αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΑυτή η digital νομάς διοργανώνει ομαδικά ταξίδια για solo ταξιδιώτες. Σε πάει στο Μεξικό και στην Παταγονία

Αυτή η digital νομάς διοργανώνει ομαδικά ταξίδια για solo ταξιδιώτες. Σε πάει στο Μεξικό και στην Παταγονία

H Julie Rose είναι μια Αμερικανίδα η οποία αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά της και να γίνει full-time ψηφιακή νομάς, ταξιδεύοντας μόνη της σε όλο τον κόσμο. Πούλησε το σπίτι της και τα περισσότερα υπάρχοντά της το 2020 και από τότε δεν έχει γυρίσει πίσω στον παλιό τρόπο ζωής. Και ούτε σκοπεύει να το κάνει.

Μέχρι τώρα έχει ταξιδέψει σε 31 χώρες- συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Μάλιστα διατηρεί το δικό της blog juliedevivre.com όπου δίνει χρήσιμες συμβουλές και παραθέτει τις εμπειρίες της.

Τώρα λανσάρει ένα καινούργιο project (και φυσικά είναι ταξιδιωτικό). Διοργανώνει ομαδικά ταξίδια για solo travelers. Η ίδια θα διοργανώνει ταξίδια και όσοι/ες θέλουν θα μπορούν να πάνε μαζί της και να βιώσουν όλες τις εμπειρίες που αυτά θα περιλαμβάνουν. Η Julie Rose μίλησε στο It’s Possible για το πως προέκυψε αυτή η ιδέα, ποιοι είναι οι πρώτοι προορισμοί που έχουν μπει στο πρόγραμμα της, ενώ παραθέτει και τα μελλοντικά πλάνα της.

Πότε θα ξεκινήσετε τα Group Trips και πως προέκυψε αυτή η ιδέα;

Τα τελευταία χρόνια, έχω λάβει πολλά μηνύματα από followers που έλεγαν «Μακάρι να μπορούσα να ταξιδέψω μαζί σου!», «Τα ταξίδια σου φαίνονται καταπληκτικά!» και «Αν αποφασίσεις ποτέ να οργανώσεις ένα ταξίδι, έρχομαι!»

Έτσι, μου ήρθε η ιδέα να προσφέρω ομαδικά ταξίδια αφού συνειδητοποίησα ότι οι εμπειρίες που είχα και μοιραζόμουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν εμπειρίες που ήθελαν να βιώσουν και άλλοι — και όχι μόνο αυτό, αλλά ήθελαν να μοιραστούν την εμπειρία μαζί μου! Έκανα κάποια έρευνα και συνεργάστηκα με ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο και μερικούς tour operators, προκειμένου να γίνουν πραγματικότητα τα ομαδικά ταξίδια, και έχω προγραμματίσει δύο ταξίδια μέχρι στιγμής: Οαχάκα (Μεξικό) στα τέλη Οκτωβρίου και Παταγονία (Αργεντινή) στις αρχές Ιανουαρίου 2024. Υπάρχουν ακόμα μερικές ανοιχτές θέσεις για κάθε ταξίδι!

Ποιοι άλλοι προορισμοί είναι στα μελλοντικά σας σχέδια;

Μετά το Μεξικό και τη Νότια Αμερική, σκοπεύω να πάω στην Ασία στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης (πιθανώς Ταϊλάνδη και Βιετνάμ) και σίγουρα θέλω να πάω σε ένα αφρικανικό σαφάρι σύντομα! Μπορεί επίσης να επιστρέψω στην Ευρώπη το καλοκαίρι ή ίσως να προσφέρω ένα sailing trip ή κρουαζιέρα. Νομίζω ότι εξαρτάται επίσης από το τι θέλει να κάνει και να δει το κοινό μου — εάν υπάρχει ζήτηση για ένα ταξίδι, τότε σίγουρα θα εξετάσω το ενδεχόμενο να το προσθέσω στον κατάλογο μου!

