αρχικηVIRALΈξι κανόνες που μπορείς να εφαρμόσεις αν θες να είσαι ο εαυτός σου

Έξι κανόνες που μπορείς να εφαρμόσεις αν θες να είσαι ο εαυτός σου

Ανακαλύπτετε συχνά ότι δεν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας όταν είστε μπροστά σε άλλους; Ίσως έχετε χαρακτήρα… χαμαιλέοντα και αντιγράφετε τον χαρακτήρα οποιουδήποτε είστε γύρω σας. Ή ίσως να γελάτε με πράγματα που δεν σας φαίνονται αστεία, να συμφωνείτε σε εργασίες που δεν θέλετε να κάνετε, να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας χωρίς να ζητήσετε αμοιβή ή απλά να θέλετε να εντυπωσιάσετε τους ανθρώπους με τους οποίους είστε μαζί.

Αυτά είναι μόνο μερικά σημάδια ότι δεν είστε αυθεντικοί με τον εαυτό σας, αλλά αντικατοπτρίζετε αυτό που υπάρχει γύρω σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας δίπλα σε άλλους. Το έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο.

Αλλά τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 6 κανόνες που μπορείς να εφαρμόσεις για να είσαι ο εαυτός σου.

1. Θέσε τις προτεραιότητες σου

Σε είκοσι χρόνια από τώρα δεν θα έχει καμία σημασία τι παπούτσια φόραγες σήμερα, πως ήταν τα μαλλιά σου ή τι μάρκα τζιν αγόρασες. Δεν θα έχουν επίσης σημασία οι απόψεις των άλλων. Αυτό που θα έχει σημασία είναι τι επιλογές έκανες, τι έμαθες και πως εφάρμοσες αυτές τις γνώσεις.

2. Πάρε την πλήρη ευθύνη

Αν πραγματικά θέλεις καλά πράγματα να συμβούν στη ζωή σου, πρέπει να τα κάνεις να συμβούν. Δεν γίνεται να κάθεσαι να απλά να ελπίζεις ότι κάποιος άλλος θα σε βοηθήσει. Πρέπει να φτιάξεις το δικό σου μέλλον και να μην νομίζεις ότι η μοίρα σου είναι συνδεδεμένη με τις πράξεις και τις επιλογές των άλλων.

3. Να ξέρεις την αξία σου

Όταν κάποιος σε αντιμετωπίζει σαν να είσαι ένα άτομο από τις πολλές επιλογές του, βοήθησε τον να περιορίσει τις επιλογές του αφαιρώντας τον εαυτό σου από την εξίσωση. Μερικές φορές πρέπει να προσπαθήσεις να μην νοιάζεσαι, άσχετα με το πόσο πολύ νοιάζεσαι πραγματικά. Επειδή, μερικές φορές μπορεί να μην σημαίνεις σχεδόν τίποτα σε κάποιον που σημαίνει πάρα πολλά για εσένα.

Είναι αυτοσεβασμός. Μην περιμένεις να δεις θετικές αλλαγές στη ζωή σου, αν περιβάλλεις τον εαυτό σου με αρνητικούς ανθρώπους. Γνώριζε την αξία σου και τι έχεις να προσφέρεις και ποτέ μην συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζεις πραγματικά.

4. Η σωστή οπτική

Η οπτική είναι το παν. Όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με κυκλοφοριακή συμφόρηση, με μία μεγάλη ουρά αναμονής ή περιμένεις κάποιο ραντεβού που έχει αργήσει, έχεις δύο επιλογές : Μπορείς να νιώσεις απογοητευμένος και εξοργισμένος ή μπορείς να το δεις σαν η ζωή να σου δίνει μια πνοή ανάσας από την βιασύνη και να περάσεις τον χρόνο κάνοντας κάτι χρήσιμο. ‘Η απλά να κάνεις μια παύση.

Η πρώτη επιλογή πάντα θα σου ανεβάζει την αρτηριακή σου πίεση. Η δεύτερη επιλογή θα σου ανεβάζει τη συνείδηση σου.

5. Μην αφήνεις τα παλιά σου προβλήματα να τιμωρούν τα όνειρα σου

Μάθε να αφήνεις πίσω σου τα πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να δεις αρνητικά μια κατάσταση που πιστεύεις ότι τελείωσε άδικα, υπενθύμισε στον εαυτό σου αυτό: Δεν θα εξοντώσεις ποτέ τον θυμό σου χτυπώντας την τον εαυτό σου… μέχρι θανάτου. Για αυτό κλείσε το στόμα σου, ξέσφιξε τις γροθιές σου και ανακατεύθυνε τις σκέψεις σου. Όταν σου φύγει αυτή ο ορμή, ο θυμός θα φύγει σιγά-σιγά και να θα σε αφήσει να ζήσεις γαλήνια καθώς πηγαίνεις προς ένα καλύτερο μέλλον.

6. Αποδέξου τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σου

Να έχεις αυτοπεποίθηση με το να είσαι ΕΣΥ. Συχνά σπαταλάμε πολύ χρόνο συγκρίνοντας τον εαυτό μας με άλλους και ευχόμαστε να ήμασταν κάτι που δεν είμαστε. Ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και αδυναμίες και μόνο όταν αποδεχόμαστε τι είμαστε και τι όχι, είμαστε σε θέση να γίνουμε αυτό που είμαστε ικανοί να γίνουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =