αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνεχίζεται η ακρίβεια: Ποια προϊόντα καταγράφουν την μεγαλύτερη αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ (Λίστα)

Συνεχίζεται η ακρίβεια: Ποια προϊόντα καταγράφουν την μεγαλύτερη αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ (Λίστα)

Έντονη παραμένει η ακρίβεια, με τις τιμές σε πολλά προιόντα να συνεχίζουν να έχουν ανοδική τροχιά. Τον Αύγουστο, οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών αυξήθηκαν 13,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 καταγράφηκαν στο ψωμί και στα δημητριακά (+18,5%), στα κρέατα (+17,1%), στα αυγά και στα γαλακτοκομικά (+18%), στα έλαια και λίπη (25,5%), στον καφέ-κακάο-τσάι (12,5%), αλλά στα φρούτα και λαχανικά 1,7% και 7,9% αντίστοιχα.

Και πιθανότατα θα δούμε και νέο κύμα ανατιμήσεων. Όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη αλυσίδων σούπερ μάρκετ, οι νέοι τιμοκατάλογοι που έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες από τους προμηθευτές τους περιλαμβάνουν νέες μεγάλες ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα που φθάνουν σε κάποιες κατηγορίες το 35%.

Πρωταθλητές στο νέο κύμα ανατιμήσεων -τρίτο μεγάλο από τις αρχές του έτους- είναι το χαρτί υγείας, οι χαρτοπετσέτες, τα χαρτομάντιλα, τα ρολά κουζίνας, όπου οι νέοι τιμοκατάλογοι περιλαμβάνουν αυξήσεις που φθάνουν το 35% και το +12-13% στις πάνες για παιδιά και για ενήλικες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − twelve =