αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι μπορείς να εμπιστευτείς ένα άτομο

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι μπορείς να εμπιστευτείς ένα άτομο

Ένα αξιόπιστο άτομο είναι ένα ξεχωριστό άτομο που πρέπει να έχετε κοντά σας. Είναι αυτονόητο, αλλά είναι κάποιος που μπορείς να εμπιστευτείς 100%. Κάποιος που ξέρεις ότι θα είναι εκεί για σένα ο,τι κι αν γίνει.

Όταν πιστεύουμε ότι έχουμε βρει ένα αξιόπιστο άτομο και τελικά μας προδώσει, νιώθουμε απογοητευμένοι.

Οι αληθινοί έμπιστοι φίλοι και συνεργάτες είναι ελάχιστοι και, μόλις βρείτε έναν, θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να διατηρήσετε αυτή τη σχέση δυνατή.

Για να μάθετε αν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε έναν από αυτούς τους ιδιαίτερους ανθρώπους στη ζωή σας ή για να καταλάβετε εάν κάποιος αξίζει πραγματικά τον τίτλο, συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε μερικά από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά που έχει αυτός ο τύπος ανθρώπων.

1. Είναι συνεπείς

Αυτοί είναι οι άνθρωποι στους οποίους μπορείτε να βασιστείτε. Δεν θα εξαφανιστούν σας ξαφνικά, ούτε θα αλλάξουν γνώμη τυχαία. Δεν τους έχετε δει ποτέ να συμπεριφέρονται ακανόνιστα ή χωρίς συγκεκριμένο σκοπό.

Εάν πουν ότι θα εμφανιστούν στο ραντεβού, ξέρετε ότι θα εμφανιστούν. Δεν τίθεται θέμα να αλλάξουν γνώμη την τελευταία στιγμή ή να το ξεχάσουν. Και αν το κάνουν, ξέρετε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ξέρεις ποια είναι η σχέση σου μαζί τους και πού είναι τα όριά τους. Είναι συνεπείς σε όλα τα πράγματα: τΤον χαρακτήρα τους, τη συμπεριφορά τους, τις απόψεις τους, και το πιο σημαντικό, είναι εκεί για εσάς αν τους χρειάζεστε.

2. Εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δώσει κάποια υπόσχεση που δεν μπορέσαμε να τηρήσουμε. Ίσως έκανες μια επιπόλαια δέσμευση. Μια υπόσχεση που δεν πήρες στα σοβαρά εκείνη τη στιγμή.

Αυτό δεν θα συμβεί με ένα πραγματικά αξιόπιστο άτομο. Εάν έχουν δεσμευτεί να κάνουν κάτι για εσάς, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα γίνει, ακόμα κι αν δεν περιμένατε πραγματικά να το κάνουν.

Οι αξιόπιστοι άνθρωποι παίρνουν σοβαρά τις δεσμεύσεις τους και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τις πραγματοποιήσουν. Αν σου δώσουν μια υπόσχεση, θα το κάνουν.

3. Είναι ειλικρινείς

Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να χρειαστεί να πείτε σε κάποιον κάτι που δεν θέλει να ακούσει.

Χρειάζεται κάποιος έμπιστος για να μπορέσει να σου πει κάτι που είναι δύσκολο να ακούσεις, γιατί ξέρει ότι θα είναι καλύτερο για σένα μακροπρόθεσμα.

Αυτοί οι τύποι ανθρώπων είναι σπάνιοι. Εκείνοι που θα ρισκάρουν να λάβουν το μεγαλύτερο μέρος της αντίδρασής σας για το καλό σας. Ακόμα κι αν τους κατηγορήσετε.

Ακριβώς λόγω του ρίσκου που αυτό το άτομο είναι πρόθυμο να αναλάβει για εσάς, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι αξιόπιστο. Οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι προτιμούν να αποφεύγουν τις σκληρές συζητήσεις. Αλλά μπορείτε να βασιστείτε σε αυτόν τον φίλο ότι θα είναι πάντα ειλικρινής μαζί σας, ακόμα κι αν είναι κάτι που δεν θέλετε να ακούσετε.

4. Σέβονται τα όριά σου

Η εμπιστοσύνη είναι αναπόσπαστο στοιχείο των σχέσεων, ρομαντικών, φιλικών, επαγγελματικών ή άλλων. Το καλύτερο είδος σχέσης είναι αυτό όπου μπορείτε να εμπιστευτείτε χωρίς αμφιβολία ότι αυτό το άτομο δεν θα καταλήξει να σας πληγώσει ή να σας απογοητεύσει και δεν θα ξεπεράσει τα όριά σας.

Οι αξιόπιστοι άνθρωποι θα λάβουν στα σοβαρά τα όριά σας. Εάν πείτε ”όχι”, δεν θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να αλλάξετε γνώμη.

Όταν κάποιος προσπαθεί να ξεπεράσει τα όριά σας ή δεν τα παίρνει στα σοβαρά, κινδυνεύει να σας πληγώσει συναισθηματικά καθώς αγνοεί μια προσωπική επιλογή που έχει νόημα για εσάς.

Μόλις ένα άτομο ξεπεράσει αυτό το όριο και επιλέξει να κάνει κάτι που ξέρει ότι θα νιώσεις άβολα, είναι δύσκολο να ξέρεις πού θα σταματήσει αυτή η συμπεριφορά και πόσο θα ήταν διατεθειμένος να σε πιέσει και να σε στενοχωρήσει.

5. Παραδέχονται τα λάθη τους και ζητούν συγγνώμη όπου χρειάζεται

Η εμπιστοσύνη δεν εμφανίζεται μόνο όταν ένα άτομο κάνει κάτι με τον σωστό τρόπο. Αποδεικνύεται επίσης όταν κάνουν ένα λάθος. Ισως ακόμη και να ενοχλήσουν ή να πληγώσουν κάποιον άλλο. Σε αυτές τις στιγμές που θα σηκωθούν, θα παραδεχτούν το λάθος τους, θα δουν τα ελαττώματά τους και θα ζητήσουν μια συγγνώμη όπου χρειάζεται.

Αν ένα άτομο δεν προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στα πόδια κάποιου άλλου, είναι ένα σημάδι ότι μπορείς να τον εμπιστευτείς. Μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη στην ακεραιότητά τους και στην προθυμία τους να αναλάβουν την ευθύνη για τις δικές τους πράξεις.

6. Σε ακούν

Μπορεί να μην πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Συχνά, ακόμα και όταν νομίζετε ότι κάποιος σας ακούει, δεν ακούει. Είτε αποσπάται η προσοχή του ή δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτό που έχετε να πείτε, είτε εντυπωσιάζει με τις δικές του εμπειρίες και αρχίζει να συζητά για τον εαυτό του αντί να εστιάζει σε εσάς.

Ένα αξιόπιστο άτομο θα είναι προσεκτικό στην προσέγγισή του στη συζήτηση και θα παραμείνει ήσυχο μέχρι να ολοκληρώσετε αυτό που έχετε να πείτε. Θα κάνουν σχετικές ερωτήσεις και θα κρατήσουν την εστίαση σε εσάς.

Γνωρίζουν ότι για να δώσουν τις καλύτερες συμβουλές και να είναι ο καλύτερος φίλος ή συνεργάτης, πρέπει να είναι εκεί για εσάς και ο τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ασχοληθείτε πλήρως με αυτό που έχετε να πείτε και πραγματικά να ακούσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + ten =