αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Jumbo σκοπεύουν να γεμίσουν με τα καταστήματα τους τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

Τα Jumbo σκοπεύουν να γεμίσουν με τα καταστήματα τους τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

Παρά την κρίση, τα Jumbo συνεχίζουν την ανοδική τους τροχιά. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία,οι πωλήσεις της παρουσίασαν ετήσια αύξηση κατά 6,88% για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017. Έτσι ανήλθαν στα 681,43 εκατ. ευρώ.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο στα πλάνα των Jumbo, ίσως βρίσκεται αλλού. Είναι η εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, όπου εμφάνισαν διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων της τάξεως του 36% και 24%, αντίστοιχα. Το δίκτυο καταστημάτων Jumbo σήμερα αριθμεί 73 καταστήματα. Από αυτά, τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 8 στη Ρουμανία, ενώ ο όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr. Η εταιρεία, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε πέντε χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία).

Τώρα, η εταιρία ετοιμάζεται να αυξήσει τα καταστήματα της σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο όμιλος Jumbo, παρά την περίπλοκη οικονομική συγκυρία και τη γενικότερη αβεβαιότητα, συνεχίζει να επενδύει στο εξωτερικό, αλλά και την Ελλάδα. Οι επενδύσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται και αναμένεται το δίκτυο καταστημάτων αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 25, την επόμενη πενταετία. Μέχρι τον Ιούνιο του 2018, αναμένεται να λειτουργήσουν τρία νέα ιδιόκτητα υπέρ–καταστήματα στη Ρουμανία, ενώ, κατά το ίδιο διάστημα, αναμένεται να λειτουργήσει και ένα καινούργιο υπέρ-κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η έναρξη λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων, η αύξηση των πωλήσεων του ήδη υπάρχοντος δικτύου σε Ρουμανία, αλλά και Βουλγαρία, με διψήφιο ρυθμό, καθώς και η σταθεροποίηση της Ελλάδας και Κύπρου, εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν, έτσι ώστε οι πωλήσεις του ομίλου για τη νέα οικονομική χρήση να αυξηθούν με ρυθμό μεταξύ 6% και 9%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =