αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν τη μάζα (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Έξι χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν τη μάζα (και μπορείς να τα αντιγράψεις)

Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να θέλουμε να ανήκουμε σε μία «ομάδα». Και υπάρχει λόγος για αυτό. Πριν από χιλιετίες, αυτοί οι μηχανισμοί μας βοήθησαν να επιβιώσουμε στον άγριο προϊστορικό κόσμο.

Αλλά ακόμα και σήμερα, στον σύγχρονο κόσμο που είναι πολύ πιο ασφαλής από τον αρχαίο, εξακολουθούμε να τείνουμε να συμμορφωνόμαστε με την κοινή γνώμη και να ακολουθούμε το πλήθος. Γιατί; Επειδή μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα και ασφαλείς. Η πλειοψηφία δεν μπορεί να κάνει λάθος, σωστά;

Όχι πάντα. Αν πάμε με την μάζα, πέφτουμε συχνά θύματα προκαταλήψεων και στερεοτύπων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιος που είναι πιο ανεξάρτητος στον τρόπο σκέψης, είναι πιο πιθανό να έχει ξεκάθαρη κρίση.

Εδώ είναι λοιπόν 6 χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν τυφλά την μάζα. Και μπορείς να τα αντιγράψεις αν θέλεις.

Κριτική σκέψη

Κριτική σκέψη σημαίνει αντίληψη, και αξιολόγηση πληροφοριών χωρίς προκατάληψη και χωρίς να πιστεύεις κάτι «τυφλά». Σημαίνει ότι βγάζετε τα συμπεράσματά σας με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν.

Οι λεγόμενοι Independent thinkers που λένε οι Αμερικάνοι, προσπαθούν πάντα να δουν μια κατάσταση υπό κριτικό πρίσμα, είτε αυτή αφορά την πολιτική, το project τους ή την προσωπική τους ζωή.

Έχουν αμφιβολίες

Ένας άνθρωπος που δεν ακολουθεί την μάζα, δεν θα δεχτεί τα πράγματα χωρίς να κάνει ψάξιμο. Αν είσαι ένας τέτοιος, αφήνεις πάντα χώρο για αμφιβολίες γιατί ξέρεις ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και η αλήθεια σπάνια είναι απόλυτη.

Δεν είστε σίγουροι για τίποτα, είτε είναι η παγκόσμια οικονομική κατάσταση, το νόημα της ζωής ή οι δικές σας αποφάσεις.

Δεν βασίζονται στην κοινή γνώμη

Ένας άνθρωπος που δεν ακολουθεί τυφλά τη μάζα τείνει να αμφισβητεί την κοινή γνώμη, αλλά δεν το κάνει απλά για να ξεχωρίζει από το πλήθος. Δεν τον ενδιαφέρει να επιδεικνύεται και να είναι επιτηδευμένα διαφορετικός. Αλλά τον ενδιαφέρει να βρει την αλήθεια, και γι’ αυτό δεν τον καθοδηγεί η κοινή γνώμη.

Κάποιος που έχει ανεξάρτητη σκέψη συνειδητοποιεί ότι η πλειοψηφία μπορεί να κάνει λάθος και οι δημοφιλείς απόψεις μπορεί να είναι λανθασμένες.

Δεν κάνει πράγματα μόνο και μόνο επειδή του το είπαν άλλοι

Αυτός που δεν θέλει να ακολουθεί τη μάζα, δεν υπακούει απλά σε εντολές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας Independent thinker είναι μάλλον απίθανο να επιλέξει μία δουλειά στο δημόσιο ή στον στρατό. Θα επιλέξει πιθανόν μια δουλειά που θα παρέχει έναν ορισμένο βαθμό ελευθερίας.

Εάν είστε ένα τέτοιο άτομο, μάλλον δεν εμπνέεστε από τις ψυχρές εντολές άλλων. Θέλετε να βλέπετε ξεκάθαρα το ”γιατί” πρέπει να κάνετε κάτι.

Δεν αναζητά την έγκριση των άλλων

Αν είστε κάποιος που δεν ακολουθεί τη μάζα, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, χωρίς να λάβετε επικύρωση από άλλους ανθρώπους. Εάν αισθάνεστε ότι κάτι είναι σωστό, θα το κάνετε ακόμα κι αν οι γύρω σας (ή η πλειοψηφία) δεν συμφωνούν με την επιλογή σας.

Να θυμάστε ότι η ”ανεξάρτητη σκέψη” σημαίνει εξαρχής να βασίζεσαι στη δική του κρίση.

Προτιμούν τις σκληρές αλήθειες και όχι τα όμορφα ψέματα

Είναι επίσης χρήσιμο να αγκαλιάζεις την αλήθεια, ακόμα κι όταν είναι επώδυνη. Βλέπετε κατάματα την αλήθεια, ακόμα κι αν δεν ανταποκρίνεται πάντα στις προσδοκίες σας.

Δεν θες τις μισές αλήθειες και τα λευκά ψέματα. Επιλέγετε να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι συμβαίνει,και να μην ζείτε… στο βασίλειο των ψευδαισθήσεων. Είσαι ένα τέτοιο άτομο;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σου κάνει Gaslighting- Η Νο1 τακτική χειραγώγησης που εφαρμόζουν οι ναρκισσιστές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 16 =