αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Έχεις αρκετούς εχθρούς»: 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μια ισχυρή προσωπικότητα που προκαλεί σεβασμό

«Έχεις αρκετούς εχθρούς»: 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μια ισχυρή προσωπικότητα που προκαλεί σεβασμό

Δυστυχώς, ο σεβασμός δεν είναι κάτι που έρχεται φυσικά σε όλους μας. Ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, πώς φαίνεσαι ή τι τίτλο έχεις, δεν θα σε σέβονται όλοι από την αρχή.

Και υπάρχει πάντα η παγίδα να γίνεις… χαλί για να σε πατάνε οι άλλοι. Πως θα ξέρεις ότι είσαι στον σωστό δρόμο; Εδώ είναι 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μια ισχυρή προσωπικότητα που προκαλεί σεβασμό.

Ο κόσμος σε ακούει όταν μιλάς

Δεν έχετε άτομα που προσπαθούν να σας διακόψουν ή να προσποιούνται ότι δεν σας άκουσαν και δεν έχετε προβλήματα με τα οποία συζητούνται στις κλήσεις. Πιθανότατα οφείλεται στο ότι έχετε έντονη φωνή ή επειδή χρησιμοποιείτε χειρονομίες όταν μιλάτε. Αλλά σίγουρα είναι και κάτι παραπάνω από αυτό!

Όταν μιλάς, δεν φοβάσαι να εκφράσεις τις απόψεις σου και ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς τα λόγια σου. Μπορεί ακόμη και να σας έχουν πει ότι είστε επικοινωνιακοί ή ότι ακούγετε πάντα σαν να ξέρετε τι μιλάτε.

Είναι επίσης πιθανώς ο λόγος για τον οποίο έχετε αυτοπεποίθηση— επειδή ξέρετε ότι αυτό που λέτε είναι κάτι που αξίζει τον κόπο.

Είσαι πάντα προετοιμασμένος

Ο προγραμματισμός είναι στο αίμα σου. Είστε το είδος του ατόμου που θέτει στόχους και φροντίζει να τους πετύχει.

Και αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε από άλλους ανθρώπους που σχεδιάζουν σχολαστικά τη ζωή τους είναι ότι δεν φοβάστε να συνεργάζεστε με άλλους ανθρώπους. Γνωρίζετε ότι ανεξάρτητα από το πόσο σχολαστικοί είστε, δεν μπορείτε να σκεφτείτε τα πάντα μόνοι σας, επομένως δεν έχετε κανένα πρόβλημα να ζητήσετε από άλλους ανθρώπους τις απόψεις τους.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό σε κάνει «αδύναμο» και «ανίκανο», αλλά αντίθετα, σε κάνει δυνατό άτομο – σημαίνει ότι δεν σε τυφλώνει η υπερηφάνεια.

Πάντα βρίσκεις λύσεις

Ακόμη και ο πιο σχολαστικός σχεδιασμός μπορεί να αποτύχει και μερικές φορές τα προβλήματα θα πέσουν στην αγκαλιά σας… από το πουθενά.

Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για εσάς γιατί βρίσκετε πάντα λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Για εσάς, κάθε αποτυχία είναι μια ευκαιρία για να μάθετε και να γίνετε καλύτεροι.

Είστε πρόθυμοι να μάθετε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε αντί να προσποιείστε ότι δεν κάνατε ποτέ λάθος από την αρχή.

Αυτό είναι μέρος του γιατί είστε ανοιχτοί στο να μοιραστείτε τα σχέδιά σας και να αφήσετε τους άλλους να επισημάνουν τυχόν ελαττώματα που μπορεί να έχετε κάνει.

Έχεις αρκετούς εχθρούς

«Έχετε εχθρούς; Καλώς. Αυτό σημαίνει ότι έχεις υπερασπιστεί κάτι, κάποια στιγμή στη ζωή σου» είπε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Μην το εκλάβετε ότι σημαίνει ότι πρέπει να πάτε και να κάνετε τσακωμούς με ανθρώπους απλά για να δημιουργήσετε ένταση.

Το να έχεις ισχυρή προσωπικότητα σημαίνει ότι είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει τριβή με μερικούς ανθρώπους.

Μερικοί – κυρίως εκείνοι που είναι ιδιαίτερα ανασφαλείς – μπορεί ακόμη και να ξεφύγουν και να σας συμπεριφέρονται σαν να είστε θανάσιμος εχθρός τους μόνο και μόνο γι’ αυτό- και να παραβλέπουν εντελώς την άποψή σας.

Μην αισθάνεστε απαίσια. Εφόσον έχεις καλές προθέσεις, αρκεί να σέβεσαι, αρκεί να μην κάνεις κακό. Πολλοί άνθρωποι απλώς κρίνουν αυτόματα άτομα με ισχυρή προσωπικότητα. Το πρόβλημα δεν είναι σε σένα.

Δεν φοβάσαι να είσαι μόνος

Είσαι δυνατός γιατί δεν φοβάσαι να είσαι μόνος σου. Δεν είστε απελπισμένοι για την αποδοχή των άλλων.

Δεν θα κάνεις κάτι απλά για να ευχαριστήσεις τους άλλους.

Δεν προσπαθείς να προσποιηθείς ότι είσαι κάποιος άλλος απλώς για να κάνεις τους συναδέλφους σου να σε συμπαθήσουν και δεν φοβάσαι να πεις σε κάποιον ότι είναι αγενής, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα κόψει την επαφή μαζί σου.

Το θέμα είναι ότι είστε απόλυτα ικανοποιημένοι που ζείτε μόνοι σας, και οποιοιδήποτε άλλοι άνθρωποι στη ζωή σας είναι απλώς ένα μπόνους, όχι μια ανάγκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − three =