουν στο Twitter όλες αυτές τις συμβουλές πριν κάνουν πραγματικά οτιδήποτε και πριν έχουν οποιαδήποτε συμβουλή να μοιραστούν», λέει στο CNBC. Χωρίς αυτή την εμπειρία και τη βαθιά τεχνογνωσία για το θέμα, οι συμβουλές σας θα μπορούσαν να καταλήξουν επιφανειακές στην καλύτερη περίπτωση και λανθασμένες και ακόμη και επιβλαβείς στη χειρότερη.

«Κανείς δεν το χρειάζεται αυτό», λέει o 42χρονος.

Ο Rachitsky εργάστηκε στη διαχείριση προϊόντων και τη μηχανική λογισμικού για περισσότερο από μια δεκαετία προτού αρχίσει να γράφει για αυτά. Συγκέντρωσε χρόνια γνώσης και ξεκίνησε το Newsletter του με δεκάδες ιδέες για το πώς να βοηθήσει τους ανθρώπους.

Πρέπει να «κάνεις τη δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα πρώτα» για να μπορέσεις να αρχίσεις να δίνεις συμβουλές για αυτήν, λέει, «τουλάχιστον πέντε χρόνια πρέπει να κάνεις τη δουλειά, ιδανικά 10 χρόνια ή περισσότερα, για να πάρεις πραγματική εμπειρία και να έχεις κάτι νέο να παραθέσεις».

«Η συμβουλή μου είναι απλώς σταματήστε να κάνετε tweets και κάντε τη δουλειά» καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =