αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτός ο φορτιστής μπορεί να φορτίσει το κινητό σου μέσα σε μόλις 15 λεπτά

Αυτός ο φορτιστής μπορεί να φορτίσει το κινητό σου μέσα σε μόλις 15 λεπτά

Όσοι ασχολούνται με την εξέλιξη των κινητών γνωρίζουν ότι όλο και περισσότερες εταιρίες αρχίζουν να βάζουν στα κινητά τους μεγαλύτερες μπαταρίες. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς τα Smartphones έχουν όλο και πιο πολλές ανάγκες επομένως είναι μοιραίο να επηρεαστούν άμεσα και οι μπαταρίες. Ωστόσο η μεγάλη μπαταρία μπορεί να είναι καλό για τους χρήστες, αλλά θέλει παραπάνω χρόνο για να φορτιστεί. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς η επιλογή της γρήγορης φόρτισης.

svg%3E

Υπάρχει μια εταιρία που ισχυρίζεται ότι έχει φτιάξει έναν φορτιστή που θα δώσει τέλος στην αναμονή μέχρι την πλήρη φόρτιση του κινητού μας. Πρόκειται για τον φορτιστή Quick Charge 5.0 της Qualcomm. Ο συγκεκριμένος φορτιστής υπόσχεται ότι θα μπορεί να φορτίσει πλήρως το κινητό μας μέσα στο χρονικό διάστημα των 15 λεπτών. Καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι αυτός ο χρόνος είναι πραγματικά εντυπωσιακός και ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Τα νούμερα του Quick Charge 5.0

Για την ακρίβεια, η νέα τεχνολογία υπόσχεται να φορτίζει τις συσκευές μέχρι το 50% σε μόλις 5 λεπτά, υποστηρίζοντας πάνω από 100W φόρτισης, ενώ πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται σε 15 λεπτά. Για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό είναι αυτό θα πρέπει να σκεφτεί ότι ακόμα και αν δεν έχει φορτίσει το κινητό του πριν πάει για δουλειά, αν το βάλει στην πρίζα όσο ετοιμάζεται, θα φύγει από το σπίτι του με γεμάτη μπαταρία.

Είναι λογικό βέβαια να υπάρχουν και έντονες φοβίες για την αξιοπιστία του προϊόντος. Από την πλευρά της η η Qualcomm λέει ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια του συστήματος, χρησιμοποιώντας 12 διαφορετικές προστασίες τάσης, έντασης και θερμοκρασίας, ενώ κρατά κατά 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες τις θερμοκρασίες σε σχέση με το Quick Charge 4.0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι συμβατή και με παλαιότερες συσκευές και έτσι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν Quick Charge 5 φορτιστή για να φορτίσουν τα Quick Charge 4 και 3 τηλέφωνά τους στις ταχύτητες που έχουν συνηθίσει. Το Quick Charge 5.0 αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2020. Τότε λοιπόν θα δούμε στην πράξη αν θα έρθει η επανάσταση στην φόρτιση του κινητού.

Πηγή: pagenews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 12 =