αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν θες να φτάσεις στην επιτυχία, ίσως πρέπει να ξεκόψεις από αυτούς τους 5 τύπους ανθρώπων

Αν θες να φτάσεις στην επιτυχία, ίσως πρέπει να ξεκόψεις από αυτούς τους 5 τύπους ανθρώπων

Υπάρχουν πολλές οδηγίες εκεί έξω για το πώς να φτάσετε στην επιτυχία. Ξυπνήστε νωρίς. Μείνετε συγκεντρωμένοι. Δείξτε επιμονή. Πιθανότατα έχετε ήδη συναντήσει αυτές τις συμβουλές σε διάφορα άρθρα. Τι γίνεται όμως με τις παγίδες που πρέπει να αποφύγετε;

Η απομάκρυνση από ορισμένες αρνητικές επιρροές μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με τις καθημερινές συνήθειες που καλλιεργείτε για να προχωρήσετε και να αναπτυχθείτε.

Γι’ αυτό σήμερα θα μιλήσουμε για 5 τύπους ανθρώπων που πρέπει να αποφύγετε. Η αληθινή επιτυχία έρχεται περιβάλλοντας τον εαυτό σας με υποστηρικτικά, θετικά άτομα – αντίθετα με τους χαρακτήρες που περιγράφονται παρακάτω.

1) Οι απαισιόδοξοι

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ειδικοί… στην κατάρριψη καινοτόμων ιδεών και τη συντριβή της φιλοδοξίας.

Τείνουν να εστιάζουν στο αδύνατο, οπότε ενώ είστε απασχολημένοι προσπαθώντας να βρείτε λύσεις στα εμπόδια σας για την επίτευξη της επιτυχίας, θα είναι εκεί σε κάθε βήμα για να σας υπενθυμίσουν πώς είστε καταδικασμένοι να αποτύχετε.

Κόψτε ανθρώπους σαν αυτούς από τη ζωή σας – ή τουλάχιστον ελαχιστοποιήστε την επαφή μαζί τους και μην μπείτε στον κόπο να μοιραστείτε μαζί τους τα όνειρα και τους στόχους σας.

2) Αυτοί που παραπονιούνται για τα πάντα

Ας είμαστε ειλικρινείς εδώ: Είμαστε όλοι επιρρεπείς σε παράπονα κατά καιρούς. Η ζωή είναι δύσκολη.

Αλλά οι μόνιμα παραπονούμενοι θα σας εμποδίσουν να φτάσετε στην επιτυχία, επειδή αντί να ξεπεράσουν τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και επιμονή, προτιμούν να γκρινιάζουν.

Δεν πιέζουν τον εαυτό τους για να κάνουν το καλύτερο μέσα στις καταστάσεις. Στην πραγματικότητα, τους αρέσει να παίζουν το θύμα.

Αν κάνετε παρέα με τέτοια άτομα, θα βρείτε τον εαυτό σας να υιοθετεί την ίδια νοοτροπία.

3) Αυτοί που σπαταλούν τον χρόνο σου

Αυτοί οι τύποι ανθρώπων δεν σέβονται τον δικό τους χρόνο ούτε τον δικό σας ή οποιουδήποτε άλλου.

Σκεφτείτε το ως εξής: Θα μπορούσατε να κάνετε παρέα με τέτοιους ανθρώπους και πιθανότατα να περάσετε καλά. Δεν φαίνεται να βιάζονται να κάνουν κάτι παραγωγικό και γι’ αυτό είναι πάντα ελεύθεροι.

Θα σας δελεάσουν με τη χαλαρή στάση τους.

Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με άτομα που έχουν κίνητρα. Συγκεντρωμένους ανθρώπους που θα σας ενθαρρύνουν να αναπτυχθείτε και εσείς.

Η επιλογή είναι δική σου.

4) Οι ζηλιάρηδες

Μπορεί να δεις ακόμα και μερικούς πολύ στενούς φίλους να ζηλεύουν και να αγανακτούν για την επιτυχία σου.

Και ενώ νόμιζες ότι θα ήταν χαρούμενοι για σένα, αντ’ αυτού κάνουν πάντα αρνητικά σχόλια. Ή προσπαθούν να υποβαθμίσουν τα επιτεύγματά σου.

Οι πραγματικοί φίλοι θα σε υποστηρίξουν. Είναι χαρούμενοι για την επιτυχία σου.

Το ηθικό δίδαγμα λοιπόν της ιστορίας είναι να μείνεις μακριά από ζηλιάρηδες. Θα παίξουν μόνο με τις ανασφάλειές σας και θα σας κάνουν να αισθάνεστε χάλια με τον εαυτό σας. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε ζηλεύει (ακόμα κι αν δεν στο λέει).

5) Οι χειραγωγοί

Έχουμε ανά γράψει για τους χειραγωγούς. Αν θέλετε να πετύχετε στη ζωή, πρέπει να περιβάλλεστε από ανθρώπους που είναι ειλικρινείς και υποστηρικτικοί. Το αντίθετο των χειραγωγών.

Άνθρωποι σαν αυτούς σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πάρουν αυτό που θέλουν. Συμπεριλαμβανομένης της χρήσης άλλων ατόμων.

Τι σημαίνει αυτό για εσένα;

Θα περικυκλωθείς από δόλο. Θα αποσπαστεί η προσοχή σας. Θα πιεστείτε να κάνετε πράγματα που δεν σας εξυπηρετούν απαραίτητα ή δεν σας βοηθούν να πετύχετε τους στόχους σας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 10 =