αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα για να είσαι πιο μπροστά σε 1 χρόνο

Έξι πράγματα που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα για να είσαι πιο μπροστά σε 1 χρόνο

Φανταστείτε τον εαυτό σας σε 1, 2 ή 3 χρόνια από τώρα. Βλέπετε κάποιον που έχει μεγιστοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του; Βλέπετε κάποιον με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον μας με ακρίβεια, αλλά μπορούμε πάντα να προετοιμαστούμε για αυτό σήμερα.

Τώρα λοιπόν θα δούμε μια λίστα με απλές αλλά ισχυρές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε σήμερα, για να προετοιμαστείτε για επαγγελματική και προσωπική επιτυχία. Έτσι θα είσαι πιο μπροστά σε 1 έτος.

Το κλειδί είναι να προσπαθείς για πρόοδο, όχι τελειότητα. Με συνέπεια και σκληρή δουλειά, θα φτάσετε εκεί που θέλετε.

1) Κίνηση και άθληση

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας, να προστατευτούμε από διάφορες ασθένειες και να καταπολεμήσουμε το άγχος και το στρες.

Ωστόσο, πολλοί από εμάς αποτυγχάνουμε να κάνουμε την άσκηση μέρος της καθημερινότητάς μας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας διευκολύνουν να κινείτε το σώμα σας καθημερινά.

-Σας αρέσει να περπατάτε, να τρέχετε, να χορεύετε ή να κάνετε ποδήλατο; Κάντε κάτι που σας αρέσει να κάνετε.
-Είναι καλύτερο να ασκείστε το πρωί, αλλά επιλέξτε μια ώρα που μπορείτε να δεσμευτείτε να το κάνετε κάθε μέρα.
-Ξεκινήστε με μικρά βήματα. Τρέξε μόνο 10 λεπτά την ημέρα. Και στη συνέχεια κάνε scale up.

Θυμήσου και το άρθρο: Οι μεγάλες ιδέες έρχονται όταν περπατάς: Η απλή τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη.

2) Αυξήστε την προσαρμοστικότητά σας

Η προσαρμοστικότητα είναι μια απαραίτητη δεξιότητα σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Πόσο ευέλικτος μπορείς να είσαι; Αγκαλιάζετε την αλλαγή και εξελίσσεστε μαζί της;

Όλοι μπορούν να γίνουν πιο προσαρμοστικοί και προνοητικοί. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με διάφορους τρόπους.

-Θέτοντας ερωτήσεις, ερευνώντας και προσπαθήστε να είστε ανοιχτοί σε νέες πληροφορίες.
-Αποδοχή περισσότερων προκλήσεων και ανάληψη ρίσκων.
-Αναζητώντας νέες ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.


3) Καλλιεργήστε την περιέργειά σας

Η μάθηση δεν σταματά ποτέ για όσους θέλουν να είναι μπροστά από το πλήθος. Μείνετε περίεργοι για ανθρώπους, καινοτομίες και ιδέες.

Μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα – είτε πρόκειται για χόμπι, δεξιότητες ή γνώσεις για το Χ θέμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τις γνώσεις και τις ικανότητές σας.

Επιπλέον, η ακόρεστη επιθυμία για μάθηση μπορεί να δημιουργήσει νέο ενθουσιασμό και να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τους άλλους.

4) Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει να σημειώσετε πρόοδο εάν έχετε ξεκάθαρη αίσθηση του τι θέλετε να πετύχετε.

Είναι καλό να έχετε μεγάλους, κάπως… τρομακτικούς στόχους που σας προκαλούν να ανεβείτε επίπεδο.

Αλλά αν χωρίσετε τους στόχους σας σε μικρότερα, εφικτά βήματα, θα είναι ευκολότερο να κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση και να παραμείνετε σε καλό δρόμο.

Ξεκινήστε θέτοντας τις προτεραιότητές σας για την ημέρα. Αυτή είναι μια καλή πρακτική που θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στο να κάνετε τα σημαντικά πράγματα.

5) Χτίστε δυνατές σχέσεις

Η καλλιέργεια βαθιών και θετικών σχέσεων μας κρατά πιο ευτυχισμένους και υγιείς και μας βοηθά να ζήσουμε περισσότερο, σύμφωνα με τη Μελέτη Ανάπτυξης Ενηλίκων του Χάρβαρντ.

Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσετε τις συνδέσεις που έχουν σημασία για εσάς είναι να χτίσετε περισσότερη ενσυναίσθηση.

Ακούστε ενεργά. Να είστε πλήρως παρόντες, να κάνετε στοχαστικές ερωτήσεις και να ακούτε χωρίς γρήγορη… κριτική. Να είστε ανοιχτόμυαλοι και να ακούτε την οπτική του άλλου.

6) Θέστε υγιή όρια

Εδώ είναι μια απλή αλήθεια: Δεν μπορείτε να λέτε «ναι» σε όλους και σε όλα.

Εάν δεν κόψετε αυτή τη συνήθεια να λέτε «ναι» συνέχεια, μάλλον θα βουτήξετε στο άγχος, την εξουθένωση, ακόμη και την κατάθλιψη.

Το να υποστηρίζετε και να προστατεύετε το «όχι» σας, είναι μια ισχυρή συνήθεια που θα αναπτύξει την πειθαρχία και τον αυτοέλεγχό σας.

Είναι εντάξει να απορρίψετε αιτήματα και δεσμεύσεις εάν δεν ευθυγραμμίζονται με τις προτεραιότητες και τις αξίες σας και εάν απλώς θέτουν σε κίνδυνο την ευημερία σας. Θυμήσου και το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =