αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτές είναι οι τιμές για όποιον θέλει να αγοράσει ακίνητο στο Ελληνικό

Αυτές είναι οι τιμές για όποιον θέλει να αγοράσει ακίνητο στο Ελληνικό

Από τα 3.250 ευρώ έως και τα 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο φτάνουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που θα ανεγερθούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, όπως προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για θέματα φορολογίας κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, που δημοσιεύτηκε  σε ΦΕΚ.

Οι τιμές για τις περιοχές του μητροπολιτικού πόλου του Ελληνικού διαμορφώθηκαν μετά από εισήγηση ιδιωτών εκτιμητών που ολοκληρώθηκε πέρσι την Άνοιξη στο πλαίσιο της συνολικής προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στις εμπορικές. Στη διαμόρφωση των τελικών τιμών εκκίνησης, σύμφωνα με την  απόφαση   ελήφθησαν   υπόψιν:

– Η  γνώμη των αρμόδιων Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 261 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), για τις αξίες των ακινήτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους και τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982 ως προς τις προθεσμίες.

– Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής ή τμήματος αυτής, όπως συνθήκες περιβάλλοντος και θέας, εξυπηρέτηση (υποδομή, συγκοινωνία, κ.λπ.), εμπορικότητα δρόμων, πολεοδομικές ρυθμίσεις (συντελεστής δόμησης οικοπέδου).

– Οι ιδιαιτερότητες των ακινήτων, όπως χρήση (οικόπεδο, διαμέρισμα, κατάστημα, αποθήκη κ.λπ.), πρόσοψη\ (σε αίθριο, σε πλατεία κ.λπ.), όροφος, επιφάνεια, παλαιότητα κτιρίου, συνιδιοκτησία, ειδικές συνθήκες (σεισμός, πλημμύρα, πυρκαγιά, απαλλοτρίωση κ.λπ.), δέσμευση (διατηρητέα κτίρια, αρχαιολογική έρευνα κ.λπ.).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =