αρχικηVIRALΑν δεν θες να μείνεις μόνος όσο μεγαλώνεις, πρέπει μάλλον να κόψεις αυτές τις 5 συμπεριφορές

Αν δεν θες να μείνεις μόνος όσο μεγαλώνεις, πρέπει μάλλον να κόψεις αυτές τις 5 συμπεριφορές

Όταν μεγαλώνουμε έρχονται πολλές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι σχέσεις μας. Η δυσάρεστη αλήθεια είναι όλες οι φιλίες για να διαρκέσουν μια ζωή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που μπορούν να επιταχύνουν την… πτώση αυτών των σχέσεων πιο γρήγορα από όσο χρειάζεται.

Οπότε, βασικά, αν δεν θέλετε να χάσετε φιλίες καθώς μεγαλώνετε, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που πρέπει να μάθετε να τις αφήνετε πίσω.

1) Αποφυγή δύσκολων συζητήσεων

Καθώς μεγαλώνουμε, η ζωή μας γίνεται πιο περίπλοκη. Το ίδιο και οι φιλίες μας. Μία από τις πιο συνηθισμένες συμπεριφορές που μπορεί να βλάψουν τις φιλίες είναι η αποφυγή δύσκολων συζητήσεων. Συχνά αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα ή παρεξηγήσεις επειδή φοβόμαστε τη σύγκρουση ή δεν θέλουμε να ταρακουνήσουμε… τη βάρκα.

Η σύγκρουση δεν είναι πάντα κακή. Στην πραγματικότητα, είναι συχνά απαραίτητο για την ανάπτυξη. Η αποφυγή δύσκολων συζητήσεων οδηγεί μόνο σε παρεξηγήσεις και δυσαρέσκεια, που μπορεί τελικά να βλάψουν τη φιλία σας ανεπανόρθωτα.

Έτσι, εάν θέλετε να διατηρήσετε τις φιλίες σας καθώς μεγαλώνετε, είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα με τις άβολες συζητήσεις. Αντιμετωπίστε τα ζητήματα ανοιχτά και ειλικρινά και ενθαρρύνετε τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο. Μπορεί στην αρχή να είναι δύσκολο, αλλά με την εξάσκηση γίνεται ευκολότερο.

2) Δεν δίνεις στους άλλους χώρο να αναπτυχθούν

Καθώς μεγαλώνουμε, η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Εξελισσόμαστε στην καριέρα, τις οικογένειες και την προσωπική μας ζωή – όπως και οι φίλοι μας.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι απειλούνται όταν οι φίλοι τους αρχίζουν να αλλάζουν ή να εξελίσσονται με τρόπους που δεν καταλαβαίνουν. Μπορεί να προσκολλώνται σε παλιές αναμνήσεις και να αντιστέκονται στην αποδοχή της νέας ταυτότητας ή του τρόπου ζωής του Χ φίλου τους.

Αντίθετα, είναι απαραίτητο να δώσετε στους φίλους σας χώρο να αναπτυχθούν και να αλλάξουν. Αγκαλιάστε τα νέα τους ενδιαφέροντα, υποστηρίξτε τις αλλαγές και αποδεχτείτε ότι μπορεί να μην είναι πάντα το ίδιο άτομο που γνωρίζετε εδώ και χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο ενθαρρύνετε μια πιο υγιή σχέση, αλλά ενθαρρύνετε και την προσωπική ανάπτυξη τόσο για εσάς όσο και για τον φίλο σας. Εξάλλου, η αλλαγή είναι μέρος της ζωής και η αποδοχή της μπορεί να κάνει τις φιλίες σας πιο δυνατές και πιο ικανοποιητικές.

3) Παραμέληση επικοινωνίας

Η ζωή γίνεται… πολυάσχολη καθώς μεγαλώνουμε, παγιδευόμαστε στις δουλειές, τις οικογένειες και άλλες ευθύνες μας. Και μερικές φορές, αυτές οι δεσμεύσεις μπορεί να μας κάνουν να παραμελούμε την επικοινωνία με τους φίλους μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μιλάτε κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα. Αλλά το να αφήσετε μήνες ή και χρόνια να περάσουν χωρίς να κάνετε μία επαφή μπορεί να φθείρει τη σχέση. Οι φιλίες, όπως και κάθε άλλη σχέση, απαιτούν τακτική φροντίδα για να παραμείνουν ισχυρές.

4) Το να είσαι υπερβολικά επικριτικός

Καθώς ωριμάζουμε, κερδίζουμε περισσότερες εμπειρίες ζωής και με τη σειρά μας, αναπτύσσουμε ισχυρότερες απόψεις. Αλλά υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να μοιράζεστε τις απόψεις σας και να είστε υπερβολικά επικριτικοί.

Αν και είναι φυσικό να θέλετε το καλύτερο για τους φίλους σας, η συνεχής κριτική των επιλογών ή των αποφάσεών τους μπορεί να δημιουργήσει πίεση στη φιλία. Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται ότι κρίνεται ή υποτιμάται, ειδικά από κάποιον που εμπιστεύεται και τον ενδιαφέρει.

5) Κρατάς μνησικακίες

Οι φιλίες δεν είναι πάντα ομαλές. Διαφωνίες και παρεξηγήσεις είναι βέβαιο ότι θα συμβούν. Ωστόσο, το να κρατάτε μνησικακίες μπορεί να ρίξει μια μεγάλη σκιά στις σχέσεις σας και να τις εμποδίσει να ανθίσουν.

Η πράξη της συγχώρεσης δεν είναι μόνο ωφέλιμη για το άτομο που συγχωρείτε, αλλά και για τη συναισθηματική σας ευημερία. Το να κρατάτε αγανάκτηση ή πικρία μπορεί να σας εξαντλήσει και να εμποδίσει την ικανότητά σας να απολαύσετε πλήρως τη φιλία.

Έτσι, εάν θέλετε να διατηρήσετε τις φιλίες σας καθώς μεγαλώνετε, εξασκηθείτε στη συγχώρεση. Είναι ένα δώρο που κάνεις στον εαυτό σου και στους φίλους σου. Άλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατάμε κακίες, ειδικά εναντίον εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για εμάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + sixteen =