αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο 26χρονος βγάζει 462.000 δολάρια τον χρόνο και δουλεύει 20 λεπτά την ημέρα- Μία ιδέα που μπορείς να ξεκινήσεις με μηδέν κόστος

Αυτός ο 26χρονος βγάζει 462.000 δολάρια τον χρόνο και δουλεύει 20 λεπτά την ημέρα- Μία ιδέα που μπορείς να ξεκινήσεις με μηδέν κόστος

O Francisco Rivera βρήκε τον δικό του τρόπο για βγάζει ένα πολύ καλό εισόδημα. Τον Φεβρουάριο του 2023, ζούσε στο Ορλάντο των ΗΠΑ και εργαζόταν part-time για την εταιρεία διαδικτυακών φροντιστηρίων, Outschool. Η ζήτηση μειώθηκε μετά τον Covid, οπότε άρχισε να αναζητά περισσότερα έσοδα αλλού.

Βρήκε ένα βίντεο στο YouTube σχετικά με τις εκτυπώσεις κατά παραγγελία (print-on-demand), όπου οι πωλητές δημιουργούν σχέδια για προϊόντα όπως μπλουζάκια ή κούπες. Αναρτούν τα σχέδιά τους σε marketplaces όπως το Etsy ή το Amazon, και όταν ένας πελάτης κάνει μια παραγγελία, ένας κατασκευαστής εκτυπώνει το σχέδιο στο προϊόν και το αποστέλλει.

Για το προϊόν του, ο Rivera επέλεξε βιολογικά κεριά ουδέτερου χρώματος με «πνευματώδεις» ετικέτες, λέει. Δημιουργεί τα σχέδιά του στο Canva, τα παραθέτει στο Etsy και χρησιμοποιεί μια υπηρεσία που ονομάζεται Printify για να συνδεθεί με τους κατασκευαστές.

Το κατάστημά του στην πλατφόρμα Etsy του απέφερε περίπου 462.000 $ σε πωλήσεις πέρυσι, σύμφωνα με έγγραφα που εξέτασε το CNBC. Χρήματα αρκετά για να παραιτηθεί από τη δουλειά του ως καθηγητής τον Δεκέμβριο του 2023.

Περίπου το 30% έως 50% κάθε πώλησης είναι κέρδος, εκτιμά ο Rivera. Τα έξοδά του περιλαμβάνουν τις προμήθειες του Etsy, σχεδόν 55.000 $ πέρυσι, και χρήματα που ξοδεύει για μάρκετινγκ και υπηρεσίες Printify.

Συχνά, εργάζεται μόνο 20 λεπτά την ημέρα, λέει. Μερικές μέρες, εργάζεται επιπλέον έως και δύο ώρες, ερευνώντας τις τάσεις και σχεδιάζοντας νέες ετικέτες κεριών.

«Κερδίζω περισσότερα χρήματα από ό,τι έχω βγάλει ποτέ, και κάνω λιγότερα από ποτέ», λέει ο 26χρονος στο CNBC.

Και εξηγεί: «Η ομορφιά του μοντέλου [print-on-demand] είναι ότι είναι τόσο χαμηλού ρίσκου. Κοστίζει 0,20 $ για να καταχωρίσετε κάτι στο Etsy. Δανείζομαι τον λογαριασμό Canva κάποιου άλλου, αλλά η έκδοση Pro κοστίζει 120 $.

Δεν νομίζω ότι είμαι ξεχωριστός – απλώς δουλεύω σκληρά».

Όσο για την μεγαλύτερη δυσκολία που έχει η ιδέα του, εξηγεί: «Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτού του παράλληλου project είναι οι αντιγραφές — άτομα που χρησιμοποιούν ακριβώς τις ίδιες φράσεις ή πολύ παρόμοια σχέδια».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =