αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑποκαλύψεις του Guardian: Το Booking.com έχει αφήσει απλήρωτους ξενοδόχους σε όλον τον κόσμο

Αποκαλύψεις του Guardian: Το Booking.com έχει αφήσει απλήρωτους ξενοδόχους σε όλον τον κόσμο

Η διάσημη ταξιδιωτική ιστοσελίδα Booking.com σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει καταβάλλει εδώ και μήνες τα συμφωνηθέντα ποσά σε ξενοδοχειακές μονάδες ή ιδιοκτήτες καταλυμάτων ανά τον κόσμο.

Η εταιρεία επικαλείται «τεχνικό ζήτημα» ωστόσο όσα αποκαλύπτονται για την αδυναμία πληρωμής καταδεικνύουν μια άκρως προβληματική επιχειρηματική πρακτική.

Όπως αποκαλύπτει ο Guardian, το πρόβλημα είναι έντονο στην Ευρώπη και σε περιοχές όπως η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία.

Συνήθως, εάν ένας πελάτης κάνει κράτηση για ένα ξενοδοχείο μέσω της Booking.com και επιλέξει να πληρώσει προκαταβολικά, το site λαμβάνει την πληρωμή και τη μεταβιβάζει στον πάροχο του ξενοδοχείου, μείον την προμήθεια που κρατά.

Ωστόσο, συνεργάτες της Booking.com έχουν αναφέρει προβλήματα με την πληρωμή τους ήδη από τον Ιούλιο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και μήνες νωρίτερα. Ενώ η Booking.com συνεχίζει να πληρώνεται από τους πελάτες, η εταιρεία δεν μετακυλά πάντα το οφειλόμενο ποσό σε ξενοδόχους αλλά και άλλους συνεργάτες, με τους οποίους έχει μιλήσει ο Guardian.

«Δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσετε μαζί τους. Διαδικτυακά λέει ότι πρέπει να μιλήσετε με τον οικονομικό ή πιστωτικό έλεγχο, κανένας από τους οποίους δεν έχει αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση email», σημειώνει ένας από αυτούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =