αρχικηVIRALΤέσσερα πράγματα που θα σου συμβούν αν δεν έχεις χόμπι εκτός δουλειάς

Τέσσερα πράγματα που θα σου συμβούν αν δεν έχεις χόμπι εκτός δουλειάς

Φανταστείτε αυτό το σενάριο: Φτάνετε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, νιώθοντας εντελώς εξαντλημένοι. Ποια είναι η επόμενη κίνησή σας; Το πιθανότερο είναι ότι θα βουτήξετε με το κεφάλι σε περισσότερες εργασίες που σχετίζονται με την δουλειά, διαιωνίζοντας άθελά σας τον κύκλο της επαγγελματικής κατάρρευσης.

Πολλοί πέφτουμε θύματα αυτής της κοινής παγίδας- ειδικά αν τρέχουμε ένα δικό μας project. Οι αδυσώπητες απαιτήσεις της καριέρας μας συχνά επισκιάζουν τις προσωπικές μας αναζητήσεις, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για αναψυχή. Έχετε σκεφτεί όμως τις εκτεταμένες συνέπειες της παραμέλησης των χόμπι εκτός της δουλειάς;

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 5 πράγματα που θα σου συμβούν αν δεν έχεις χόμπι εκτός δουλειάς.

1) Συνεχής εξάντληση

Το παθαίνουν οι άνθρωποι συχνά, ειδικά στην αρχή της καριέρας τους. Είναι τόσο πρόθυμοι να αποδείξουν πράγματα, που δουλεύουν… όλο το εικοσιτετράωρο, χωρίς χρόνο για χόμπι ή δραστηριότητες εκτός δουλειάς. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Συνεχής εξάντληση.

Βλέπετε, η δουλειά είναι σημαντική, αλλά είναι και εξαντλητική. Χωρίς κάτι για να το εξισορροπήσετε, θα βρείτε τον εαυτό σας να μένει… άδειος. Δεν εχεις πρίζα για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

2) Μειωμένη δημιουργικότητα

Χωρίς χόμπι ή ενδιαφέροντα εκτός της δουλειάς, η δημιουργικότητά σου θα αρχίσει να μειώνεται.

Στην αρχή, ίσως δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί. Δουλεύεις πιο σκληρά από ποτέ, αυτό δεν θα έπρεπε να σημαίνει περισσότερη δημιουργικότητα; Σύντομα θα καταλάβεις ότι η δημιουργικότητα δεν προέρχεται από τη σκληρότερη εργασία, αλλά από τη διαφοροποίηση των εμπειριών σας και τη δέσμευση διαφορετικών τμημάτων του εγκεφάλου σας.

3) Έλλειψη κοινωνικής αλληλεπίδρασης

Μήπως οι περισσότερες από τις κοινωνικές σου αλληλεπιδράσεις γίνονται στη δουλειά; Είτε επρόκειτο για συσκέψεις, ομαδικά μεσημεριανά γεύματα ή απλώς περιστασιακές συζητήσεις δίπλα στην καφετιέρα, όλες οι συναναστροφές σου γίνονταν εντός των ορίων του γραφείου μου.

Οι φίλοι στη δουλειά είναι υπέροχοι, αλλά υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκτός δουλειάς γεμάτος με διαφορετικούς ανθρώπους και εμπλουτισμένες συζητήσεις. Βρες χόμπι και θα συναντήσεις μερικούς πραγματικά καταπληκτικούς ανθρώπους- που μπορεί να γίνουν από τους πιο στενούς μου φίλους.

4) Μειωμένη παραγωγικότητα

Κατά ειρωνικό τρόπο, το να μην έχεις χόμπι εκτός δουλειάς μπορεί στην πραγματικότητα να σε κάνει… λιγότερο παραγωγικό στη δουλειά.

Όταν εργαζόμαστε ασταμάτητα, συχνά πιστεύουμε ότι είμαστε εξαιρετικά παραγωγικοί. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι, χωρίς να κάνουμε διαλείμματα και χωρίς να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες εκτός εργασίας, η παραγωγικότητά μας μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Ένα χόμπι παρέχει ένα απαραίτητο ψυχικό διάλειμμα από τη δουλειά. Επιτρέπει στον εγκέφαλό σας να ξεκουραστεί και να επαναφορτιστεί, με αποτέλεσμα να είστε πιο συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί όταν επιστρέφετε στη δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =