αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι business ιδέες που μπορείς να ξεκινήσεις από το σπίτι σου το 2023. Και να βγάλεις χρήματα

Έξι business ιδέες που μπορείς να ξεκινήσεις από το σπίτι σου το 2023. Και να βγάλεις χρήματα

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν ένα δικό τους project. Το να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να ενοικιάσεις… πολυτελή γραφεία ή να προσλάβεις υπαλλήλους. Πολλές από τις καλύτερες μικρές επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως από το σπίτι σας – μερικές δεν απαιτούν καν να αφήσετε την καρέκλα του υπολογιστή σας. Πολλές από τις καλύτερες online επιχειρήσεις μπορούν να ξεκινήσουν μάλιστα με ελάχιστον μπάτζετ.

Το Entrepreneur.com παραθέτει σε άρθρο του μια σειρά από business ιδέες που μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Εδώ είναι 6 από αυτές.

1. Δημιουργήστε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου

Φυσικά, η δημιουργία ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να βγάλεις χρήματα. Είναι πιο εύκολο από ποτέ και με πολλά εργαλεία και πλατφόρμες για να διαλέξετε, μπορείτε να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας ανεξάρτητα από το πεδίο σας.

Θέλετε να πουλήσετε χειροποίητα αντικείμενα, χειροτεχνίες, κοσμήματα; Το Etsy είναι η ιδανική πλατφόρμα. Θέλετε να πουλήσετε μπλουζάκια και άλλα είδη ένδυσης ή άλλα προϊόντα; Δημιουργήστε ένα website.

Σκεφτείτε να μισθώσετε έναν ειδικό στο graphic design και στο digital marketing. Η επιχείρησή ηλεκτρονικού εμπορίου που θα φτιάξετε, θα ευδοκιμήσει μόνο εάν έχετε μια καλή στρατηγική μάρκετινγκ.

2. Γίνε virtual assistant

Έχετε εμπειρία εργασίας ως γραμματέας, βοηθός γραφείου ή κάτι παρόμοιο; Μπορείτε να κάνετε την ίδια εργασία από το σπίτι ως εικονικός βοηθός.

Ως εικονικός βοηθός, θα εκτελείτε διάφορες εργασίες, θα οργανώνετε ημερολόγια συναντήσεων και θα βοηθάτε τους πελάτες σας με ό,τι άλλο χρειάζονται. Θα τα κάνετε όλα από την άνεση της καρέκλας του υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας ακουστικά και μερικές φορές webcam.

Μπορείτε να χτίσετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα ως εικονικός βοηθός χωρίς να χρειάζεστε πτυχίο πανεπιστημίου. Ωστόσο, θα χρεώσετε υψηλότερα τις υπηρεσίες σας και θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα εάν έχετε κάποια εμπειρία. Φροντίστε να ”γυαλίσετε” το βιογραφικό σας πριν κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας εικονικού βοηθού.

3. Γίνε ελεύθερος επαγγελματίας

Μπορεί να έχετε μία ή περισσότερες δεξιότητες που μάθατε από στην καριέρα σας ή στο πανεπιστήμιο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα αναλαμβάνοντας projects ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Τα marketplaces για freelancers όπως τα Upwork, Fiverr και άλλα, προσφέρουν άφθονη εργασία για όσους έχουν εμπειρία και δεξιότητες να για να πουλήσουν.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να:

-Προσφέρετε τις δεξιότητές σας ως δημιουργός κειμένων.
-Κάνετε web development ή προγραμματισμό.
-Δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην γραφιστική.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, ελέγχετε το πότε εργάζεστε και σε ποιους πελάτες παρέχετε τις υπηρεσίες σας. Δημιουργήστε μια αρκετά εκτεταμένη βάση πελατών και μπορεί τελικά να κερδίσετε περισσότερα χρήματα από όσα θα βγάζατε ως υπάλληλος εταιρίας.

4. Pet-sitter

Το είδαμε έντονα και μέσα στην πανδημία. Μπορείς να είσαι ο Pet-sitter, δηλαδή ο άνθρωπος που προσέχει ένα κατοικίδιο όταν οι ιδιοκτήτες του λείπουν. ‘Η να είσαι αυτός που το πάει βόλτα.

Οι άνθρωποι αγαπούν τα κατοικίδιά τους, αλλά μερικές φορές πρέπει να τα αφήσουν μόνα για λίγο χρόνο. Μπορείτε να τους απαλλάξετε από το άγχος (με χρέωση, φυσικά).

Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια ιδέα είναι εύκολο να ξεκινήσει και δεν απαιτεί μεγάλο μπάτζετ. Συνήθως, χρειάζεται απλώς να αγοράσετε βασικές προμήθειες που θα σας βοηθήσουν να φροντίζετε τα κατοικίδια του πελάτη σας, όπως λουριά, τρόφιμα και λιχουδιές.

Με τη σωστή συμπεριφορά και την προθυμία να περπατήσετε έξω, μπορείτε να κερδίσετε ένα καλό εισόδημα μόνο κάνοντας αυτό.

5. Ξεκινήστε ένα podcast

Είτε έχετε ένα κανάλι στο YouTube, είτε ένα δημοφιλές blog για την επιχειρηματικότητα, το podcasting είναι ένα μέσο της σύγχρονης εποχής και αξίζει να το αξιοποιήσετε. Όταν δημιουργήσετε ένα podcast, θα μιλάτε για θέματα που ενδιαφέρουν εσάς και το κοινό-στόχο σας και στη συνέχεια θα δημοσιεύετε τα επεισόδια για ακρόαση στο Spotify ή στον δικό σας ιστότοπο.

Καθώς το podcast σας γίνεται πιο δημοφιλές, μπορείτε να προσελκύσετε την προσοχή των διαφημιζόμενων. Έτσι θα παίρνετε μια αμοιβή για να εισάγετε μικρές διαφημίσεις στη μέση των επεισοδίων σας. Κερδίζοντας χρήματα.

Θυμήσου και το άρθρο: Η Αθηνά ξεκίνησε να κάνει podcast στην κουζίνα του σπιτιού της μέσα στην καραντίνα. Τώρα είναι στο Mad.

6. Διαχείριση social media

Πρακτικά κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει σημαντική παρουσία στα social media στην εποχή μας. Πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το TikTok είναι ζωτικής σημασίας για τη σύνδεση με το κοινό-στόχο και τους καταναλωτές. Αλλά όλη αυτή η δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει, ειδικά αν μια εταιρία θέλει να δημοσιεύει νέο περιεχόμενο τακτικά.

Μπορείτε να εργαστείτε ως διαχειριστής social media από το σπίτι, παρακολουθώντας, ενημερώνοντας και οργανώνοντας υλικό μάρκετινγκ για τα social media και απαντώντας σε παράπονα ή σχόλια. Οι διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι βασικά μέλη της ομάδας εξυπηρέτησης πελατών και μάρκετινγκ, επομένως μπορείτε εύκολα να βρείτε δουλειά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κατερίνα ξεκίνησε να πλέκει ρούχα στο δωμάτιο της. Σήμερα έχει το δικό της brand

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 12 =