αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα στα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν ξοδεύουν τον χρόνο τους

Έξι πράγματα στα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν ξοδεύουν τον χρόνο τους

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς κάποιοι άνθρωποι επιτυγχάνουν τόσα πολλά; Το μυστικό δεν βρίσκεται μόνο σε αυτό που κάνουν, αλλά και… σε αυτό που δεν κάνουν. Αποφεύγουν ορισμένες σπατάλες χρόνου στις οποίες πέφτουμε πολλοί από εμάς.

Κόβοντας αυτούς τους περισπασμούς, ελευθερώνουν περισσότερο χρόνο για τα σημαντικά πράγματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα αποκαλύψουμε 6 πράγματα στα οποία οι άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις δεν σπαταλούν ποτέ τον χρόνο τους.

Αποφεύγοντας αυτά τα πράγματα, μπορείτε και εσείς να κάνετε περισσότερα και να πετύχετε τους στόχους σας πιο γρήγορα.

1. Δεν ανησυχούν για πράγματα που δεν μπορούν να ελέγξουν

Οι άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις κατανοούν ότι το να ανησυχούν για πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Εστιάζουν σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν και αφήνουν τα υπόλοιπα. Είτε είναι ο καιρός, η κίνηση ή η γνώμη κάποιου άλλου, δεν αφήνουν εξωτερικούς παράγοντες να τους αποσπάσουν την προσοχή από τους στόχους τους.

Αντίθετα, διοχετεύουν την ενέργειά τους σε παραγωγικές δραστηριότητες, στην επίλυση προβλημάτων και στην εξεύρεση τρόπων προσαρμογής σε όποιες συνθήκες αντιμετωπίζουν.

Με το να μην κολλάνε σε πράγματα εκτός του ελέγχου τους, τα άτομα με υψηλές επιδόσεις είναι σε θέση να παραμείνουν θετικοί, να διατηρήσουν την εστίασή τους και να σημειώσουν πρόοδο προς τους στόχους τους.

2. Κουτσομπολιό

Τα άτομα με υψηλές επιδόσεις αναγνωρίζουν ότι το κουτσομπολιό είναι… δολοφόνος της παραγωγικότητας. Όχι μόνο τρώει χρόνο, αλλά δημιουργεί και αρνητικό κλίμα και μπορεί να βλάψει τις σχέσεις.

Αντί να ασχολούνται με άσκοπες κουβέντες για τους άλλους, τα άτομα με υψηλές επιδόσεις επικεντρώνονται στην οικοδόμηση θετικών σχέσεων και στην καλλιέργεια ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος.

Γνωρίζουν ότι ο χρόνος τους ξοδεύεται καλύτερα σε δραστηριότητες που τους βοηθούν να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά.

3. Δεν αποφεύγουν τις δύσκολες συζητήσεις

Δεν πτοούνται από σκληρές συζητήσεις. Γνωρίζουν ότι η αποφυγή τους μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις, ένταση και τελικά σπατάλη χρόνου και ενέργειας.

Αν και μπορεί να φαίνεται ευκολότερο να βάζετε… τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τα άτομα με υψηλές επιδόσεις αντιμετωπίζουν τα προβλήματα κατά μέτωπο, ακόμη και όταν είναι άβολα.

Εκτιμούν την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία, αναγνωρίζοντας ότι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές λύσεις και ισχυρότερες σχέσεις. Κάνοντας δύσκολες συζητήσεις, τα άτομα με υψηλές επιδόσεις εξοικονομούν χρόνο μακροπρόθεσμα, αποτρέποντας τα μικρά ζητήματα να μετατραπούν σε μεγαλύτερα, πιο χρονοβόρα προβλήματα.

4. Multitasking

Τα άτομα με υψηλές επιδόσεις κατανοούν ότι το multitasking… είναι μύθος. Αν και μπορεί να φαίνεται ότι η ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών είναι το κλειδί για να κάνετε περισσότερα, η έρευνα δείχνει ότι το multitasking στην πραγματικότητα μειώνει την παραγωγικότητα.

Ο εγκέφαλός μας δεν είναι καλωδιωμένος για να χειρίζεται πολλές εργασίες ταυτόχρονα και η προσπάθεια να το κάνει μπορεί να οδηγήσει σε λάθη, μειωμένη εστίαση και αυξημένα επίπεδα άγχους.

Τα άτομα με υψηλές επιδόσεις βάζουν προτεραιότητες- και επικεντρώνονται σε ένα πράγμα τη φορά.

Δίνουν την πλήρη προσοχή τους σε κάθε εργασία, γεγονός που τους επιτρέπει να την ολοκληρώσουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

5. Δεν λένε ναι σε όλα

Τα άτομα με υψηλές επιδόσεις γνωρίζουν ότι ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος πόρος τους.

Είναι επιλεκτικοί ως προς το πώς τον ξοδεύουν και δεν φοβούνται να πουν όχι σε πράγματα που δεν ευθυγραμμίζονται με τους στόχους τους.

Δεν αναλαμβάνουν περισσότερα task από αυτά που πρέπει.

Αν και μπορεί να νιώθετε άβολα να απορρίψετε προσκλήσεις ή αιτήματα, τα άτομα με υψηλές επιδόσεις κατανοούν τη σημασία του να θέσετε όρια. Δίνουν προτεραιότητα στον χρόνο τους, εστιάζοντας στις εργασίες και τις δεσμεύσεις που τους φέρνουν πιο κοντά στους στόχους τους.

Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

6. Δεν αναζητούν συνεχώς άνεση

Τα άτομα με υψηλές επιδόσεις δεν ξοδεύουν τον χρόνο τους κυνηγώντας… την άνεση. Στην πραγματικότητα, συχνά αγκαλιάζουν τη δυσφορία και την βλέπουν ως σημάδι ότι ξεπερνούν τα όριά τους και αναπτύσσονται.

Αν και είναι φυσικό να αναζητάτε άνετες καταστάσεις και να αποφεύγετε τις προκλήσεις, τα άτομα με υψηλές επιδόσεις αναγνωρίζουν ότι η ανάπτυξη και η επιτυχία συχνά προέρχονται από το να βγουν έξω από τις ζώνες άνεσής τους.

Είναι πρόθυμοι να πάρουν ρίσκα, να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και να υπομείνουν δυσφορία στην επιδίωξη των στόχων τους.

Κάπως έτσι, οι άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις παίρνουν πολύτιμα μαθήματα, αναπτύσσουν ανθεκτικότητα και γίνονται καλύτερα εξοπλισμένοι για να χειριστούν μελλοντικές προκλήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =