αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι κανόνες που εφαρμόζουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι. Και μπορείς να τους αντιγράψεις

Έξι κανόνες που εφαρμόζουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι. Και μπορείς να τους αντιγράψεις

Κάποιοι άνθρωποι φαίνονται να είναι ψυχικά δυνατοί. Αντιμετωπίζουν τις αναπόφευκτες δυσκολίες της ζωής με λογική και αίσθηση ηρεμίας. Δεν αφήνουν τα συναισθήματά να τους επηρεάσουν και συχνά είναι σε θέση να ξεπεράσουν στιγμές άγχους και δυσκολίας χωρίς να διαμαρτύρονται ή να ζητούν υποστήριξη από τους άλλους.

Είναι πρακτικοί και πετυχαίνουν τους στόχους τους με μεγαλύτερη ευκολία από κάποιους, λόγω της ικανότητάς τους να διαχειρίζονται τις δυσκολίες.

Πως τα καταφέρνουν τελικά; Εδώ είναι λοιπόν 6 κανόνες που εφαρμόζουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι. Και μπορείς να τους αντιγράψεις.

1. Δεν αποθαρρύνονται από τις αναποδιές

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και ατυχείς αναποδιές που μπορούν να μας εμποδίσουν να πετύχουμε αυτό που θέλουμε ή να πετύχουμε τους στόχους μας στον χρόνο που ελπίζαμε.

Οι ανθεκτικοί άνθρωποι σπάνια επηρεάζονται από αυτές τις αναποδιές. Για αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ πιο εύκολο να σηκώσουν τον εαυτό τους μετά από τέτοιες εκπλήξεις και να προχωρήσουν, χωρίς να ασχοληθούν με το τι μπορεί να πήγε στραβά.

2. Προσαρμόζονται εύκολα στην αλλαγή

Πολλοί από εμάς βρίσκουμε την αλλαγή πολύ αγχωτική. Ακόμη και σε μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας μπορεί να είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε. Νέες ή διαφορετικές περιστάσεις, όπως μια νέα δουλειά, ένα νέο σπίτι ή μια νέα ρουτίνα μπορεί να μας βγάλουν εντελώς εκτός ισορροπίας μερικές φορές.

Ωστόσο, το να έχεις μια ψυχικά δυνατή προσωπικότητα σημαίνει συνήθως ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο ενοχλητικά όσο είναι για τους άλλους ανθρώπους. Οι αλλαγές δεν σου προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και μπορούν να συνεχίσεις τη ζωή σου με πολύ μικρή αναταραχή.

3. Αναγνωρίζουν τις δικές τους ανάγκες

Είναι πολύ περισσότερο σε επαφή με τον εαυτό τους και τις ανάγκες τους από τους περισσότερους. Είναι σε θέση να αναγνωρίσουν πότε πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δικές τους ανάγκες. Αυτές οι ανάγκες μπορεί να είναι συναισθηματικές, όπως να χρειάζεσαι χρόνος μόνος ή σωματικές ανάγκες όπως περισσότερη ξεκούραση.

Ένα τέτοιο άτομο μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα να κάνει τις δικές του ανάγκες προτεραιότητα – γνωρίζει τι χρειάζεται και μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες χωρίς φασαρία.

4. Εστιάζουν στις λύσεις

Όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στη ζωή μας, πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε πώς να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην επίλυση του προβλήματος και, αντίθετα, παρασυρόμαστε από τη συναισθηματική πίεση της κατάστασης. Κάπως έτσι, δεν είμαστε πρακτικοί και λογικοί.

Ένα ανθεκτικό άτομο, είναι πιο πιθανό να έχει το μυαλό του συγκεντρωμένο στις λύσεις που απαιτούνται για την επίλυση του ζητήματος και είναι πολύ πιο πρακτικό όταν πρόκειται να κάνει την δουλειά.

5. Μαθαίνουν από τα λάθη

Το να κάνεις λάθη μερικές φορές θεωρείται ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις και να αναπτυχθείς. Οι δοκιμές και τα σφάλματα μάς επιτρέπουν να βλέπουμε επιλογές που παίζονται μπροστά μας, ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε τι πήγε στραβά και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε στο μέλλον.

Τα ανθεκτικά άτομα συχνά χρησιμοποιούν αυτές τις ελλείψεις και τα λάθη στο μέγιστο, αντί να βαλτώνουν από τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να προκύψουν από το να κάνουν λάθη. Είναι σε θέση να μαθαίνουν γρήγορα και να μετατρέπουν αυτά τα λάθη σε ευκαιρίες ανάπτυξης χωρίς να αφήνουν τα συναισθήματά τους να καθοδηγούν τα επόμενα βήματά τους.

6. Βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα

Συχνά, εστιάζουμε στις πιο μικρές λεπτομέρειες, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε. Αυτές οι λεπτομέρειες θα μπορούσαν να είναι μικρά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να φτάσουμε στους στόχους μας ή αποτυχίες που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στην πορεία.

Ένα ψυχικά δυνατό άτομο είναι συνήθως σε θέση να δει τη μεγάλη εικόνα ή να επικεντρωθεί στον μεγάλο σκοπό του. Αντί να έχουν εμμονή με τα μικρά βήματα στη διαδρομή, βλέπουν τον προορισμό ως το επίκεντρό τους και οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν είναι απλά χτυπήματα στο δρόμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =