αρχικηVIRALΈξι κανόνες που θα σε οδηγήσουν στην ευτυχία, σύμφωνα με τον Δαλάι Λάμα

Έξι κανόνες που θα σε οδηγήσουν στην ευτυχία, σύμφωνα με τον Δαλάι Λάμα

Συχνά η ευτυχία φαίνεται ως κάτι άπιαστο.  Τι θα γινόταν όμως αν οι απαντήσεις ήταν πιο απλές από ό,τι νομίζαμε;

Ο Δαλάι Λάμα, ένας φάρος σοφίας, έχει περάσει τη ζωή του εξερευνώντας τον πυρήνα της χαράς και της εκπλήρωσης.

Στις διδασκαλίες του, αποκαλύπτει έξι μυστικά που θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν την πόρτα της ευτυχίας για όλους μας. Είναι αρχές που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας, ανεξάρτητα από το ποιος είστε ή από πού είστε, όπως εξηγεί το αμερικανικό hack spirit.

1) «Η ευτυχία δεν είναι κάτι έτοιμο. Προέρχεται από τις δικές σου πράξεις».

Το πρώτο μυστικό ευτυχίας που μπορούμε να μάθουμε από τον Δαλάι Λάμα είναι ότι οι πράξεις βρίσκονται στη ρίζα των συναισθημάτων μας. Θα μπορούσατε να προσπαθήσετε απλώς να καθίσετε στο σπίτι και να προσπαθήσετε να νιώσετε ευτυχισμένοι χωρίς λόγο – αλλά πιθανότατα… δεν θα πάτε πολύ μακριά.

Αντίθετα, θα πρέπει να προσπαθείτε να κάνετε πράγματα που κάνουν εσάς και τους άλλους γύρω σας ευτυχισμένους και θα ακολουθήσουν τα συναισθήματα χαράς.

2) «Ο πρωταρχικός μας σκοπός σε αυτή τη ζωή είναι να βοηθάμε τους άλλους. Αν δεν μπορείτε να τους βοηθήσετε, τουλάχιστον μην τους πληγώσετε».

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για την ευτυχία είναι ότι έχει τις ρίζες της στην υπηρεσία προς τους άλλους. Προσπαθήστε να βοηθάτε τους άλλους όποτε μπορείτε — είτε δίνετε ένα χέρι βοηθείας σε έναν συνάδελφο, ακούτε τα προβλήματα ενός φίλου σας, είτε προσφέρετε εθελοντικά τον χρόνο σας για έναν καλό σκοπό.

Θα πρέπει να το κάνετε αυτό χωρίς καμία προσδοκία να λάβετε τίποτα σε αντάλλαγμα. Αλλά, θα είστε βέβαιοι ότι θα πάρετε ένα δώρο που είναι πιο πολύτιμο από οποιαδήποτε χρηματική ή υλική αποζημίωση. Ευγνωμοσύνη που μπορεί να σου φέρει ευτυχία.

3) «Ο θυμός είναι ο απόλυτος καταστροφέας της δικής σου ψυχικής ηρεμίας»

Το αντίθετο της ευτυχίας είναι η λύπη – αλλά ο απόλυτος δολοφόνος της είναι ο θυμός.

Μπορεί να είστε δικαίως αναστατωμένοι με κάποιον που σας έχει πληγώσει βαθιά ή έχει κάνει ένα λάθος. Αλλά αν αφήσετε τον θυμό να σας κατατρώει, δεν θα έχετε ποτέ αρκετό χώρο για να καλωσορίσετε την ηρεμία και τη χαρά στη ζωή σας.

4) «Επιλέγοντας να είσαι αισιόδοξος, νιώθεις καλύτερα».

Όλοι έχουμε κακές μέρες και μέρες που νιώθουμε ότι απλά πρέπει να στεναχωριόμαστε. Αυτό μπορεί να είναι ΟΚ μερικές φορές, αλλά αν θέλετε να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, ο Δαλάι Λάμα λέει ότι είναι καλύτερο να μετατοπίσετε τη σκέψη σας προς το να είστε θετικοί.

Αυτόματα θα αισθάνεστε καλύτερα και πιο χαρούμενοι.

Αλλά επίσης, θα σας ανοίξει πιο θετικές εμπειρίες καθώς θα έχετε την τάση να τις αναζητάτε.

5) «Ο αληθινός ήρωας είναι αυτός που νικάει τον θυμό και το μίσος του».

Το να μισείς κάποιον μπορεί να είναι… κάπως εθιστικό – σε τραβάει μέσα του και είναι δύσκολο να απελευθερωθείς από τη λαβή του.

Αλλά αν θέλετε να είστε αληθινά ευτυχισμένοι, δεν μπορείτε να το αφήσετε να κυριαρχήσει στο μυαλό σας.

Αυτό θα σε οδηγήσει στην τοξικότητα, από όπου είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουμε.

Αντίθετα, επιλέξτε το μονοπάτι της θετικότητας και μάθετε να συγχωρείτε.

6) «Τα πάντα είναι αλληλένδετα».

Τέλος, το τελευταίο μυστικό της ευτυχίας είναι ότι είμαστε όλοι αλληλένδετοι. Τα ενδιαφέροντα και η ευημερία σας συνδέονται με τα ενδιαφέροντα όλων των άλλων. Και επομένως, βοηθώντας τους άλλους να είναι ευτυχισμένοι, βοηθάτε και τον εαυτό σας να είναι ευτυχισμένος – και το αντίστροφο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + five =