αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι τα απογεύματα

Έξι πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι τα απογεύματα

Όταν αναφερόμαστε σε επιτυχημένους ανθρώπους, πολλοί μιλούν για τις πρωινές ρουτίνες, αλλά τα πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι το απόγευμα ή το βράδυ είναι εξίσου σημαντικά.

Οι ώρες αυτές δεν είναι μόνο για ξεκούραση, αλλά είναι και χρόνος προετοιμασίας και επαναφόρτισης για την επόμενη μέρα.

Ας δούμε 6 συνήθειες που κάνουν τα απογεύματα τους παραγωγικά και χαλαρωτικά.

Ασχολούνται με ένα χόμπι ή πάθος

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι επιτυχημένοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν όρεξη για ζωή; Είναι επειδή βρίσκουν χρόνο για αυτό που αγαπούν.

Είτε διαβάζουν ένα βιβλίο, είτε παίζουν ένα όργανο, ζωγραφίζουν, ασχολούνται με ένα άθλημα ή μαγειρεύουν, αφιερώνουν χρόνο το βράδυ για να ασχοληθούν με δραστηριότητες που τους φέρνουν χαρά και ικανοποίηση.

Αυτό όχι μόνο τους βοηθά να χαλαρώσουν αλλά και ενισχύει τη δημιουργικότητα και τις νέες ιδέες.

Μην ξεχάσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τα πάθη ή τα χόμπι σας.

Πρακτική συμβουλή: Προγραμματίστε χρόνο για τα χόμπι ή τα πάθη σας το βράδυ ή το απόγευμα. Δημιουργήστε έναν καθορισμένο χώρο ή συγκεντρώστε τις απαραίτητες προμήθειες για να είναι εύκολο να ξεκινήσετε χωρίς δισταγμό.

Αθληση

Τώρα, ξέρουμε τι σκέφτεσαι. «Γυμναστική το βράδυ; Μετά από μια μεγάλη μέρα;».

Μετά από μια μέρα καθισμένος στο γραφείο σου, ξεκίνα να πηγαίνεις για ένα γρήγορο τζόκινγκ. Θα δεις την αλλαγή.

Θα νιώσεις πιο ενεργός και θα κοιμάσαι καλύτερα. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν το ίδιο. Καταλαβαίνουν ότι η σωματική δραστηριότητα δεν είναι μόνο καλή για το σώμα – αλλά καθαρίζει και το μυαλό και μειώνει το άγχος.

Έτσι, είτε πρόκειται για ένα γρήγορο περπάτημα, μια συνεδρία χορού ή απλώς κάποιες διατάσεις, προσπαθήστε να κάνετε το σώμα σας να κινείται το βράδυ.

Πρακτική συμβουλή: Βρείτε μια μορφή άσκησης που σας αρέσει πραγματικά, είτε πρόκειται για μάθημα χορού, γιόγκα ή γρήγορο περπάτημα. Κάντε το συνήθεια ορίζοντας μια τακτική ώρα και τηρώντας το πρόγραμμα.

Σχεδιάζουν για το αύριο

Αφιερώνοντας μόνο λίγα λεπτά τη νύχτα ή το απόγευμα για να προγραμματίσετε την επόμενη μέρα σας, μπορεί να σας εξοικονομήσει ώρες.

Μια μελέτη, που διεξήχθη από την Zulily και την ENGINE, αποκάλυψε ότι τα άτομα που σχεδιάζουν περισσότερο, επέδειξαν περισσότερο έλεγχο των συναισθημάτων τους, βίωσαν λιγότερο άγχος και είχαν πιο θετικά αποτελέσματα συνολικά, σε σύγκριση με όσους αναβάλλουν.

