αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται μπόνους δύο μισθών σε δημοσίους υπαλλήλους

Έρχεται μπόνους δύο μισθών σε δημοσίους υπαλλήλους

Το νομοσχέδιο για τη διεύρυνση εφαρμογής του συστήματος οικονομικών κινήτρων στον δημόσιο τομέα, που θα φτάνουν έως και το 15% των ετήσιων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, αναμένεται να καταθέσει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μετά την επιστροφή της από την Αμερική όπου πραγματοποιεί επίσκεψη προκειμένου να ενημερώσει τους ομογενείς για την δυνατότητα να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, μέσω επιστολικής ψήφου.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, το σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής (μπόνους) θα διευρυνθεί σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών από την πιλοτική εφαρμογή που υλοποιείται έως σήμερα.

Όπως μεταδίδουν τα Παραπολιτικα, τα μπόνους – που θα αγγίζουν το ποσό των δύο μισθών- θα αφορούν αρχικώς υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Θα ακολουθήσουν όλα τα παραγωγικά υπουργεία και όσα έχουν σχέση με υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες, Υγεία, ασφάλεια και Παιδεία. Μάλιστα, οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στον διευρυμένο κύκλο εφαρμογής των κινήτρων παραγωγικότητας έχουν επιμορφωθεί ή θα επιμορφωθούν στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Ο στόχος είναι έως το τέλος του 2027 να έχουν αποκτήσει επιπλέον δεξιότητες 250.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι σταδιακά θα ενταχθούν ο καθένας ανάλογα με την θέση που κατέχει, τα προσόντα και τις δεξιότητες στο σύστημα στοχοθεσίας του δημόσιου τομέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 8 =