αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι ψυχολογικά τρικ για να σε συμπαθήσει κάποιος μέσα στα πρώτα 10 λεπτά

Έξι ψυχολογικά τρικ για να σε συμπαθήσει κάποιος μέσα στα πρώτα 10 λεπτά

Θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε τους ανθρώπους να σας συμπαθήσουν; Αν ναι, ξέρατε ότι οι επιστήμονες έχουν ερευνήσει αυτό ακριβώς το θέμα και βρήκαν ψυχολογικούς λόγους για τους οποίους είμαστε συμπαθείς σε κάποιους και όχι σε άλλους;

Θα θέλατε λοιπόν να μάθετε μερικές από αυτές τις συμβουλές που υποστηρίζονται από την έρευνα για να κάνετε αμέσως κάποιον να σας συμπαθήσει; Ακόμα και μέσα στα πρώτα 10 λεπτά της γνωριμίας ας.

Εδώ είναι 6 ψυχολογικά hacks που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν:

1. Όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, χρησιμοποιήστε το όνομά του

Βάλτε στόχο να χρησιμοποιήσετε το όνομα ενός ατόμου στη συνομιλία τρεις φορές. Κάντε το αυτό μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά κάθε φορά που συναντάτε κάποιον νέο άνθρωπο.

Εάν δεν πιστεύετε ότι αυτό είναι σημαντικό, προσπαθήστε να σκεφτείτε την τελευταία φορά που δεν περιμένατε κάποιος να μάθει το όνομά σας και το θυμήθηκε. Σου προκαλεί εντύπωση όταν ακούς ένα άτομο που δεν γνωρίζεις να σε αποκαλεί με το όνομά σου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δημιουργεί μια άμεση αίσθηση ζεστασιάς.

2. Αντιγράψτε τη γλώσσα του σώματος του άλλου

Γνωστό ως mirroring, αυτό σημαίνει αντιγραφή της γλώσσας του σώματος του άλλου ατόμου. Έτσι, για παράδειγμα, αν ο γνωστός σας ακουμπάει το χέρι του σε ένα μπαρ σε ένα cafe, κάντε το ίδιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες εκφράσεις, χειρονομίες και να προσπαθήσετε να μάθετε τη γλώσσα που χρησιμοποιεί το άτομο.

Ρίξτε λοιπόν μερικές παρόμοιες φράσεις που και που. Αυτή η τεχνική κατοπτρισμού τεκμηριώθηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και περιγράφηκε ως «φαινόμενο χαμαιλέοντα».

3. Αγγίξτε ένα άτομο πολύ διακριτικά

Έχει αποδειχτεί ότι το να αγγίζετε ένα άτομο με τρόπο που δεν το αντιλαμβάνεται σχεδόν καθόλου, κάνει αυτό το άτομο να αισθάνεται ζεστασιά απέναντί σας. Ένα πανεπιστήμιο πραγματοποίησε ένα πείραμα για το φιλοδώρημα σε εστιατόρια. Μια ομάδα σερβιτόρων άγγιξε διακριτικά τους πελάτες καθώς έδιναν τα ρέστα τους, και κάποιοι άλλοι όχι. Οι σερβιτόρες/οι που άγγιξαν τους πελάτες τους, έλαβαν πολύ μεγαλύτερα πουρμπουάρ από αυτές/αυτούς που δεν άγγιξαν.

4. Φέρσου σαν να είσαι ζεστός και περιποιητικός άνθρωπος

Αν δεν θέλετε να τριγυρνάτε… και να αγγίζετε συνεχώς ανθρώπους, οι μελέτες δείχνουν ότι κινούμενοι απλώς σαν να είστε ζεστό άτομο, οι άνθρωποι θα νομίζουν ότι είστε.

Γνωστή ως «μοντέλο στερεοφωνικού περιεχομένου», αυτή η θεωρία λέει ότι οι άνθρωποι συνήθως κρίνουν τους άλλους με βάση τη ζεστασιά τους και όχι με βάση την ευφυΐα ή την οικονομική τους κατάσταση. Θα σε σέβονται που έχεις τα δύο τελευταία, αλλά θα σε εμπιστεύονται για το πρώτο.

5. Αφήστε τον άλλον να μιλήσει για τον εαυτό του

Αν το αγαπημένο σου θέμα είναι… ο εαυτός σου, θα πιάνεις κάθε ευκαιρία για να μιλήσεις για τον εαυτό σου. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι το να μιλάμε για τον εαυτό μας, πραγματικά μας κάνει να νιώθουμε καλά.

Γίνονταν σαρώσεις εγκεφάλου όταν οι συμμετέχοντες συζητούσαν για τον εαυτό τους ή για άλλο θέμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πιο ενεργές περιοχές στον εγκέφαλο ήταν αυτές που συνδέονται με την ανταμοιβή και τα κίνητρα. Βασικά, αισθανόμαστε καλά όταν συζητάμε για τον εαυτό μας. Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν ότι τους ακούνε. Όταν είσαι λοιπόν σε μια συνομιλία, άσε τον άλλο να μιλήσει. Θα νιώσει καλύτερα. Και είναι πιο πιθανό να σε συμπαθήσει.

6. Να είσαι ενθουσιασμένος που βλέπεις κάποιον

Ίσως έχεις ένα φίλο ή συνάδελφο που δείχνει τόσο χαρούμενος όταν σε βλέπει. Κάτι τόσο απλό, μπορεί να κάνει θετική εντύπωση.

Όταν δείχνουμε τον ενθουσιασμό μας μόλις συναντάμε κάποιον, είναι πιο πιθανό το άλλο άτομο να μας συμπαθήσει.

Αυτό μπορεί να φαίνεται ρηχό, αλλά αν δείχνετε ενθουσιασμό όταν βλέπετε κάποιον, είναι το ίδιο με το να ”αντικατοπτρίζετε” τη συμπεριφορά. Αισθανόμαστε όπως αισθάνεται ένα άτομο για εμάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα του Harvard: Χρησιμοποιείστε αυτή την απλή λέξη για να αυξήσετε κατά 50% την επιρροή σας στους άλλους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 4 =