Αυτό υπογραμμίζει την αξία του προγραμματισμού για τη μείωση του άγχους και τη δυνητική ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι αφιερώνουν ένα μέρος του βραδινού τους προγράμματος για την επόμενη μέρα. Ανασκοπούν τι έχουν καταφέρει κατά τη διάρκεια της ημέρας, θέτουν προτεραιότητες για το αύριο και οργανώνουν τη λίστα υποχρεώσεων τους. Με αυτόν τον τρόπο, ξυπνούν με μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι πρέπει να κάνουν και μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.

Δοκιμάστε το – σχεδιάστε απόψε για ένα πιο παραγωγικό αύριο.

Περνούν ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα

Στη φασαρία της δουλειάς και του… κυνηγιού της επιτυχίας, είναι εύκολο να ξεχάσεις τη σημασία του να περνάς χρόνο με τους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία.

Αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι τα επιτεύγματά τους δεν σημαίνουν λίγα χωρίς να τα μοιραστούν με αγαπημένα πρόσωπα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να περνούν ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους το βράδυ.

Είτε πρόκειται για ένα απλό δείπνο μαζί, για την παρακολούθηση μιας αγαπημένης εκπομπής ή απλώς για μία συζήτηση και γέλιο για την ημέρα που πέρασε, αυτές οι στιγμές τους βοηθούν να συνδεθούν σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Είναι μια εγκάρδια υπενθύμιση ότι η επιτυχία δεν αφορά μόνο τη δουλειά και τα χρήματα, αλλά και την αγάπη και τις σχέσεις. Θυμήσου και το άρθρο: Μήπως να βάλεις το Fika στη ζωή σου; Η συνήθεια που έχουν οι Σουηδοί και καταφέρνουν να είναι πιο χαλαροί και χαρούμενοι.

Διαβάζουν

Οι πετυχημένοι άνθρωποι περνούν ένα μέρος των απογευμάτων τους βουτώντας σε βιβλία, αντλώντας γνώση, σοφία και έμπνευση.

Το διάβασμα όχι μόνο τους βοηθά να χαλαρώσουν, αλλά και τροφοδοτεί το μυαλό τους με νέες ιδέες και οπτικές.

Είτε πρόκειται για ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, ένα βιβλίο μη μυθοπλασίας που προκαλεί σκέψη ή ακόμα και για μια συλλογή εμπνευσμένων quotes – η ανάγνωση είναι βασικό μέρος της βραδινής ρουτίνας τους.

Εάν δεν είστε πολύ αναγνώστης, μπορείτε να πάρετε ένα βιβλίο που σας ενδιαφέρει και να ξεκινήσετε με λίγες μόνο σελίδες κάθε βράδυ.

Πρακτική συμβουλή: Αφιερώστε 15-30 λεπτά αδιάκοπου χρόνου ανάγνωσης πριν τον ύπνο. Επιλέξτε βιβλία που σας εμπνέουν, σας εκπαιδεύουν ή σας διασκεδάζουν και προσπαθείστε να αυξάνετε σταδιακά τον χρόνο ανάγνωσης.

Αποσυνδέονται από τη δουλειά

Μετά από μια κουραστική μέρα εργασιών και λήψης μεγάλων αποφάσεων, γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να δημιουργήσουν ένα σαφές όριο μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν τη δουλειά τους. Σημαίνει απλώς ότι κατανοούν τη σημασία της ισορροπίας.

Όταν το ρολόι χτυπά μια συγκεκριμένη ώρα, κλείνουν τους υπολογιστές τους και σταματούν να ελέγχουν τα επαγγελματικά email τους.

Αυτό το διάλειμμα από τη δουλειά τους βοηθά να χαλαρώσουν και να επαναφορτιστούν για την επόμενη μέρα.

Πρακτική συμβουλή: Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα για να σταματήσετε να εργάζεστε το απόγευμα. Δημιουργήστε μια ρουτίνα που σηματοδοτεί το τέλος της εργάσιμης ημέρας σας, όπως να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας, να κλείσετε τις εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία σας και να τακτοποιήσετε τον χώρο εργασίας σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 1 =