Τι θα κάνουν οι ταξιδιώτες σε αυτά τα ταξίδια; Πες μας περισσότερες λεπτομέρειες

Εξαρτάται! Μερικοί προορισμοί διαθέτουν απίστευτα τοπία και εκπληκτικά φυσικά σκηνικά, άλλοι έχουν άγρια ζωή, άλλοι διαθέτουν πολιτιστικά και ιστορικά σημαντικά αξιοθέατα, μερικοί προορισμοί είναι για τους λάτρεις του φαγητού και του κρασιού… και άλλοι είναι ένα μείγμα από όλα! Στόχος μου είναι να προσφέρω ένα πρόγραμμα ομαδικών ταξιδιών που θα αρέσει σε όλους, προσφέροντας όλους τους διαφορετικούς τύπους εμπειριών και διαφορετικών ρυθμών ή επιπέδων δραστηριότητας. Σχεδιάζω επίσης να προσφέρω ταξίδια μόνο για γυναίκες.

Σε κάθε περίπτωση, το κοινό στοιχείο που έχουν τα ομαδικά ταξίδια μου είναι το εξής: Αναζητώ αυθεντικές εμπειρίες και στιγμές, διαλεγμένες μία προς μία, όπου μπορείς να είσαι ταξιδιώτης αντί τουρίστας. Οι ιδανικοί ταξιδιώτες πρέπει να έχουν ανοιχτό μυαλό, περιέργεια και μεγάλη επιθυμία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους!

Ποιο είναι το target group σας για αυτό το project;

Τα ομαδικά ταξίδια μου προσελκύουν αρκετούς τύπους ταξιδιωτών — μερικοί από αυτούς ξεκινούν τώρα τα solo ή διεθνή ταξίδια, και θέλουν να ταξιδέψουν ομαδικά για ευκολία, ηρεμία και built-in κοινωνικοποίηση. Άλλοι είναι πολυάσχολοι επαγγελματίες και δεν έχουν χρόνο να προγραμματίσουν ένα περίπλοκο ταξίδι, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να ζήσουν εμπειρίες σε εκπληκτικούς προορισμούς. Άλλοι ονειρεύονται αυτό το ταξίδι, αλλά απλώς δεν έχουν βρει κανέναν να πάνε μαζί – και έχουν βαρεθεί να περιμένουν.

Συνολικά, τα άτομα που εκφράζουν ενδιαφέρον για τα ταξίδια μου είναι επίσης άτομα που με γνώρισαν μέσω του περιεχομένου και των φωτογραφιών μου και τους αρέσει η ενέργεια και το attitude που έχω στα ταξίδια — νομίζω ότι θέλουν να απορροφήσουν λίγο από αυτό το καλό mojo!

Αν θέλετε να συμμετέχετε στα ομαδικά ταξίδια μου ή να μάθετε περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Εσείς πότε γίνατε full-time ψηφιακή νομάς και πως πήρατε αυτή την απόφαση;

Το 2017, έβγαλα για ενοικίαση το σπίτι μου από τα Χριστούγεννα έως το Πάσχα και μετακόμισα στην πόλη μου στο Φοίνιξ της Αριζόνα – αυτό ήταν το πρώτο μου μπάσιμο στον νομαδισμό επειδή πήγα σε ένα μικροσκοπικό στούντιο παίρνοντας πολύ λίγα πράγματα από το σπίτι μου μαζί μου. Κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας, ανακάλυψα μια εντελώς νέα γειτονιά του Φοίνιξ, έμαθα πώς ήταν να ζεις μακροχρόνια με λιγότερες ανέσεις και έμαθα να ζω σε «απόσπαση» από την βάση μου. Τα επόμενα χρόνια νοίκιασα το σπίτι μου για μικρότερα χρονικά διαστήματα και ταξίδεψα, και τελικά στα μέσα του 2020 αποφάσισα ότι θέλω να γίνω full-time digital nomad!

Το 2020, προφανώς, ήταν η χρονιά της πανδημίας. Αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου, αλλά δεν ήταν πραγματικά ο καταλύτης. Αλλά ήξερα: Αν μπορούσα να δουλέψω εξ αποστάσεως, γιατί να μην δουλεύω από οπουδήποτε; Αν μου άρεσε να ταξιδεύω, γιατί να μην έκανα περισσότερα από αυτά που αγαπούσα; Αν τα υπάρχοντά μου και το σπίτι μου ήταν η ευθύνη και το βάρος που με κρατούσε κολλημένη σε μια τοποθεσία, γιατί να μην απαλλαγώ από αυτά; Έτσι αποφάσισα να βάλω πωλητήριο το σπίτι μου, να πουλήσω το 98% από τα πράγματα που υπήρχαν μέσα και να αρκεστώ στο SUV μου με τον σκύλο μου. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + thirteen =