αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί που μιλάνε πολύ και… δεν ακούν ποτέ: 6 σημάδια για να τους εντοπίσεις γρήγορα

Αυτοί που μιλάνε πολύ και… δεν ακούν ποτέ: 6 σημάδια για να τους εντοπίσεις γρήγορα

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της συζήτησης και της απλής αναμονής… της σειράς σας για να μιλήσετε. Η διαφορά συνοψίζεται στην ακρόαση. Συχνά, οι άνθρωποι που μιλούν πολύ έχουν την τάση να μονοπωλούν τις συζητήσεις, χωρίς να ακούν πραγματικά τι έχουν να πουν οι άλλοι.

Η συνομιλία με κάποιον πρέπει να είναι αμφίδρομη, όχι απλώς μια ευκαιρία για να παραθέσει κάποιος τις σκέψεις και τις απόψεις του. Και όσοι είναι παρατηρητικοί μπορεί να δουν ότι τα άτομα που τους αρέσει να μιλάνε αλλά σπάνια ακούν, συχνά εμφανίζουν ορισμένες συμπεριφορές χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Σε αυτό το άρθρο, θα αποκαλύψουμε τις 6 συμπεριφορές που συνήθως εκδηλώνονται από άτομα που μιλούν πολύ αλλά ποτέ δεν ακούν πραγματικά.

Έτσι, αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να σας ακούσουν, συνεχίστε να διαβάζετε.

1) Μονοπωλούν την συζήτηση

Είναι ένα σύνηθες σενάριο όταν ασχολείσαι με αυτούς που μιλούν πολύ αλλά ποτέ δεν ακούν αληθινά.

Αυτά τα άτομα συχνά μονοπωλούν τη συζήτηση, εστιάζοντας πάντα στους ίδιους και τις ιστορίες τους. Υπάρχει μια συνεχής επιθυμία να έχουν τον έλεγχο, να είναι το κέντρο της προσοχής.

Σκεφτείτε το – μοιράζεστε μια εμπειρία ή εκφράζετε μια γνώμη και προτού προλάβετε να ολοκληρώσετε, ξεκινούν… τη δική τους ιστορία ή άποψη. Είναι σαν να μην ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτό που έχετε να πείτε. Απλά περιμένουν τη σειρά τους να μιλήσουν.

2) Να μην κάνουν επακόλουθες ερωτήσεις

Μια συνομιλία είναι σαν ένα παιχνίδι. Ρίχνεις μια σκέψη ή μια ιδέα και το άλλο άτομο την πιάνει και κάνει μια σχετική ερώτηση. Αυτό το δημιουργεί μια δυναμική, συναρπαστική συζήτηση.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που μιλούν πολύ αλλά δεν ακούν πραγματικά, συχνά παραμελούν αυτό το κομμάτι της διαδικασίας. Δεν κάνουν ερωτήσεις follow-up, και χάνουν ευκαιρίες να εμβαθύνουν στο θέμα ή να δείξουν πραγματικό ενδιαφέρον για τις σκέψεις του άλλου ατόμου.

Όταν κάποιος μοιράζεται μια ιστορία ή μια ιδέα, η υποβολή μιας σχετικής ερώτησης όχι μόνο δείχνει ότι ακούτε αλλά και ότι ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα.

Εάν αυτές οι ερωτήσεις λείπουν από μια συνομιλία, μπορεί να είναι σημάδι ότι το ομιλητικό άτομο επικεντρώνεται περισσότερο στο να εκφράσει τις δικές του απόψεις παρά να καταλάβει τις δικές σας.

3) Συχνή αλλαγή θέματος

Όλοι γνωρίζουμε αυτό το άτομο που, στη μέση μιας συζήτησης, μετατοπίζει ξαφνικά την εστίαση σε κάτι εντελώς άσχετο. Και μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό.

Αυτοί που μιλούν πολύ αλλά δεν ακούν αληθινά, εκδηλώνουν αυτή τη συμπεριφορά. Αντί να μένουν στο τρέχον θέμα, να δείξουν ενδιαφέρον και να κάνουν σχετικές ερωτήσεις, προχωρούν σε κάτι άλλο που θέλουν να συζητήσουν.

4) Εγώ, εγώ, εγώ

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, οι λέξεις που χρησιμοποιούμε μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την εστίασή μας.

Οι άνθρωποι που μιλούν πολύ αλλά δεν ακούνε πραγματικά συχνά χρησιμοποιούν υπερβολικά τη λέξη «εγώ». Οι συζητήσεις τους είναι γεμάτες με τις απόψεις, τις εμπειρίες και τις οπτικές τους, αφήνοντας ελάχιστο χώρο στους άλλους να μοιραστούν τις σκέψεις τους.

Αυτό το μοτίβο μπορεί να είναι επιζήμιο για την αποτελεσματική επικοινωνία. Έτσι ένα άτομο μετατοπίζει το επίκεντρο της συζήτησης στον εαυτό του και μπορεί να εμποδίσει τους άλλους να ανοίξουν ή να μοιραστούν τις γνώσεις τους.

Κάνοντας μια συνειδητή προσπάθεια να χρησιμοποιήσουμε πιο περιεκτική γλώσσα και να ακούσουμε τις απόψεις των άλλων, μπορούμε να προωθήσουμε πιο υγιείς, πιο ισορροπημένες συνομιλίες.

5) Σπάνια αναγνώριση της συμβολής των άλλων

Η αναγνώριση της συμβολής των άλλων είναι βασικό μέρος της αποτελεσματικής επικοινωνίας. Δείχνει ότι εκτιμάτε τις σκέψεις τους και εκτιμάτε τη συμβολή τους στη συζήτηση.

Ωστόσο, για άτομα που μιλούν πολύ αλλά δεν ακούν πραγματικά, η αναγνώριση της συμβολής των άλλων μπορεί να είναι σπάνια. Μπορεί να ακούσουν τι λέτε, αλλά δεν το δέχονται ή δεν δείχνουν εκτίμηση για την οπτική σας. Περνάνε από το ένα αυτί και βγαίνουν από το άλλο.

Δεν αρκεί να ακούς μόνο τις λέξεις. Το να δείχνετε ότι καταλαβαίνετε και εκτιμάτε αυτό που λέγεται είναι ένα σημαντικό μέρος της ακρόασης.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα είστε σε μια συνομιλία, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναγνωρίσετε τις σκέψεις ή τα συναισθήματα του άλλου ατόμου. Ένα απλό «Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα οπτική» μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να κάνει κάποιον να νιώσει αληθινά ότι ακούγεται.

6) Δεν θυμάται προηγούμενες συνομιλίες

Ένα από τα πιο ενδεικτικά σημάδια κάποιου που μιλάει πολύ αλλά δεν ακούει πραγματικά είναι η αδυναμία του να θυμηθεί τις προηγούμενες συνομιλίες του.

Εάν έχετε μοιραστεί μια ιστορία, εκφράσατε μια ανησυχία ή αποκαλύψετε μια προσωπική λεπτομέρεια, αλλά ο άλλος δεν θυμάται τίποτα, μπορεί να αισθάνεστε ότι τα λόγια σας έπεσαν στο κενό.

Το να θυμάστε λεπτομέρειες από προηγούμενες συνομιλίες δείχνει ότι είχατε ειλικρινή σύνδεση και λάβατε σοβαρά τα όσα είπε κάποιος σε μια συζήτηση. Χτίζει εμπιστοσύνη και εμβαθύνει τις σχέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 15 =