αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν βλέπεις αυτά τα 4 σημάδια στον εαυτό σου, τότε μάλλον είσαι υπερβολικά επικριτικό άτομο

Αν βλέπεις αυτά τα 4 σημάδια στον εαυτό σου, τότε μάλλον είσαι υπερβολικά επικριτικό άτομο

Μπορεί να πιστεύετε ότι δεν είστε υπερβολικά επικριτικό άτομο. Δείτε όμως την παρακάτω λίστα και ίσως αλλάξετε γνώμη. Μήπως βλέπεις στον εαυτό σου κάποια από αυτά τα τοξικά σημάδια; Αν ναι, τότε μάλλον είσαι υπερβολικά επικριτικός- και ήρθε η ώρα να σταματήσεις. Αφού μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις ανθρώπινες σχέσεις σου και την εξέλιξη σου.

1. Μια αρνητική ανατροφή

Δυστυχώς, πολλοί από εμάς περιτριγυριστήκαμε από αρνητικούς ανθρώπους όταν ήμασταν παιδιά. Οι μητέρες μας, οι πατέρες μας, ακόμη και τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας μιλούσαν συνεχώς για άλλους ανθρώπους και έκριναν τα άτομα με βάση ένα χαρακτηριστικό ή τι φορούν. Αν μεγάλωσες ακούγοντας όλη αυτή την αρνητικότητα, μπορεί να πιστεύεις ότι είναι φυσιολογικό να επικρίνεις τους ανθρώπους και να τους κρίνεις συνεχώς.

2. Σου έχουν βάλει την «ετικέτα» του αρνητικού ατόμου

Εάν τα άτομα που είναι κοντά σας, λένε ότι είστε αρνητικοί όλη την ώρα, τότε ίσως είναι καιρός να αξιολογήσετε τον εαυτό σας. Όχι, δεν χρειάζεται να αποδέχεστε όσα λέει ένα άλλο άτομο, αλλά όταν η οικογένεια και οι φίλοι σας λένε επανειλημμένα να σταματήσετε να είστε τόσο επικριτικοί, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε κάτι και να προσπαθήσετε να είστε πιο θετικοί. Εάν έχετε συνηθίσει να είστε αρνητικοί, θα είναι δύσκολο να το κάνετε, αλλά θα αξίζει τον κόπο όταν φανούν τα αποτελέσματα.

3. Micromanaging

Έχουμε μιλήσει για τη μικροδιαχείρηση στη δουλειά. Αλλά μπορεί να γίνει παντού! Εάν κάποιος στο σπίτι σας επισκευάζει ένα παράθυρο ή μαγειρεύει ένα γεύμα, είναι σχεδόν αδύνατο να… τον αφήσετε να το κάνει χωρίς να βάλετε το χέρι σας – επιπλέον θα του πείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους το κανεις λαθος. Μπορείτε ακόμη να πιάσετε τα εργαλεία ή τα σκεύη και να κάνετε λίγη δουλειά για να του δείξετε. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι είστε πολύ επικριτικοί με τους άλλους, με το τι κάνουν και πως το κάνουν.

4. Τίποτα δεν σε ευχαριστεί στο 100%

Το επικριτικό άτομο δεν ευχαριστιέται με τίποτα στο 100%. Βρίσκει κάτι λάθος σε όλα. Ακόμα και στα απλά. Μπορεί να πάει να δει μια ταινία, και να παραπονεθεί για μικρά πράγματα που δεν παρατηρεί σχεδόν κανείς άλλος. Οι άλλοι άνθρωποι απολαμβάνουν την ταινία και πηγαίνουν στο σπίτι χαρούμενοι. Ανεξάρτητα από το πόσο διασκεδαστική είναι η μέρα, οι επικριτικοί άνθρωποι θα βρουν το λάθος – θα βρούμε τη ρωγμή… ακόμα και στην τελειότητα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 11 =