αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να ζήσεις μια ζωή χωρίς να μετανιώνεις αργότερα, εδώ είναι 5 πράγματα στα οποία πρέπει να λες «ναι»

Αν θες να ζήσεις μια ζωή χωρίς να μετανιώνεις αργότερα, εδώ είναι 5 πράγματα στα οποία πρέπει να λες «ναι»

Όλοι μετανιώνουμε για πράγματα που έχουμε κάνει ή δεν έχουμε κάνει. Όλοι έχουμε τύψεις. Αλλά πάντα μπορείς να πορευτείς πιο σωστά στη ζωή σου- για να μην μετανιώνεις αργότερα.

Εάν είστε αποφασισμένοι να ζήσετε μια ζωή χωρίς τύψεις, χωρίς ενοχές, εδώ είναι τα πράγματα στα οποία πρέπει να λέτε «ναι». Μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα.

Βγείτε έξω αντί να μείνετε σπίτι

Νιώθεις πολύ κουρασμένος μετα την ενηλικίωση… για να βγεις στην πόλη; Είναι αλήθεια: Είμαστε όλοι κουρασμένοι και δεν θα γίνει καλύτερο.

Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο για να αποσυμπιεστούμε με μια σειρά και μερικά σνακ. Αλλά μην σπαταλάς όλο τον ελεύθερο χρόνο σου μπροστά… στο Netflix.

Αγνοήστε πόσο κουρασμένοι είστε και πείτε «ναι» σε αυτό το ραντεβού για κοκτέιλ. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί! Αν δεν θες να ξενυχτίσεις κάνε μία βόλτα στο κοντινό πάρκο. Θυμήσου και το άρθρο: Οι μεγάλες ιδέες έρχονται όταν περπατάς: Η απλή τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη.

Βγάλτε τον εαυτό σας από τη ζώνη άνεσής σας

Ονομάζεται ”ζώνη άνεσης” για κάποιο λόγο. Το να ωθείτε τον εαυτό σας έξω από αυτό, είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να νιώσετε άβολα σε κάποιες στιγμές, αλλά αν κάνετε μόνο ό,τι είναι άνετο, δεν θα μάθετε ποτέ, δεν θα αναπτυχθείτε, και δεν θα φτάσετε σε σπουδαία αποτελέσματα.

Ο φόβος είναι λογικός. Αλλά πρέπει να τον ξεπεράσουμε για να ζήσουμε μια ζωή χωρίς τύψεις.

Φροντίστε να βρείτε κάτι που σας κάνει να νιώθετε άβολα- και συνεχίστε το.

Γνωρίστε νέα άτομα

«Οι άγνωστοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι». Πόσες φορές ακούσατε κάποια παραλλαγή αυτού μεγαλώνοντας;

Εδώ και γενιές φοβόμαστε τους αγνώστους- και πολλοί από εμάς φοβόμαστε να μιλήσουμε σε νέους ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 12,1% των Αμερικανών έχουν κάποιου είδους διαταραχή κοινωνικού άγχους, σύμφωνα με έρευνες.

Αλλά το να αποφεύγεις τους ανθρώπους σημαίνει ότι χάνεις στη ζωή. Αντιμετωπίστε αυτό διευρύνοντας τον κοινωνικό σας κύκλο. Κάντε νέους φίλους ή δημιουργήστε ένα επαγγελματικό δίκτυο. Συμβαίνει μόνο όταν λες «ναι» στην προσέγγιση.  Θυμήσου και το άρθρο: Networking: Αν θες να κάνεις νέες επαφές, εδώ είναι 5 τρόποι για να βάλεις τα θεμέλια μέσα σε 5 λεπτά.

Επανασυνδεθείτε με παλιά πρόσωπα

Μερικές φορές, χάνουμε την επαφή με αυτούς που εκτιμούμε περισσότερο. Λοιπόν, γιατί να μην εμβαθύνετε στο παρελθόν σας; Όχι, δεν εννοούμε να μπείτε… στα DM του πρώην σας. Εννοούμε να απευθυνθείτε σε παλιούς φίλους ή ανθρώπους της δουλειάς.

Ίσως έχετε μερικά χρήσιμα νέα να μοιραστείτε. ‘Η να προκύψουν ακόμα και νέες συνεργασίες.

Λοιπόν, «ξεσκονίστε» λίγο τις παλιές επαφές σας. Τι έχετε να χάσετε;

Βγάλε από τον κύκλο σου τους τοξικούς ανθρώπους

Η επιτυχία δεν σχετίζεται μόνο με την εργασία, μπορεί επίσης να αφορά την ψυχική σας υγεία και την προσωπική σας ανάπτυξη.

Δεν θα βρείτε επιτυχημένους ανθρώπους να συναναστρέφονται με αυτούς που τους μειώνουν και θα παρατηρήσετε ότι οι στενοί τους φίλοι είναι πιθανό να έχουν το ίδιο κίνητρο και ώθηση με αυτούς.

Μπορεί να είναι δύσκολο να εγκαταλείπετε τους ανθρώπους μερικές φορές, αλλά πρέπει να βάλετε πρώτα τις δικές σας ανάγκες. Θα εκπλαγείτε με το πόσο αλλάζει η νοοτροπία σας, πόσο ανοιχτοί θα είστε σε νέες ιδέες και πόσο πιο συγκεντρωμένοι και θετικοί θα είστε. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =