αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να ιδρύσεις επιχείρηση μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για να ιδρύσεις επιχείρηση μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

Η Σιγκαπούρη διατήρησε τη θέση της ως η χώρα που θα έχει το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την νέα κατάταξη επιχειρηματικού περιβάλλοντος της EIU για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

H μονάδα EIU διαβλέπει ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια οι χώρες με το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι η Σιγκαπούρη (με συνολική βαθμολογία 8,7 μονάδες), ο Καναδάς (8,45 μονάδες), η Δανία (8,45 μονάδες), οι ΗΠΑ (8,37 μονάδες) και η Ελβετία (8,34 μονάδες).

Οι δέκα από τις είκοσι χώρες με το βέλτιστο επιχειρηματικό περιβάλλον βρίσκονται στη δυτική Ευρώπη, όπου, ναι μεν οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές είναι χαμηλές, αλλά το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να στηρίξει τις επενδύσεις στην ψηφιοποίηση, τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και ενέργεια, καθώς και την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία.

Οι μεγαλύτερες «νικήτριες» σε σχέση με πέρυσι είναι το Βέλγιο και η Σουηδία, δύο χώρες οι οποίες έκαναν άλμα επτά και έξι θέσεων, αντίστοιχα, μέσα σε ένα χρόνο. Το Βέλγιο έθεσε πιο ξεκάθαρο πλαίσιο άμεσων ξένων επενδύσεων στην αρχή του έτους, το οποίο σε συνδυασμό με άλλες πολιτικές και την τοποθεσία του ευνοούν την προσέλκυση εγχώριων και ξένων κεφαλαίων. Η Σουηδία, από την άλλη πλευρά, εμφανίζει, κατά την EIU, καλύτερες επιδόσεις σε πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

H Κίνα είναι η μεγαλύτερη «χαμένη» διεθνώς, έχοντας πέσει από το 2022 κατά 11 θέσεις συνολικά.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το report εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 4 =