αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι άνθρωποι που παίρνουν μεγάλα ρίσκα έχουν αυτά τα 6 χαρακτηριστικά (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Οι άνθρωποι που παίρνουν μεγάλα ρίσκα έχουν αυτά τα 6 χαρακτηριστικά (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Τελικά, πως καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι να παίρνουν μεγάλα ρίσκα; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου που επενδύει όλες τις οικονομίες της ζωής του σε ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα; ‘Η κάποιου που κάνει αναρρίχηση… στο Έβερεστ;

Και οι δύο άνθρωποι σίγουρα δεν αφήνουν τον φόβο να τους εμποδίσει να ρισκάρουν.

Πολλοί θεωρούν ότι τέτοια άτομα έχουν θάρρος- ένα χαρακτηριστικό ενός ισχυρού και φιλόδοξου ατόμου. Άλλοι το βλέπουν ως κάτι… παρορμητικό και απερίσκεπτο.

Ανεξάρτητα από το πώς φαίνεται, εδώ είναι 6 χαρακτηριστικά που θα δείτε στους περισσότερους ανθρώπους που παίρνουν ρίσκα. Ποιος ξέρει, ίσως είστε ένας…

1. Είναι αποφασιστικοί

Η ανάληψη ρίσκων δεν είναι για τους λιπόψυχους. Πρέπει να κάνεις μεγάλες κινήσεις, να είσαι τολμηρός και να βγαίνεις εκεί έξω χωρίς φόβο.

Ίσως έχετε συνηθίσει να κάνετε επιλογές με βάση την επεξεργασία σχετικών πληροφοριών και ξέρετε πού να αναζητήσετε περισσότερη πληροφορία όταν τη χρειάζεστε.

Αν είσαι όμως λάτρης του ρίσκου, είσαι κάποιος που μπορεί να πάρει αποφάσεις με ευκολία – δεν κολλάς. Και το απολαμβάνεις.

Όσο πιο γρήγορα παίρνετε αποφάσεις, τόσο πιο γρήγορα θα έχετε ένα αποτέλεσμα, είτε είναι αυτό που είχατε προβλέψει είτε όχι. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Jeff Bezos εφαρμόζει τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις.

2. Έχουν περιέργεια

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να ρισκάρουν; Για κάποιους είναι μια φυσική περιέργεια για τον κόσμο, που πρέπει να ικανοποιηθεί.

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν ρίσκα επειδή θέλουν να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους. Θέλουν να μάθουν νέα πράγματα και να έχουν νέες εμπειρίες.

Μπορεί να είναι ανήσυχοι ή να βαριούνται εύκολα και να αναζητούν… ντοπαμίνη ή μια ανακάλυψη.

Μπορεί να βαριούνται μια καθημερινή, προβλέψιμη ζωή και να λαχταρούν το άγνωστο. Και ποιος καλύτερος τρόπος να εξερευνήσετε κάτι νέο από το να ξεφύγετε από το πεπατημένο μονοπάτι;

3. Προσαρμόζονται εύκολα

Μερικές φορές, τα ρίσκα δεν αποδίδουν. Οι ρισκαδόροι το γνωρίζουν αυτό, γι’ αυτό πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευέλικτοι στην προσέγγισή τους στη ζωή.

Εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί, γνωρίζουν ότι πρέπει να μπορούν να περιστραφούν γρήγορα, να έχουν εφεδρικές επιλογές και να είναι ΟΚ με την επίλυση προβλημάτων εν κινήσει.

Ομοίως, ακόμα κι αν τα πράγματα πάνε καλά, πρέπει να μπορείτε να επεξεργαστείτε τι λειτούργησε καλά και γιατί. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε καλές αποφάσεις για να προχωρήσετε.

4. Είναι δημιουργικοί

Για να πάρεις ρίσκα πρέπει να έχεις ένα επίπεδο δημιουργικής σκέψης. Πρέπει όχι μόνο να έχεις νέες ιδέες, αλλά να προσπαθείς παράλληλα να φανταστείς τα πιθανά αποτελέσματα.

Η οπτική προσέγγιση μπορεί να είναι χρήσιμη όταν πρόκειται για ριψοκίνδυνες αποφάσεις, καθώς σας δίνει την ευκαιρία να προβάλετε διαφορετικά σενάρια στο μυαλό σας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τι θα κάνετε αν συμβεί το Χ ή πώς θα αισθανθείτε αν συμβεί το Ψ.

5. Σκέφτονται την μεγάλη εικόνα

Δεν μετράει μόνο η ταχύτητα. Πρέπει συχνά για να δούμε τη συνολική εικόνα.

Οι ρισκαδόροι συνειδητοποιούν ότι η ζωή είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε μικροσκοπική απόφαση που παίρνουμε. Αν αγωνιούμε για κάθε γεύμα που μαγειρεύουμε ή για το τι ζευγάρι κάλτσες φοράμε κάθε μέρα, δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές του.

Με το να μπορούν να κοιτάξουν ψηλά και να συνειδητοποιήσουν πόσες ευκαιρίες και επιλογές υπάρχουν στη ζωή, οι ρισκαδόροι μπορούν να λάβουν αποφάσεις που μπορεί να μην πηγαίνουν πάντα σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο.

Γνωρίζουν ότι αν η απόφασή τους δεν λειτουργήσει όπως ήλπιζαν, θα πρέπει να πάρουν μια άλλη απόφαση που θα ανοίξει ακόμη περισσότερες πόρτες. Γνωρίζουν ότι η ζωή είναι γεμάτη ενθουσιασμό και ξέρουν ότι υπάρχει πάντα ένας άλλος δρόμος προς αυτόν που ακολουθούν.

6. Είναι λογικοί

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη, η ανάληψη ρίσκων δεν αφορά μόνο… το bungee jumping. Δεν κάνεις απλά μία βουτιά.

Αφορά επίσης τη στάθμιση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων των πιθανών αποτελεσμάτων.

Πρέπει να είστε σε θέση να σκέφτεστε λογικά τις πιθανότητες και να λαμβάνετε αποφάσεις με βάση αυτές τις πιθανότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 10 =