αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας 73χρονος δισεκατομμυριούχος εξηγεί: Αν θέλετε να φτάσετε γρήγορα στην επιτυχία, πρέπει να βρείτε την αδυναμία σας

Ένας 73χρονος δισεκατομμυριούχος εξηγεί: Αν θέλετε να φτάσετε γρήγορα στην επιτυχία, πρέπει να βρείτε την αδυναμία σας

Ο δισεκατομμυριούχος Ray Dalio, στα 73 του πλέον, αποχώρησε από την θέση του co-chief investment officer στην Bridgewater Associates, ενός από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα hedge funds στον κόσμο. Θα παραμείνει στην εταιρεία κάνοντας mentorship. Εναν ρόλο που έχει καλλιεργήσει δημόσια όλα αυτά τα χρόνια ως συγγραφέας πολλών βιβλίων με συμβουλές καριέρας και επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένου του bestseller «Principles: Life & Work».

Έχει έρθει σε επαφή με πολλούς πετυχημένους ανθρώπους στη διάρκεια της διαδρομής του.

«Σε γενικές γραμμές», λέει ο Dalio στο CNBC, οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι «είναι πραγματικά πολύ καλύτεροι» στο να γνωρίζουν τις αδυναμίες τους.

Στην πραγματικότητα, ο Dalio, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει καθαρή περιουσία 20,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πιστεύει ότι ο ταχύτερος δρόμος προς την επιτυχία ξεκινά με τη γνώση των αδυναμιών σας: «Γιατί αν δεν γνωρίζετε τις αδυναμίες σας, δεν μπορείτε να τις ξεπεράσετε», λέει.

Πώς λοιπόν θα βρεις τις αδυναμίες σου; Ο Dalio λέει ότι το καθημερινό feedback από τους γύρω σας, όπως το αφεντικό και οι συνάδελφοί σας, είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε μοτίβα στα λάθη που κάνετε.

Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολλές αδυναμίες, είναι σημαντικό να εντοπίσετε τη «μια μεγάλη πρόκληση» σας. Την αδυναμία που είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να πετύχετε αυτό που θέλετε, λέει ο Dalio.

«Σχεδόν για όλους, υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο που εμφανίζεται συνέχεια», λέει.

Ακόμη και ο Dalio έχει τέτοιες αδυναμίες. Για παράδειγμα, λέει ότι δυσκολεύεται να δώσει καλά σχόλια, «και να μην φαίνεται στον παραλήπτη ότι είναι βάναυσος μαζί του». Λέει επίσης ότι συχνά κατηγορείται ότι «δεν είναι ξεκάθαρος».

Ο Dalio καταγράφει τις αδυναμίες του και τις κρατά κάπου που μπορεί να τις βλέπει καθημερινά, ώστε να θυμάται πάνω σε τι πρέπει να δουλέει.

Μόλις καταλάβετε τη μεγάλη αδυναμία σας, μιλήστε σε άλλους για να συλλέξετε περισσότερες πληροφορίες και να βρείτε τρόπους να τη μετατρέψετε σε δύναμη. Μια εύκολη προσέγγιση είναι να βρείτε ανθρώπους που είναι πιο ειδικοί σε αυτόν τον τομέα, είτε πρόκειται για συνάδελφο, coach, είτε φίλο.

«Δεν χρειάζεται να ξέρεις τα πάντα», λέει ο Dalio. «Απλώς χρειάζεται να συνεργαστείς με ανθρώπους που είναι δυνατοί εκεί που είσαι αδύναμος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =