αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ CEO της Microsoft εξηγεί: Αυτό το στοιχείο είναι πιο σημαντικό από το ταλέντο ή την εμπειρία

Ο CEO της Microsoft εξηγεί: Αυτό το στοιχείο είναι πιο σημαντικό από το ταλέντο ή την εμπειρία

Η Microsoft είναι ένας γίγαντας με πολλά τμήματα, ανθρώπους και προϊόντα. Φτιάχνει τα πάντα, από το λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτεί τους περισσότερους επιτραπέζιους υπολογιστές στον κόσμο, μέχρι υπηρεσίες cloud και φορητούς υπολογιστές.

Μόλις τον περασμένο μήνα ξεπέρασε την Apple ως η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι ο CEO της εταιρείας, Satya Nadella, έχει… αρκετή δουλειά. Κανένας CEO δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, πράγμα που σημαίνει ότι – στον πυρήνα της – η δουλειά του είναι να βρει ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν την εταιρεία να συνεχίσει να καινοτομεί και να δημιουργεί νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πελάτες της.

Σε μια συνέντευξη στο Harvard Business Review, ο Nadella ρωτήθηκε ποιος πιστεύει ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την καινοτομία. Είναι, αναμφίβολα, μια περίπλοκη ερώτηση. Το να σκέφτεσαι νέες ιδέες είναι δύσκολο και είναι πολύ εύκολο να εφησυχάσεις. Για μια τεράστια εταιρεία όπως η Microsoft, είναι ενα ακόμα μεγαλύτερο challenge. Θα ήταν δελεαστικό να εστιάσουμε στην τεχνολογία που δημιουργεί η εταιρεία ως πηγή καινοτομίας, αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, σύμφωνα με τον Nadella.

Ίσως πιστεύετε ότι ένας ηγέτης μιας εταιρείας στο μέγεθος της Microsoft θα αναζητούσε ταλέντο, δημιουργικότητα ή εμπειρία. Και, είναι σίγουρο ότι το κάνει. Αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Για αυτό, ο Nadella, χρειαζόταν μόνο μια λέξη για να περιγράψει από πού πιστεύει ότι προέρχεται η καινοτομία: Ενσυναίσθηση.

Όπως εξηγεί ο διάσημος CEO: «Για μένα, αυτό που έχω συνειδητοποιήσει, αυτό που είναι το πιο έμφυτο σε όλους μας, είναι αυτή η ικανότητα να μπορούμε να μπαίνουμε στη θέση των άλλων και να βλέπουμε τον κόσμο όπως τον βλέπουν. Αυτό είναι η ενσυναίσθηση. Αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο της σχεδιαστικής σκέψης». Και συμπληρώνει πως όταν λέμε ότι η καινοτομία έχει να κάνει με την κάλυψη αναγκών της αγοράς που δεν έχουν καλυφθεί, στην ουσία πρόκειται για τις ανεκπλήρωτες και διατυπωμένες ανάγκες των ανθρώπων και των Οργανισμών που αποτελούνται από ανθρώπους. «Και πρέπει να έχετε βαθιά ενσυναίσθηση», καταλήγει.

Η πηγή κάθε καινοτομίας είναι η πιο ανθρώπινη ιδιότητα που έχουμε όλοι, η οποία είναι η ενσυναίσθηση. Το να έχετε ενσυναίσθηση σημαίνει ότι μπορείτε να εστιάσετε πρώτα στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. Σημαίνει να αφιερώσουμε χρόνο και προσπάθεια για να τους κατανοήσουμε ως άτομα, όχι απλώς ως μια ομάδα «πελατών».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 6 =