αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θέλεις να προχωρήσεις στη ζωή σου πρέπει να αλλάξεις πρώτα αυτά τα 4 πράγματα

Αν θέλεις να προχωρήσεις στη ζωή σου πρέπει να αλλάξεις πρώτα αυτά τα 4 πράγματα

Όλοι βάζουμε στόχους. Περνάμε κάθε μέρα λέγοντας στον εαυτό μας ότι αύριο θα είναι η μέρα που θα αρχίσουμε να ζούμε τη ζωή όπως θα θέλαμε να τη ζήσουμε. Υπάρχει πάντα μια εγγενής επιθυμία για περισσότερα στον ορίζοντα, αλλά δεν γίνεται πραγματικότητα.

Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχαμε σχεδιάσει και μας εκτροχιάζουν από την επιθυμητή πορεία μας.

Μπορείτε να ζήσετε μια απίστευτη ζωή, να πετύχετε τους στόχους σας και να αισθάνεστε καλά με τον τρόπο που περνάτε κάθε μέρα. Θα χρειαστεί να καταβάλετε συνεχώς δουλειά για να δημιουργήσετε υγιεινές συνήθειες που σας βελτιστοποιούν. Κανένας άνθρωπος δεν εχει ένα… εγγυημένο αύριο, και είναι καιρός να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε έτσι.

Εάν αυτή είναι η περίοδος στη ζωή σας κατά την οποία θα πετύχετε τους στόχους σας, θα χρειαστούν κάποιες βασικές αλλαγές νοοτροπίας.

Ακολουθούν τέσσερις αλλαγές νοοτροπίας που σας βοηθούν να βελτιστοποιήσετε τον εαυτό σας και να επιτύχετε τους στόχους που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη. Κατανοήστε αυτές τις τέσσερις αρχές.

1. Οι στόχοι μου είναι δυνατοί αν είμαι πρόθυμος να κάνω την δύσκολη δουλειά

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν να φαίνεται λαμπερό. Αυτό που δεν φαίνεται συχνά όταν κάποιος δημοσιεύει μια νίκη είναι τα δύσκολα πράγματα που επέλεξαν να κάνουν για να κερδίσουν. Θα χρειαστεί να κάνετε δύσκολα πράγματα για να φτάσετε εκεί που θέλετε.

Η ζωή των ονείρων σας αξίζει την προσπάθεια και πρέπει να καταλάβετε ότι μπορείτε να κάνετε την δύσκολη δουλειά. Μια αλλαγή νοοτροπίας που σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε τις ενέργειές σας είναι η δέσμευση να κάνετε τα δύσκολα πράγματα αντί να τα αποφεύγετε.

Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, η αποφυγή γίνεται η προεπιλεγμένη μας αντίδραση. Το να θες να αποφύγεις τα δύσκολα πράγματα ειναι φυσικό. Αλλάξτε τη νοοτροπία και αντισταθείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε την αποφυγή ως στρατηγική.

Οτιδήποτε αντιμετωπίζετε ή θα αντιμετωπίσετε στο ταξίδι για να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, πρέπει να ξεπεραστεί. Αποφασίστε ότι θα είστε ο τύπος του ηγέτη που αγκαλιάζει τη δουλειά και δεν φοβάται να κάνει τα δύσκολα πράγματα.

2. Είναι οι καθημερινές μου επιλογές που οδηγούν σε μακροπρόθεσμα επιτεύγματα

Όταν σκεφτόμαστε την αλλαγή, σκεφτόμαστε τη μεγάλη εικόνα και πώς θα είναι όταν φτάσουμε εκεί. Η μεγάλη εικόνα και το επίτευγμα προέρχονται από τις καθημερινές επιλογές που κάνετε. Οι επιλογές σας χτίζουν τις συνήθειές σας και αυτό επηρεάζει το πόσο επιτυχημένοι θα γίνετε.

Μια βασική αλλαγή νοοτροπίας είναι η κατανόηση της σημασίας των καθημερινών επιλογών σας. Κάνετε μια αλλαγή με το να γίνεστε συνεπείς σχετικά με τον προγραμματισμό και την εκτέλεσή της δουλειάς σας κάθε μέρα. Πρέπει να βάζεις όρια και αξιολογείς τι πρέπει να μπει στο καθημερινό σου πρόγραμμα με βάση τους μακροπρόθεσμους στόχους σου.

Εστιάστε στον προγραμματισμό της ημέρας σας το προηγούμενο βράδυ. Εστιάστε στο να ζείτε την κάθε μέρα πλήρως και να είστε παρόντες σε αυτό που συμβαίνει στη ζωή σας. Κάντε καθημερινές επιλογές που συνδυάζονται και σας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους σας.

3. Αξίζω την επιτυχία

Ο φόβος… της επιτυχίας έχει κρατήσει πολλούς ανθρώπους από το να ακολουθήσουν τη ζωή των ονείρων τους. Μια άλλη περιοριστική πεποίθηση είναι να μην αισθάνεστε άξιοι αυτής της ονειρεμένης ζωής.

Η αίσθηση ότι αξίζεις την επιτυχία είναι μια κρίσιμη αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να συμβεί. Εάν πρόκειται να κάνετε τη δουλειά για να βελτιστοποιήσετε τον εαυτό σας, πρέπει να πιστεύετε ότι αξίζετε τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς. Πρέπει να αλλάξεις γνώμη και να πεις στον εαυτό σου ότι αξίζεις καλά πράγματα.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιστοποιήσετε το μυαλό σας είναι να συμπεριφέρεστε σαν να ήσασταν εκεί πριν. Είστε άξιοι και θα κάνετε ό,τι χρειάζεται για να πετύχετε τους στόχους σας. Σας αξίζει η επιτυχία. Πιστέψτε το και μετά κάντε με συνέπεια τη δουλειά που πρέπει.

4. Θα εστιάσω σε αυτά που θέλω — όχι σε αυτά που δεν έχω

Ένα πράγμα που είναι κατανοητό αλλά δεν εφαρμόζεται είναι αυτή η ιδέα της εστίασης. Προσελκύετε αυτό στο οποίο εστιάζετε και θα πρέπει να εστιάζετε σε αυτό που θέλετε.

Τα πράγματα συχνά δεν εξελίσσονται όπως τα έχουμε σχεδιάσει και αυτό τείνει να ετραβά την προσοχή μας. Εστιάζουμε σε αυτά που δεν έχουμε αντί να εστιάζουμε σε αυτά που θέλουμε — και αυτό δημιουργεί μια κακή οπτική. Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν έχετε ή που δεν λειτουργούν, αλλά μια βελτιστοποιημένη νοοτροπία καταλαβαίνει ότι όλα αυτά είναι μαθήματα και ευκαιρίες.

Η εστίασή σας πρέπει να είναι στο πού πηγαίνετε και τι έχετε. Καθώς εστιάζετε σε αυτό που έχετε, δημιουργείται μια στάση ευγνωμοσύνης, προσελκύοντας περισσότερα καλά πράγματα στη ζωή σας. Διατηρεί επίσης το μυαλό σας φρέσκο, επειδή η ευγνωμοσύνη σας βοηθά να παραμείνετε γεμάτοι ενέργεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − four =