αρχικηVIRALΤο νησί των Κυκλάδων στο οποίο δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο

Το νησί των Κυκλάδων στο οποίο δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο

Αν θες να πας διακοπές σε έναν καλοκαιρινό προορισμό χωρίς να χρειάζεσαι αυτοκίνητο, τότε η Δονούσα είναι σίγουρα μέσα στις επιλογές που έχεις.

Η Δονούσα βρίσκεται στα ανατολικά των Κυκλάδων, πάνω από την Αμοργό και εκ δεξιών της Νάξου. Αντικρύζει Δωδεκάνησα, αλλά είναι η μικρή κυρία της συστάδας αυτής νησιών. Νησίδα 14 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με 160 κατοίκους, που μπορείς να το περπατήσεις απ΄άκρη σ΄άκρη αν σε βαστούν οι αντοχές σου, ιδίως προς τις απογευματινές ώρες, για να απολαύσεις τον ήλιο να δύει πάνω στα γύρω μικρά νησάκια, όπως σημειώνει το Menshouse.gr.

Άλλωστε, σε αυτό το νησί που διαθέτει από τα πιο έντονα στοιχεία αρχαιότητας, οι κάτοικοι και ο δήμος φροντίζουν να διατηρούν σε καλή κατάσταση τα 5 μονοπάτια, γεμάτα θρούμπι και δενδρολίβανο, που συνδέουν τη Χώρα με τους οικισμούς και σε βγάζουν στις εσχατιές του.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα 3.5 χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη απόσταση που μπορείς να διανύσεις, από τον Σταυρό μέχρι την Καλοταρίτισσα. Χοντρικά 75-80 λεπτά περπάτημα.

Το καλό με τη Δονούσα είναι πως δε θα σου αδειάσει την τσέπη σε βενζίνες και ενοικιαζόμενο όχημα. Αν δε σε ψήνει το περπάτημα, υπάρχει τοπικό λεωφορείο τους καλοκαιρινούς μήνες. Κι αυτό να μη σου κάνει και να προτιμάς το αμάξι σου, πάλι ελάχιστα θα κάψεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 11 =