αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΦιάσκο με την τηλεκπαίδευση: «Έπεσε» το σύστημα την πρώτη ημέρα

Φιάσκο με την τηλεκπαίδευση: «Έπεσε» το σύστημα την πρώτη ημέρα

Με προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας ξεκίνησε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το πρωί της Δευτέρας. Το σύστημα webex κατέρρευσε σε περιοχές όπως το Ίλιο, η Δροσιά, ο Άγιος Στέφανος, η Λυκόβρυση, η Νέα Σμύρνη, ο Νέος Κόσμος, το Παγκράτι, αλλά και η Αργολίδα, οι Σέρρες, το Ρέθυμνο και διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Κάποιοι από τους μαθητές είχαν κάνει δύο ώρες μάθημα, προτού «πέσει» το σύστημα.

«Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν οι μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους», ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη.Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 11 =