αρχικηVIRALΑνακαλούνται ψυγεία από την ελληνική αγορά

Ανακαλούνται ψυγεία από την ελληνική αγορά

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ανακοινώνει ότι η εταιρεία Electrolux, σε συνεργασία με την εταιρεία «ECOFIRE» εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης του «BEEFEATER, ψυγείο 190L Double Door Outdoor Display Fridge», αριθμός μοντέλου: BS28200.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά στην εθελοντική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων, που έχουν κατασκευαστεί την περίοδο μεταξύ Ιουλίου του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2020, έχουν σειριακό αριθμό (Serial Number) 72900000 έως 95299999 και 00100000 έως 04599999, και έχουν διατεθεί στην Ελληνική αγορά. Το πλήθος των επηρεαζόμενων μονάδων στην Ελλάδα είναι κατά προσέγγιση 4.

Η ανάκληση οφείλεται αφενός στη διαπίστωση από την εταιρεία Electrolux (BEEFEATER EUROPE) ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα διείσδυσης συμπυκνώματος/νερού στον σφραγισμένο ηλεκτρικό πίνακα ελέγχου που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ψυγείου, αφετέρου στην ενημέρωση που έλαβε ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος/ο νομικός εκπρόσωπος/κ.λπ. «ECOFIRE» μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης για την Κοινοποίηση EU Safety Gate Notification – Case ID 17930.

Η ενημέρωση γίνεται λόγω της ύπαρξης πιθανότητας πρόκλησης πυρκαγιάς και κατ’ επέκταση τραυματισμού του καταναλωτή και πρόκληση υλικών ζημιών που μπορεί να προκαλέσει η χρήση του προϊόντος.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό ατυχήματος / βλάβης στην Ελλάδα από το συγκεκριμένο προϊόν.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας ECOFIRE στο σύνδεσμο: https://eco-fire.gr/.

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα:

Α) καλούνται να ελέγξουν τον αριθμό μοντέλου σε σύγκριση με τα ανωτέρω στοιχεία και εάν το προϊόν τους συμπεριλαμβάνεται στα επηρεαζόμενα, τότε θα πρέπει να σταματήσουν τη χρήση του και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://eco-fire.gr/ για να κανονίσουν αντικατάσταση του προϊόντος.

Β) καλούνται να επικοινωνήσουν με τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της BeefEater στην Ελλάδα, στην ακόλουθη διεύθυνση: info@eco-fire.gr , εφόσον επιθυμούν να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες για τη διαδικασία αντικατάστασης των προϊόντων που έχουν προμηθευτεί,

Γ) καλούνται να ενημερώσουν σχετικά τη Δ/νση Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dasyp@mindev.gov.gr ή στα τηλέφωνα 210-3893 695 & 210-3893 690.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 11 =