αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σημάδια που δείχνουν ότι θα είσαι… κολλημένος στο ίδιο σημείο στην καριέρα σου σε 5 χρόνια

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι θα είσαι… κολλημένος στο ίδιο σημείο στην καριέρα σου σε 5 χρόνια

Σε ένα ταχέως εξελισσόμενο επαγγελματικό τοπίο, είναι πιθανό… να έχετε κολλήσει. Και να νιώθετε ότι όλο αυτό το ρεύμα σας ξεπερνά.

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν προσπαθείτε. Τι μπορεί να πηγαίνει στραβά;

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε 6 σημάδια που δείχνουν ότι δεν κάνετε τις σωστές επιλογές στην καριέρα σας και θα είστε ακόμα στο ίδιο σημείο σε 5 χρόνια.

1) Δεν μαθαίνετε νέες δεξιότητες

Ένα κλασικό σημάδι ότι δεν κάνετε τις σωστές επιλογές στην καριέρα σας είναι η αντίστασή σας στην εκμάθηση νέων δεξιοτήτων.

Βρίσκεις άνεση σε αυτά που ήδη γνωρίζεις και η σκέψη να βγεις έξω από τη ζώνη άνεσής σου περισσότερο σε τρομάζει παρά σε ενθουσιάζει.

Αυτή η απροθυμία για μάθηση και ανάπτυξη όχι μόνο περιορίζει την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας, αλλά σας κάνει λιγότερο προσαρμοστικούς στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό τοπίο.

2) Δεν αναζητάτε feedback

Ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι ότι δεν κατευθύνετε την καριέρα σας προς τη σωστή κατεύθυνση είναι ότι έχετε σταματήσει να αναζητάτε feedback. Έτσι δεν θα μάθεις που ακριβώς πρέπει να βελτιωθείς.

Μάλιστα οι άλλοι μπορεί να το δουν αυτό ως έλλειψη ενδιαφέροντος ή δέσμευσης για τον ρόλο σου σε μια εταιρία. Αλλά συχνά αφορά περισσότερο τον φόβο— τον φόβο της κριτικής και τον φόβο ότι δεν είσαι αρκετά καλός.

3) Δεν δικτυώνεστε

Μια κρίσιμη πτυχή της επαγγελματικής ανέλιξης που μπορεί να παραμελείτε είναι η δικτύωση. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, έως και το 85% των θέσεων εργασίας καλύπτονται μέσω δικτύωσης, καθιστώντας το ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας.

Αλλά αν είστε όπως πολλοί επαγγελματίες, ίσως αποφεύγετε εκδηλώσεις δικτύωσης και ευκαιρίες να συνδεθείτε με άλλους στον κλάδο σας.

Αυτή η αποφυγή μπορεί συχνά να ερμηνευθεί ως εφησυχασμός ή έλλειψη πρωτοβουλίας, αλλά συνήθως έχει να κάνει με το ότι νιώθετε άβολα ή δεν ξέρετε πώς να δικτυωθείτε αποτελεσματικά. Ωστόσο, αν δεν δικτυωθείτε, χάνετε ευκαιρίες να μάθετε από τους άλλους, να αποκτήσετε νέες προοπτικές και ενδεχομένως να ανοίξετε πόρτες σε νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

4) Δεν βάζετε στόχους καριέρας

Ένα από τα κύρια σημάδια ότι δεν κάνετε τις σωστές επιλογές στην καριέρα σας είναι η απουσία σαφών στόχων σταδιοδρομίας.

Χωρίς καλά καθορισμένους στόχους, μπορεί να βρεθείτε να περιηγείστε άσκοπα στην επαγγελματική σας ζωή, χωρίς να είστε σίγουροι για το που βαδίζετε.

Αυτή η έλλειψη κατεύθυνσης μπορεί συχνά να οδηγήσει σε έλλειψη κινήτρων ή φιλοδοξίας.

Ωστόσο, συνήθως έχει να κάνει με το να αισθάνεστε αγχωμένοι ή αβέβαιοι για τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να προχωρήσετε στην καριέρα σας.

Ο καθορισμός συγκεκριμένων, μετρήσιμων, εφικτών, σχετικών και χρονικά ορισμένων στόχων (SMART) μπορεί να προσφέρει τη σαφήνεια και την εστίαση που χρειάζεστε για να προχωρήσετε.

5) Συμβιβάζεστε… με την άνεση

Αυτό μπορεί να τσιμπήσει λίγο, αλλά πρέπει να ειπωθεί – εάν επιδιώκετε άνεση στην επαγγελματική σας πορεία, είναι ένα κραυγαλέο σημάδι ότι δεν κάνετε τις σωστές επιλογές.

Είναι στην ανθρώπινη φύση να αναζητά άνεση και να αποφεύγει ταρίσκα, αλλά αυτή η τάση μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο στην ανάπτυξη της σταδιοδρομίας σας.

6) Δεν γιορτάζετε τις μικρές νίκες

Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι αγαπάμε τις γιορτές. Αλλά όταν πρόκειται για την καριέρα μας, συχνά αφήνουμε τους εορτασμούς για τα μεγάλα ορόσημα, ξεχνώντας να αναγνωρίσουμε τις μικρές νίκες στην διαδρομή.

Η αλήθεια είναι ότι οι μικρές νίκες ανοίγουν το δρόμο για μεγάλες επιτυχίες. Η επιτυχής ολοκλήρωση μιας εργασίας, η λήψη θετικών σχολίων από έναν πελάτη ή ακόμα και η ολοκλήρωση μιας δύσκολης εβδομάδας – όλα αυτά είναι νίκες που αξίζει να γιορτάσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κάτε Χανιώτη δουλεύει remote από το σπίτι της στου Γκύζη για εταιρία στο Ντουμπάι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 3 =