αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να προχωρήσεις στη ζωή σου πρέπει πρώτα να σταματήσεις αυτά τα 6 πράγματα

Αν θες να προχωρήσεις στη ζωή σου πρέπει πρώτα να σταματήσεις αυτά τα 6 πράγματα

Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να μην φτάνουν ποτέ στους στόχους τους. Τι λάθη μπορεί να κάνουν; Είναι πιθανό να έχουν δομίσει μερικές συνήθειες που λειτουργούν ως «βαρίδια» και τους κρατούν πίσω. Παρακάτω θα δεις 6 τέτοιες συνήθειες. Αν θες να προχωρήσεις στη ζωή σου πρέπει πρώτα να σταματήσεις αυτά τα 6 πράγματα

1. Ανθυγιεινές αντιπαλότητες

Υπάρχει κάποιος στη ζωή σας με τον οποίο ανταγωνίζεστε συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια; Ίσως ήσασταν  αντίπαλοι σε κάποιο άθλημα ως έφηβοι και συνεχίσατε να ανταγωνίζεστε ο ένας τον άλλον από τότε. Ή έχετε έναν αδερφό που προσπαθεί συνεχώς να σας ανταγωνιστεί, και προσπαθείτε να ανταποδώσετε με τη σειρά σας;

Αν και αυτή η αντιπαλότητα μπορεί να ξεκίνησε ως διασκέδαση, τώρα είναι περισσότερο βάρος και υποχρέωση παρά οτιδήποτε διασκεδαστικό. Δεν ανταγωνίζεσαι κανέναν. Απλώς ζήστε τη ζωή σας όπως θέλετε και μην ανησυχείτε για το αν θα ξεπεράσετε κάποιον άλλο.

2. Συγκρίνεσαι με άλλους

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε γιατί οι Φινλανδοί είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο. Ένας από τους λόγους: Δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με τον γείτονα.

Υπάρχει μία διάσημη φράση ενός Φινλανδού ποιητή: «Μην κάνετε συγκρίσεις και μην καυχιέστε για την ευτυχία σας». Οι Φινλανδοί το λαμβάνουν ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη τους αυτό.

«Κάποτε έπεσα πάνω σε έναν από τους πιο πλούσιους άνδρες στη Φινλανδία. Έίχε το παιδί του σε ένα καρότσι και πήγαινε προς το σταθμό του τραμ. Θα μπορούσε να είχε αγοράσει ο ίδιος ένα ακριβό αυτοκίνητο ή να προσλάβει οδηγό, αλλά επέλεξε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έτσι μοιάζει η επιτυχία στη Φινλανδία: όπως όλοι οι άλλοι» λέει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν ποτέ δύο όντα ακριβώς όμοια, επομένως δεν μπορούν να ζυγιστούν ή να μετρηθούν το ένα με το άλλο: Απλώς εκτιμώνται για το ποιοι είναι ως άτομα.

3. Φόβος

Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν φόβο επειδή είτε θέλουν να μπορούν να ελέγχουν τις συνθήκες της ζωής τους, είτε επειδή δεν θέλουν να ξαναζήσουν τους πόνους ή τις δυσκολίες του παρελθόντος.

Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι νιώθουν φόβο για το μέλλον επειδή είναι αβέβαιο και δεν έχουν προσωπικό έλεγχο σε μεταβλητές που θα τους επηρεάσουν. Άλλοι φοβούνται τον πόνο που μπορεί να βιώσουν λόγω ασθένειας ή φοβούνται να πεθάνουν επειδή δεν ξέρουν τι θα συμβεί μετά.

Ο πόνος και η απώλεια είναι αναπόφευκτες, αλλά αν πνίγεστε από τους φόβους ότι θα χάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αυτό σας εμποδίζει να αγαπάτε χρόνο μαζί τους αυτή τη στιγμή. Ο φόβος μπορεί να λειτουργήσει ως βαρίδι και σε άλλα κομμάτια. Θυμήσου και το άρθρο: Θες να ξεκινήσεις την δική σου startup αλλά φοβάσαι μήπως αποτύχεις; Εδώ είναι 5 τρόποι για να ξεπεράσεις τον φόβο.

4. Νοιάζεσαι πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα

Εδώ είναι μια δύσκολη αλήθεια προς επεξεργασία: Κανείς δεν σκέφτεται ή δεν νοιάζεται για εσάς… τόσο πολύ όσο νομίζετε. Και επιπλέον, γιατί να έχει σημασία η γνώμη τους;

Εάν ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, αφιερώστε χρόνο για να αναρωτηθείτε «γιατί». Επιπλέον, να ξέρετε ότι οι γύρω σας έχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα να σκεφτούν από εσάς.

Οι υποθέσεις σας για αυτούς μπορεί να είναι πολύ λανθασμένες. Το άτομο που πιστεύετε ότι κρίνει το ντύσιμό σας μπορεί αντί αυτού να σκέφτεται πώς θα του άρεσε αυτό το μπλουζάκι, για παράδειγμα.

5. Σταματήστε να ξοδεύετε χρόνο με λάθος ανθρώπους

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να σπαταλάτε το χρόνο σας με ανθρώπους που σας στεναχωρούν. Αν κάποιος επιθυμεί να γίνεται μέρος της ζωής του, θα δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο και για εσάς. Ποτέ, μην προσπαθείτε για κάποιους που δεν αναγνωρίζουν την αξία σας. Και να θυμάστε, δεν είναι αληθινοί φίλοι αυτοί που στέκονται στο πλευρό σας όταν είστε στα καλύτερά σας, αλλά αυτοί που είναι κοντά σας όταν έχετε δυσκολίες.

6. Σταματήστε να αποτραβιέστε από τα προβλήματά σας

Αντιμετωπίστε τα αποφασιστικά. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο, που μπορεί να αντιμετωπίσει με άψογο τρόπο κάθε δυσκολία. Δεν είμαστε φτιαγμένοι έτσι ώστε να μπορούμε να λύνουμε άμεσα τα προβλήματα. Αντίθετα, είναι στην φύση μας να εκνευριζόμαστε, να λυπόμαστε, να πληγωνόμαστε. Αυτός είναι και ο σκοπός της ζωής. Να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, να μαθαίνουμε, να προσαρμοζόμαστε, και να τα λύνουμε με την πάροδο του χρόνου. Έτσι διαμορφώνεται η προσωπικότητα μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 19 =