αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌταν ο Brian Chesky ίδρυσε την Airbnb, του είπε η μητέρα του: «Δεν είσαι επιχειρηματίας, είσαι άνεργος»

Όταν ο Brian Chesky ίδρυσε την Airbnb, του είπε η μητέρα του: «Δεν είσαι επιχειρηματίας, είσαι άνεργος»

Πολλοί άνθρωποι κάποτε χλεύαζαν την ιδέα ότι οι άνθρωποι θα νοίκιαζαν τα σπίτια τους… σε αγνώστους – συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Airbnb, Brian Chesky.

Αυτό λέει ο Chesky, ο οποίος είπε την ιστορία σε πρόσφατη εκδήλωση του Stanford Graduate School of Business. Όπως είπε, ήταν ένας βιομηχανικός σχεδιαστής 20 ετών και πάλευε να πληρώσει ενοίκιο. Μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο για να ζήσει με τον κολεγιακό φίλο του Joe Gebbia και συνειδητοποίησαν ότι είχαν την τέλεια επιχειρηματική ιδέα αφού νοίκιασαν το σπίτι τους και τα τρία στρώματα αέρα που είχαν, κατά τη διάρκεια ενός design conference.

«Σε εκείνο το σημείο, η μαμά μου είπε, ‘Λοιπόν, υποθέτω ότι δεν έχεις πια αυτή τη δουλειά με την ασφάλιση υγείας’» είπε ο Chesky. «Και είπα, ‘Όχι, μαμά, είμαι επιχειρηματίας’. Και μου είπε, ‘Όχι, είσαι άνεργος’».

Μαζί με τον τρίτο συνιδρυτή Nathan Blecharczyk, το τρίο ξεκίνησε επίσημα τον ιστότοπό τους το 2008. Η συνέχεια είναι λίγο- πολύ γνωστή, με την Airbnb να εξελίσσεται σε έναν κολοσσό. Σήμερα ο Chesky είναι δισεκατομμυριούχος, με την περιουσία του να φτάνει στα 9,3 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

«Ποτέ δεν επικεντρώθηκα στην προσπάθεια να βγάλω πολλά χρήματα», είπε. «Απλώς εστίασα στο να είμαι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός [και] να έχω εμμονή με την εμπειρία των χρηστών».

Κοιτάζοντας πίσω, ο Chesky είπε ότι η δυσφορία της μητέρας του μπορεί να ήταν δικαιολογημένη. Και οι δύο γονείς του ήταν κοινωνικοί λειτουργοί και η μητέρα του ήθελε να ακολουθήσει μία δουλειά που «σε πληρώνει πολλά χρήματα», είπε.

«Όταν ξεκινάς [μια εταιρεία], είναι κυρίως στο μυαλό σου», πρόσθεσε ο ίδιος γελώντας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + ten =