αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΦούρναρης στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε να δέχεται πληρωμές με Bitcoin

Φούρναρης στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε να δέχεται πληρωμές με Bitcoin

Μπάσιμο… ακόμα και στις παραδοσιακές επιχειρήσεις φαίνεται πως κάνουν τα κρυπτονομίσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας φούρνος στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο μπορείς πλέον να κάνεις τις αγορές σου και να πληρώσεις σε Bitcoin.

Ο φούρναρης Στράτος Ιγγλεζάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιλογή να πληρώνεται τις χωριάτικες τυρόπιτες, τα κουλούρια, τα ψωμιά και όλα τα προϊόντα του και σε “bitcoin”, επισημαίνει ότι θεωρεί ασφαλή τη συγκεκριμένη συναλλαγή, «καθώς (τα bitcoins) είναι αναγνωρισμένα από την ΕΕ και ήδη σχεδιάζει ένα ενιαίο φορέα οργάνωσης και χρήσης του συγκεκριμένου νομίσματος».

«Είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να πληρώσουν σήμερα με Bitcoin και είναι κυρίως νέοι. Aλλά σχεδόν όλοι οι πελάτες ρωτάνε και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα», σημειώνει.

«Ο λόγος που αποφάσισα να το εφαρμόσω στο κατάστημα μου τις συναλλαγές με “bitcoin” είναι η αγάπη μου για την τεχνολογία, η ελευθερία που προσφέρει σαν ένα αποκεντρωμένο νόμισμα και βέβαια η ασφάλεια στις συναλλαγές», αναφέρει και προσθέτει ότι «είναι μία σημαντική μακροχρόνια επένδυση για την επιχείρηση μας».

Σε μια προσπάθεια να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συναλλαγές είπε πως «μια τυρόπιτα που κοστίζει 1.80 ευρώ, σε “bitcoin” αντιστοιχεί σε 0.00023760 bitcoins, όταν το ένα “bitcoin” σήμερα κοστίζει 7.430 ευρώ. Απλά κατεβάζεις την εφαρμογή, δημιουργείς λογαριασμό και προχωράς σε αγορές. Έχεις δύο επιλογές, είτε με τη χρήση “wallet” και ανώνυμου λογαριασμού είτε με τα στοιχεία σου σε ηλεκτρονικό ανταλλακτήριο, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζονται στις τράπεζες. Το ένα “bitcoin”, όπως και το ένα ευρώ, έχει υποδιαιρέσεις σε 100 εκατομμύρια “satoshi”. Το όνομα Satoshi ανήκει στον δημιουργό του, που παραμένει άγνωστος» όπως επισημαίνει ο κ. Ιγγλεζάκης.

«Ο όρος κρυπτονόμισμα» εξηγεί, «δεν είναι κάτι κρυφό, όπως θεωρεί ο περισσότερος κόσμος, αλλά είναι βασισμένος στην κρυπτογράφηση, η οποία χρησιμοποιείται για να γίνονται με ασφάλεια οι συναλλαγές».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 18 =