αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να φτάσεις στην επιτυχία γρηγορότερα, εδώ είναι 5 συνήθειες που πρέπει να εφαρμόσεις

Αν θες να φτάσεις στην επιτυχία γρηγορότερα, εδώ είναι 5 συνήθειες που πρέπει να εφαρμόσεις

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από επιτυχημένους ανθρώπους. Δεν είναι όμως πάντα ξεκάθαρα. Υπάρχουν βίντεο με εκατομμύρια προβολές, στα οποία βλέπουμε διάσημους επιχειρηματίες ή business γκουρού, και στα οποία κανείς δεν εξηγεί πως έγινε πετυχημένος.

Το αμερικανικό hack spirit κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα και παραθέτει μερικές συνήθειες που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία και μάλιστα γρηγορότερα. Εδώ είναι 5 από αυτές.

Πάρε ρίσκα

Για να γίνετε επιτυχημένοι, πρέπει να είστε ανοιχτοί στο να παίρνετε υπολογισμένα ρίσκα για να φτάσετε στους στόχους σας.

Η επιτυχία συχνά περιλαμβάνει να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Αν δεν πάρεις ρίσκα, μάλλον δεν θα έχεις σπουδαία αποτελέσματα.

Θυμήσου και το άρθρο: Οι άνθρωποι που παίρνουν μεγάλα ρίσκα έχουν αυτά τα 6 χαρακτηριστικά (και μπορείς να τα αντιγράψεις).

Καθορισμός στόχων

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις. Όταν ορίζετε στόχους S.M.A.R.T. έχετε έναν οδικό χάρτη που απλά πρέπει να ακολουθήσετε. Mπορούν να σε βοηθήσουν να καταγράψεις πρόοδο στη ζωή σου και να αυξήσεις τις πιθανότητες για να πετύχεις αυτά που θες. Αλλά τι σημαίνει το παραπάνω ακρωνύμιο; Ας το δούμε:

S= Specific (Συγκεκριμένος)

Μ=Μeasurable (Μετρήσιμος)

Α=Αttainable (Eπιτεύξιμος)

R=Realistic (Ρεαλιστικός)

Τ=Τime Framed (Σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα)

Πρέπει επίσης να χωρίσετε τους μεγαλύτερους στόχους σε μικρότερες, διαχειρίσιμες εργασίες και να δημιουργήσετε σχέδια δράσης για την επίτευξή τους.

Όταν μιλάμε για επιτυχία, σκεφτόμαστε τα χρήματα, την καριέρα και τις επιχειρήσεις, σωστά; Η έρευνα όμως έχει δείξει κάτι άλλο. Κάτι αξιοσημείωτο. Οι επιχειρηματίες που έθεσαν στόχους που ήταν προσανατολισμένοι στην επιχειρηματική επιτυχία είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να τους πετύχουν από εκείνους που είχαν στόχους να είναι καλύτεροι.

Η επιχειρηματική επιτυχία ήταν απλώς συνέπεια της εκπλήρωσης των άλλων στόχων.

Δικτύωση

Η δικτύωση είναι εξαιρετικά σημαντική στον σημερινό κόσμο.

Για να πετύχετε στην επιχειρηματικότητα ή σε κάποιο άλλο πεδίο, την τέχνη ή ακόμα και τον αθλητισμό, πρέπει να αρχίσετε να χτίζετε ένα ισχυρό επαγγελματικό δίκτυο.

Μπορείτε να το πετύχετε εύκολα παρακολουθώντας εκδηλώσεις, συμμετέχοντας σε ομάδες του κλάδου σας και διατηρώντας ουσιαστικές συνδέσεις με συναδέλφους, μέντορες και άτομα με ίδιες φιλοδοξίες.

Ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα

Αγκαλιάστε την αλλαγή και να είστε ευέλικτοι στην προσέγγισή σας. Η προσαρμοστικότητα σάς επιτρέπει να περιηγηθείτε στην αβεβαιότητα και να εκμεταλλευτείτε νέες ευκαιρίες.

Εκτός από αυτό, η οικοδόμηση συναισθηματικής ανθεκτικότητας θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος και τις αντιξοότητες.

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι δεν φοβούνται να αποτύχουν πολλές φορές μέχρι να πετύχουν τους στόχους τους. Όταν οι περισσότεροι από εμάς τα παρατούν, αυτοί συνεχίζουν γιατί βλέπουν τις αποτυχίες ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη.

Γι’ αυτό και εσείς πρέπει να αναλύσετε τι πήγε στραβά όταν αποτυγχάνετε σε κάτι, να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές και να συνεχίσετε να προχωράτε. Το να φτάσεις στην επιτυχία είναι ένα μακρύ παιχνίδι που απαιτεί επιμονή και αποφασιστικότητα απέναντι σε προκλήσεις και αποτυχίες. Συνεχίστε να προχωράτε προς τα εμπρός ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα.

Συνεχής μάθηση

Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου, είναι σε φάση συνεχούς μάθησης. Θέλουν να βελτιώνονται συνεχώς.

Αγκαλιάστε μια νοοτροπία ανάπτυξης βρίσκοντας ευκαιρίες για μάθηση και αυτοβελτίωση. Διαβάστε βιβλία, παρακολουθήστε μαθήματα, παρακολουθήστε workshops και μείνετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον τομέα σας.

Όταν βρείτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει, προσπαθήστε να γίνετε ειδικός σε αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =