αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑνακοινώθηκε: Η SpaceX θέλει να στείλει 4 τουρίστες στο διάστημα μέσα στον επόμενο χρόνο

Ανακοινώθηκε: Η SpaceX θέλει να στείλει 4 τουρίστες στο διάστημα μέσα στον επόμενο χρόνο

Η SpaceX ανακοίνωσε τα σχέδια της για την αποστολή τεσσάρων τουριστών στο διάστημα με την Crew Dragon κάψουλα κάποια στιγμή προς το τέλος του 2021 και αρχές του 2022. Το εγχείρημα θα γίνει σε συνεργασία με την Space Adventures, μία εταιρία διαστημικών τουριστικών ταξιδιών η οποία μετράει ήδη ταξίδια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για εφτά πολίτες, με τη χρήση ρωσικών Soyuz σκαφών.

Το κόστος της αποστολής και λεπτομέρειες όπως το είδος προετοιμασίας που απαιτείται για το ταξίδι, δεν αποκαλύφθηκαν. Το ταξίδι θα περιλαμβάνει την τροχιά της Γης από απόσταση δύο με τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτήν που βρίσκεται ο ISS από την Γη.

Να θυμίσουμε πως η SpaceX θα στείλει και τον δισεκατομμυριούχο Yusaku Maezawa σε ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη το 2023. Virgin Galactic και Blue Origin θέλουν και αυτές ένα κομμάτι από την πίτα του διαστημικού τουρισμού, αν και σε μικρότερη κλίμακα αφού θα στείλουν φέτος τους πρώτους τους τουρίστες σε υψόμετρο απλά αρκετό για να αισθανθούν την έλλειψη βαρύτητας. Και στις δύο περιπτώσεις τα εισιτήρια κοστίζουν περίπου $200.000.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 12 =