αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνα στέλεχος της Goldman Sachs παραθέτει το τρικ για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου

Ένα στέλεχος της Goldman Sachs παραθέτει το τρικ για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο σου

Η Shekhinah Bass ξεκίνησε να εργάζεται στη Goldman Sachs όταν ήταν μόλις 22 ετών και λέει ότι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της στη διαχείριση του χρόνου τη βοήθησε να είναι πιο παραγωγική και να αποφύγει την εξάντληση, καθώς ανέβαινε στις θέσεις της εταιρείας. Η 39χρονη είναι τώρα επικεφαλής στρατηγικής ταλέντων της Goldman Sachs στο τμήμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

«Συνήθιζα να ζηλεύω όλα τα ανώτερα στελέχη που έτρεχαν σε συναντήσεις και τώρα ζηλεύω τον νεότερο εαυτό μου και το πόσο λίγες συναντήσεις είχα τότε στο ημερολόγιό μου», λέει στο CNBC.

Όσο περισσότερο η Bass εργάζεται στην Goldman Sachs, τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί ότι μπορείς να επιτύχεις ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αν είσαι οργανωμένος και βάζεις χρονικά όρια.

«Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να επαναφορτιστείτε και να κάνετε πράγματα που σας φέρνουν χαρά», προσθέτει. «Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα δημιουργήσει αυτόν τον χώρο και μπορεί να είναι πραγματικά εξαντλητικό» λέει και εξηγεί πόσο σημαντικά είναι τα όρια.

Υπάρχει ένα hack διαχείρισης χρόνου, συγκεκριμένα, στο οποίο η Bass στηρίζεται για να διατηρήσει μια ισχυρή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής: Το timeboxing. Με απλά λόγια, είναι η εργασία μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Πώς λειτουργεί το timeboxing

Η τεχνική είναι απλή: Δώστε σε κάθε εργασία στη λίστα υποχρεώσεων σας έναν καθορισμένο χρόνο για να γίνει, προγραμματίστε την στο ημερολόγιό σας και αποκλείστε τυχόν περισπασμούς ενώ εργάζεστε. Συνεχίστε να εργάζεστε μέχρι να τελειώσει ο καθορισμένος χρόνος, στη συνέχεια αξιολογήστε την πρόοδό σας και προχωρήστε στην επόμενη εργασία που έχετε στην λίστα σας.

Στην αρχή κάθε εβδομάδας, η Bass οργανώνει τα ημερολόγιά της σε διαφορετικά τετράγωνα για συναντήσεις, εργασίες βαθιάς εστίασης και διαλείμματα. Ακόμα κι αν είναι 15 λεπτά μόνο για να «πάρει μια ανάσα και να πάει μια βόλτα», το ορίζει από πριν στο πλάνο της.

Συνιστά να προγραμματίζετε τις δύσκολες εργασίες στις ώρες που έχετε τα υψηλότερα επίπεδα εστίασης και ενέργειας. Για την Bass, αυτό σημαίνει να αφιερώσετε 1-2 ώρες, συνήθως μεταξύ 8 και 10 π.μ., για να απαντήσετε σε email, να αναπτύξετε μια στρατηγική για να αντιμετωπίσετε ένα απαιτητικό έργο ή να γράψετε σημεία συζήτησης για σημαντικά meetings πελατών. «Όταν ο εγκέφαλός μου είναι φρέσκος και ο καφές έχει μόλις ξεκινήσει, αυτή είναι η καλύτερη ώρα μου», λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − eleven =