αρχικηVIRALΟι άνθρωποι που περνάνε καλά μόνοι, εφαρμόζουν αυτούς τους 5 απλούς κανόνες

Οι άνθρωποι που περνάνε καλά μόνοι, εφαρμόζουν αυτούς τους 5 απλούς κανόνες

Η μοναξιά μπορεί να είναι ένα δύσκολο χάπι… για να τo καταπιείς, αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν καταφέρει να συμφιλιωθούν με αυτήν. Αντί να το βλέπουν ως αρνητικό, έχουν βρει τρόπους να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και να τη χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

Οι άνθρωποι αυτοί εφαρμόζουν μερικούς κανόνες. Και καταφέρνουν να περνάνε καλά μόνοι και να εξελίσσονται.

1) Είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες

Συχνά μένουμε κολλημένοι σε αυτό που μας κάνει να νιώθουμε άνετα. Μέσα στη ζώνη άνεσης μας. Όσοι έχουν συμφιλιωθεί με τη μοναξιά δεν φοβούνται να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους. Είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και τις βλέπουν ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη.

Είτε δοκιμάζουν μια νέα κουζίνα, μαθαίνουν μια νέα γλώσσα, είτε ταξιδεύουν σε ένα άγνωστο μέρος, αγκαλιάζουν το άγνωστο με ανοιχτές αγκάλες.

Η απελευθέρωση από τη ζώνη άνεσής σας μπορεί να είναι εκφοβιστική, αλλά είναι επίσης απίστευτα λυτρωτική. Σας επιτρέπει να ανακαλύψετε νέες πτυχές του εαυτού σας και του κόσμου γύρω σας. Μην αφήσετε λοιπόν τον φόβο να σας κρατήσει πίσω. Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και αγκαλιάστε το άγνωστο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ανακαλύψεις για τον εαυτό σου στην πορεία.

2) Καλλιεργούν μια θετική νοοτροπία

Οι άνθρωποι που έχουν συμφιλιωθεί με τη μοναξιά, τείνουν να καλλιεργούν μια θετική νοοτροπία. Κατανοούν ότι οι σκέψεις και οι οπτικές τους μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την αντίληψή τους για την πραγματικότητα. Ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν προκλήσεις, προσπαθούν να βρουν το θετικό. Βλέπουν τα εμπόδια ως ευκαιρίες για ανάπτυξη και όχι ως οπισθοδρομήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούν τα συναισθήματά τους ή καταπιέζουν τα συναισθήματά τους. Αντίθετα, αναγνωρίζουν αυτό που νιώθουν, αλλά επιλέγουν να επικεντρωθούν στις θετικές πτυχές της κατάστασής τους.

Η θετική νοοτροπία δεν είναι κάτι που το έχουν όλοι, αλλά είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Έτσι, αν βρεθείτε μόνοι, προσπαθήστε να μετατοπίσετε την εστίασή σας από τα αρνητικά στα θετικά. Μια θετική οπτική μπορεί να αλλάξει την προοπτική σας και να κάνει τη μοναξιά μια πιο εμπλουτισμένη εμπειρία.

3) Καλλιεργούν ένα χόμπι

Μπορείς να ξεκινήσεις κάτι για να γεμίσεις τον χρόνο ου. Και ίσως δεις ότι αυτό που ξεκίνησε ως τρόπος να περνάς χρόνο, σύντομα έγινε μια δραστηριότητα που σου άρεσε πολύ. Η ενασχόληση με ένα χόμπι δεν είναι μόνο να κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο, αλλά έχει να κάνει και με την ανακάλυψη νέων πτυχών του εαυτού σου.

Οταν είστε απορροφημένοι σε κάτι που αγαπάτε, είτε είναι ζωγραφική, είτε ανάγνωση, γραφή ή κάτι άλλο εντελώς, δεν γεμίζετε απλώς το χρόνο σας – εμπλουτίζετε τη ζωή σας. Μαθαίνεις νέες δεξιότητες, εκφράζεις τη δημιουργικότητά σου και το πιο σημαντικό, περνάς ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου.

Αν λοιπόν βρίσκεστε πιο συχνά μόνοι, μπορείτε να ασχοληθείτε με ένα χόμπι. Μπορεί να μεταμορφώσει την οπτική σας για τη μοναξιά.

4) Η προσωπική ανάπτυξη

Τα άτομα που περνάνε καλά μόνοι, κατανοούν την αξία της προσωπικής ανάπτυξης. Βλέπουν τη μοναξιά ως ευκαιρία για αυτοβελτίωση. Αφιερώνουν αυτόν τον χρόνο για να μάθουν μια νέα δεξιότητα, να διαβάσουν ένα βιβλίο, να εμβαθύνουν σε ένα θέμα για το οποίο είναι παθιασμένοι ή ακόμα και απλώς να διαλογιστούν και να αναλογιστούν τη ζωή τους.

Δεν νιώθουν μοναξιά, αλλά χρησιμοποιούν εποικοδομητικά αυτόν τον χρόνο για να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα δύσκολο έργο στην αρχή, αλλά μόλις αρχίσετε να εκτιμάτε την προσωπική σας ανάπτυξη, θα αρχίσετε να βλέπετε τις δυνατότητες… που έχει η μοναξιά. Χρησιμοποιήστε τον χρόνο που περνάτε μόνοι ως σκαλοπάτι για προσωπική ανάπτυξη. Θα εκπλαγείτε με το πόσα μπορείτε να πετύχετε όταν εστιάσετε στον εαυτό σας.

5) Μένουν συνδεδεμένοι

Η ηρεμία και η μοναξιά δεν σημαίνουν αποσύνδεση από τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς το αντίθετο. Οι άνθρωποι που έχουν συμβιβαστεί με τη μοναξιά κατανοούν τη σημασία της διατήρησης ουσιαστικών σχέσεων.

Μπορεί να εκτιμούν τον χρόνο που περνούν μόνοι τους, αλλά εκτιμούν επίσης τον ποιοτικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια. Ξέρουν πώς να εξισορροπούν την ανάγκη τους για μοναξιά με την ανάγκη τους για κοινωνική αλληλεπίδραση. Μπορεί να απολαμβάνουν ένα ήσυχο βράδυ στο σπίτι, αλλά αφιερώνουν επίσης χρόνο για να κάνουν μαζώξεις με αγαπημένα πρόσωπα, να συναντήσουν φίλους για καφέ ή να συμμετάσχουν σε κοινοτικές δραστηριότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =