αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν χρησιμοποιείς αυτές τις 4 φράσεις στις συζητήσεις, αμέσως δείχνεις ότι έχεις ενσυναίσθηση

Αν χρησιμοποιείς αυτές τις 4 φράσεις στις συζητήσεις, αμέσως δείχνεις ότι έχεις ενσυναίσθηση

Διαβάζοντας άρθρα ή ακούγοντας ομιλίες σχετικά με την ηγεσία στην σύγχρονη εποχή, σίγουρα θα έχεις ακούσει μια «μαγική λέξη: Την ενσυναίσθηση. Τι ακριβώς είναι αυτό; Ουσιαστικά, η ενσυναίσθηση δεν είναι τίποτα άλλο από την ικανότητά μας να μπαίνουμε στα παπούτσια του άλλου και να αισθανόμαστε ακριβώς όπως εκείνος.

Κάτι που το γνωρίζουν καλά οι μεγάλοι leaders. Και είναι τελικά αυτοί που καταφέρνουν να χτίσουν μεγάλες εταιρίες, αλλά ταυτόχρονα και μια σωστή εταιρική κουλτούρα στο εσωτερικό.

Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 φράσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση. Και μπορείς να τις χρησιμοποιείς στις συζητήσεις σου, αν θες να χτίσεις ενα τέτοιο προφίλ.

1) «Σε νιώθω»

Οι άνθρωποι που έχουν ενσυναίσθηση, λένε συχνάα «σε νιώθω».

Σε μια συνομιλία, συντονίζονται με τη συναισθηματική σας κατάσταση – τον πόνο, τη χαρά σας, την περηφάνια σας, την ελπίδα σας.

Στην ουσία, ένα τέτοιο άτομο διαισθάνεται ό,τι είναι πιο σημαντικό για εσάς, όχι τι θα είναι το πιο σημαντικό ή όφελος για αυτούς σε μια αλληλεπίδραση.

2) «Ακούω και είμαι μαζί σου»

Αυτά τα άτομα έχουν τη φυσική και ανεπτυγμένη ικανότητα να μένουν ακίνητοι και να ακούν αληθινά.

Αυτό συμβαίνει επειδή περιμένουν ότι η αφήγηση σας μπορεί να πάρει χρόνο και να υπάρξουν πολλά επίπεδα αφήγησης πριν φτάσετε στη βαθύτερη αλήθεια.

Ανεξάρτητα από το πολυάσχολο πρόγραμμά τους, θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να έχουν όλο τον χρόνο για να ακούσουν τι περνάτε.

Το πιο σημαντικό, έχουν το θάρρος και την ειλικρίνεια και δηλώνουν τη δέσμευσή τους να είναι δίπλα σας, εκ των προτέρων.

3) «Είναι λογικό να νιώθεις έτσι, το ίδιο νιώθω κι εγώ»

Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση γνωρίζουν ότι συχνά το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι μια επιβεβαίωση για αυτό που νιώθει.

«Είναι σωστό που νιώθω τόσο θυμωμένος; Ενοχλημένος;»

Πριν καν κάνετε τέτοιες ερωτήσεις, ο άλλος θα είναι ήδη ένα βήμα μπροστά, επικυρώνοντας τα συναισθήματα και την εμπειρία σας.

4) «Εκτιμώ που το μοιράζεσαι μαζί μου, ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο»

Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση δεν είναι μόνο ικανοί να αισθανθούν τα συναισθήματά σας, αλλά εκτιμούν επίσης τη μεγάλη προσπάθειά σας να μοιραστείτε πράγματα, με αυθεντικό τρόπο.

Ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να ανοιχτείς, ειδικά αν είναι κάτι που είναι ιδιαίτερα τραυματικό.

Εκφράζουν πάντα την εκτίμηση τους για το γεγονός ότι τους εμπιστεύεσαι και παραθέτεις την αλήθεια σου.

Ενώ οι άλλοι αισθάνονται ότι δικαιούνται να μοιράζεσαι τα πάντα μαζί τους, οι τύποι με ενσυναίσθηση τιμούν την εμπιστοσύνη σου και την ανταποδίδουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 12 =