αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι άβολες αλήθειες που θα σε κάνουν ίσως να δεις τη ζωή διαφορετικά

Έξι άβολες αλήθειες που θα σε κάνουν ίσως να δεις τη ζωή διαφορετικά

Η τρέχουσα κατάσταση της ζωής μας είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα αυτού που πιστεύουμε. Όταν αντιμετωπίζουμε ορισμένες άβολες αλήθειες, μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Είναι πολύ πιο εύκολο στη ζωή να κατηγορείς τον σύζυγο, το αφεντικό, την κοινωνία, την κυβέρνηση, τις μεγάλες επιχειρήσεις, τους γείτονες και ούτω καθεξής για την τρέχουσα κατάστασή σου. Η πιο άβολη αλλά ισχυρή αλήθεια για τη ζωή είναι ότι έχετε δημιουργήσει την πραγματικότητά σας και είστε ο μόνος που μπορείτε να την αλλάξετε. Αυτό είναι στην πραγματικότητα εντελώς ενδυναμωτικό.

Εδώ είναι 6 άβολες αλήθειες που θα σε κάνουν ίσως να δεις τη ζωή διαφορετικά.

1. Οι άλλοι άνθρωποι δεν βλέπουν τα πράγματα όπως εσύ

Θα θέλαμε οι άνθρωποι να βλέπουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε εμείς. Θα θέλαμε όλοι να μοιράζονται τις αξίες και τα πιστεύω μας και να συμπεριφέρονται με τρόπους που θεωρούμε δίκαιους, ευγενικούς και κατάλληλους για κάθε περίσταση.

Δυστυχώς, η άποψή μας δεν είναι η απόλυτη αλήθεια που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι άλλοι. Οι άλλοι άνθρωποι έχουν διαφορετικούς τρόπους σκέψης, αίσθησης και συμπεριφοράς.

Όταν το αποδεχτούμε αυτό και σταματήσουμε να προσπαθούμε να λυγίσουμε τους άλλους μπροστά στη θέλησή μας, οι σχέσεις κάθε είδους θα κυλήσουν πιο ομαλά. Η άβολη αλήθεια είναι ότι είμαστε αλαζόνες αν πιστεύουμε ότι ο δρόμος μας είναι ο μόνος σωστός δρόμος.

2. Είστε υπεύθυνοι για τη δική σας ευτυχία

Αν αποφασίσουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι αν δεν πάνε όλα όπως θέλουμε, καταδικάζουμε τον εαυτό μας στη δυστυχία. Κανείς δεν σε κάνει δυστυχισμένο εκτός από εσένα.

Μπορείτε να επιλέξετε να σκεφτείτε αυτό που θέλετε, να απομακρυνθείτε από οποιονδήποτε θέλετε και να κάνετε όποια ενέργεια θέλετε. Κανείς δεν σε ελέγχει εκτός από εσένα.

Μπορεί να κατηγορούμε άλλους ανθρώπους, τις περιστάσεις, την κοινωνία ή ακόμα και τον καιρό όταν περνάμε μια κακή μέρα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι μόνο εσύ μπαίνεις εμπόδιο στη δική σου ευτυχία.

3. Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου

Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι οι εξωτερικές συνθήκες πρέπει να αλλάξουν για να αλλάξουν οι ζωές μας. Δεν θα συμβεί ποτέ έτσι γιατί δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα.

Μπορεί να παραπονεθείτε ότι δεν έχετε τα χρήματα για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή ότι δεν είστε αρκετά καλοί για να βρείτε έναν συνεργάτη. Αν κάποιος σας έδινε ένα μεγάλο δοχείο με χρήματα για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση σήμερα, τι θα κάνατε; Είναι όλα εξαρτημένα από τα χρήματα χρήματα ή υπάρχει κάποια ενέργεια που δεν είναι; Εάν υπάρχει μια ενέργεια που δεν βασίζεται σε χρήματα, κάντε την. Τότε θα αλλάξεις τη ζωή σου.

4. Το τώρα είναι η μόνη στιγμή που έχεις

Αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, πρέπει να καταλάβεις ότι η μόνη στιγμή που έχεις είναι αυτή, αυτή τη στιγμή. Το να μένεις στο παρελθόν και να νιώθεις κατάθλιψη για αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα. Η ανησυχία για το μέλλον δεν θα αλλάξει τίποτα επίσης. Έχετε αυτή τη στιγμή μόνο για να κάνετε μια αλλαγή στη ζωή σας. Κάνε κάτι διαφορετικό με αυτή τη στιγμή.

5. Αυτό που μετράει στη ζωή.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κανείς δεν πρόκειται να πάρει μαζί του τίποτε από όλα αυτά, ούτε διακρίσεις, ούτε χρήματα, ούτε πτυχία, ούτε οτιδήποτε άλλο. Γιατί, είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε καταδικασμένοι να χάσουμε τη μάχη με τον χρόνο» έχει πει ο Διονύσης Σιμόπουλος. Συμπληρώνοντας: «Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, εκείνο που μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή είναι η διαδρομή, η πορεία κι ό,τι εκείνη σου προσφέρει, και φυσικά οι ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται στη διάρκεια του ταξιδιού».

6. Δεν υπάρχει κοινή λογική.

«Δεν υπάρχει κοινή λογική. Αν ρωτήσεις σε 1 εκατ. ανθρώπους την ίδια ερώτηση, θα πάρεις 1 εκατ. διαφορετικές απαντήσεις. ‘Η ακόμα κι αν συμφωνήσουν όλοι, έστω ένας θα διαφωνήσει. Από την στιγμή που δεν υπάρχει τίποτα καθολικά αποδεκτό, το να μιλάμε για κοινή λογική είναι ουτοπικό. Δεν θα βρούμε κανένα απολύτως θέμα στο οποίο θα συμφωνούμε όλοι» έχει πει ανάμεσα σε άλλες αλήθειες ο σκηνοθέτης, Σωτήρης Τσαφούλιας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + six =