αρχικηVIRALΤο σωστό άρθρο για αυτές τις ημέρες: Τα 6 λάθη που αυξάνουν τη θερμοκρασία του σπιτιού

Το σωστό άρθρο για αυτές τις ημέρες: Τα 6 λάθη που αυξάνουν τη θερμοκρασία του σπιτιού

Ο καύσωνα είναι και πάλι εδώ. Όμως υπάρχουν μερικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να περάσεις τις ημέρες αυτές λίγο πιο δροσερά. Για την ακρίβεια, πρέπει να αποφύγεις 6 λάθη, που κάνουν το σπίτι πιο ζεστό. Δείτε τα παρακάτω, όπως τα παρουσιάζει το Bovary.gr.

1. Φεύγετε από το σπίτι αφήνοντας τα παντζούρια ανεβασμένα

Κάποια στιγμή θα μεσημεριάσει και όσο εσείς θα είστε στη δουλειά (λογικά παρέα με το air condition) o ήλιος θα λούζει το σπίτι σας με φως και, παράλληλα, θα το μετατρέπει σε σάουνα ανεβάζοντας την εσωτερική του θερμοκρασία. Γι΄ αυτό ποτέ μη φεύγετε από το σπίτι χωρίς πρώτα να έχετε κατεβάσει τα παντζούρια.

2. Κάνετε τις δουλειές του σπιτιού το μεσημέρι

Μαγείρεμα, πλύσιμο πιάτων και ρούχων, σκούπισμα με χρήση ηλεκτρικής σκούπας πρέπει να γίνονται μετά τη δύση του ήλιου. Αυτό γιατί συσκευές όπως η κουζίνα, το πλυντήριο εκπέμπουν θερμότητα.
Αν δεν μπορείτε να τις αποφύγετε, χρησιμοποιήστε το φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνετε ή να φτιάξετε ένα γρήγορο γεύμα, ή, ακόμα καλύτερα, τον πολυμάγειρα.

3. Δεν αλλάζετε ύψος στις τέντες

Ναι πολύ σωστά κάνετε και τις έχετε κατεβασμένες τις μεσημεριανές ώρες και ειδικά στα δωμάτια που τα «χτυπάει» ο ήλιος. Το απόγευμα όμως χρειάζεται να τις ανεβάσετε ώστε να αφήσετε τον άερα να μπει και να δροσίσει το σπίτι σας.

4. Δεν αερίζετε το σπίτι

Όπως και με τις τέντες, το σωστό είναι οι μπαλκονόπορτες να μένουν να μένουν κλειστές τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο ζεστός γιατί τέτοιος θα είναι και ο αέρας που θα περάσει μέσα. Τις πρώτες πρωινές ή τις βραδινές ώρες όμως, μην ξεχνάτε να τις ανοίγετε για να αφήνετε τον πιο δροσερό αέρα να περνά. Ύστερα πάλι μπορείτε να τις κλείνετε για να «φυλακίσετε» τη δροσιά.

5. Δεν βγάζετε τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα

Κακώς. Πριν φύγετε από το σπίτι ή πριν κοιμηθείτε, αποσυνδέστε την τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Εκτός του ότι έτσι εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα, αφήνετε το χώρο να «αναπνέει» καλύτερα και να διατηρείται πιο δροσερός. Tο ίδιο πρέπει να κάνετε και με τα φώτα!

6. Πλένετε τα πιάτα με καυτό νερό

Λάθος. Οι υδρατμοί που παράγονται αυξάνουν την υγρασία και, φυσικά, τη ζέστη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 5 =